Hyppää pääsisältöön

Toivokaa runoja eläimistä!

Eläimen jäljet sinertävällä hangella
Eläimen jäljet sinertävällä hangella Kuva: Alberto Perer / Alamy Stock Photo/ All Over Press Tämän runon haluaisin kuulla,eläinten jäljet,lumi

Runon eläin voi olla luotettava kumppani, yllättävä matkatoveri, pelottava outolainen tai suojeltava, jolta ihminen on riistänyt oikeudet. Eläin on runossa usein myös symboli tai vertauskuva. Millainen on sinun runoeläimesi? Kerro se meille ja toivo runoja eläimistä!

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys toteuttaa eläinrunotoiveita Yle Radio 1:ssä lauantaina 11.1.2020 klo 19-21.

Kuulijoiden toiverunoja tulkitsevat Noora Dadu ja Jussi Lehtonen. Lähetyksen toimittavat Pietari Kylmälä ja Kaisa Pulakka.

Toiveet sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Lähetyspäivänä runopuhelin aukeaa klo 18 numerossa 09 144 800.

Tämän runon haluaisin kuulla suoran lähetyksenä ja jälkikäteen kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.
 • Millaista kiltteyttä olet kohdannut?

  Mikä edistää tai estää kiltteyttä?

  Mitä kiltteys on sinun mielestäsi? Millaista kiltteyttä olet kohdannut? Miten se on vaikuttanut sinuun? Millaisia kiltteyden tekoja olet itse tehnyt ja miten niihin on suhtauduttu? Mikä edistää tai estää kiltteyttä? Arvostetaanko kiltteyttä vai nähdäänkö se sinun mielestäsi kielteisenä ominaisuutena? Miksi? Onko kasvatuksessasi korostettu kiltteyttä?

 • Millaisia kokemuksia sinulla on kärsimyksestä?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun? Millaisia tunteita kärsimys on herättänyt sinussa? Kohtaatko kärsimyksen herättämät tunteet vai pyritkö välttelemään niitä? Miten olet selviytynyt kärsimyksestä? Oletko oppinut jotain niistä? Mitä? Millä tavoin kokemukseesi kärsimyksestä on suhtauduttu? Millaista tukea olet saanut tai toivot muilta? Kärsimys on osa elämää.

 • Musiikkitoiveista totta! Mitä haluaisit kuulla ja jakaa muiden kanssa?

  Toiveista totta Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 11.

  Millainen musiikki antaa sinulle voimaa, valoa tai lohtua? Yle Radio 1 kerää suomalaisten mielimusiikkia soitettavaksi. Toiveista totta -ohjelma vastaa ihmisten haluun jakaa poikkeusolojen herättämiä tunteita ja kokemuksia. Ohjelma koostuu musiikista, jota suomalaiset juuri nyt haluaisivat kuulla. Lisäksi ohjelmaan pyydetään tarinoita tai muistoja toiveiden takaa.

 • Keskustele tässä perintöasioista

  Suomalainen perintö: Yhä enemmän yhä harvemmille

  Asuntomarkkinoiden kahtiajakautuminen näkyy myös perinnöissä - siinä missä yksi perii arvokkaan kaupunkiasunnon, toinen saattaa saada vaivoikseen autiotalon syrjäseudulta. Miten perinnönjakoa voi suunnitella? Milloin on syytä tehdä testamentti? Vieraina emeritusprofessori Urpo Kangas ja verolakimies Tuomo Lindholm Veronmaksajat ry:stä.