Hyppää pääsisältöön

Ottaako kaaliin, potuttaako vai oletko suu vehnäsellä?

Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna
Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna Kuva: Tero Kyllönen juurekset,omena

Aristoteleen kantapään ystävät ovat pohtineet, mitä vihanneksia tai muita kasvikunnan edustajia löytyy kuvaamaan ihmisen tunteita ja tekemisiä.

Aristoteleen kantapään Facebook-ryhmässä Maisa aloitti keskustelun ja antoi esimerkit:
Lanttu leikkaa. Kurkkua kuristaa. Ottaa kaaliin.

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä.

Rehottavan keskusteluketjun hedelmistä on nyt hillottu kaikkien iloksi yhteenveto:

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä. Töissä on hyvä olla tarkkana kuin porkkana ja siveyden sipuli, vaikka joskus potuttaa, on aivan naatti ja kaktus kurkussa. Jos vapaa-ajalla kuntoilee, saa ruista ranteeseen. Vaikka välillä lenkkipolulla olisi tatti otsassa, ei kotona saa ratketa juomaan kuin sieni, sillä se maksaa mansikoita ja siinä voi käydä ohraisesti.

Tämän artikkelin kommenttikentässä on mahdollista ilmiantaa lisää ihmisen tunteita ja tekemisiä kuvaavia vihanneksia ja kasvikunnan edustajia. Jos on pippurinen luonne, kannattaa silti olla vetämättä hernettä nenään.

paljon pieniä herneitä
paljon pieniä herneitä Kuva: Meri Herttua herneet (suku)
Kommentit
  • Nimesi on juhlan arvoinen

    Nimipäivien juhliminen on katoavaa kansanperinnettä.

    Haluaisitko herätä nimipäiväsi aamuna torvisoittoon ja lauluun? Naamiaisasuihin pukeutuneet ystäväsi heittäisivät sinut korkealle ilmaan hurraa-huutojen säestyksellä. Vastavuoroisesti sinulta odotettaisiin päivällä runsasta kestitystä, tai muuten olisi uhkana tulla heitetyksi sikolättiin. Nimipäiväjuhlien piirileikit ja tanssit jatkuisivat pelimannin säestyksellä seuraavaan aamuun asti.

  • Avaruusromua: Musiikki on kuin tutkimusmatka

    RMI uskoo asiaansa ja on valmis ottamaan riskejä.

    Minä uskon siihen, että jos antautuu soittamaan useiden kymmenien minuuttien minuutin mittaisia esityksiä, se osoittaa, että uskoo asiaansa ja on valmis ottamaan riskejä. Näin sanoo Radio Massacre International -yhtyeen kosketinsoittaja Steve Dinsdale. Hän ja hänen yhtyetoverinsa ovat aina uskoneet improvisaatioon. He ovat sitä mieltä, että tällä tavoin syntynyt musiikki on kuin tutkimusmatka. Musiikki antaa mahdollisuuden löytää ääniä, joita ei ehkä enää koskaan löydä uudelleen. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri