Hyppää pääsisältöön

Ottaako kaaliin, potuttaako vai oletko suu vehnäsellä?

Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna
Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna Kuva: Tero Kyllönen juurekset,omena

Aristoteleen kantapään ystävät ovat pohtineet, mitä vihanneksia tai muita kasvikunnan edustajia löytyy kuvaamaan ihmisen tunteita ja tekemisiä.

Aristoteleen kantapään Facebook-ryhmässä Maisa aloitti keskustelun ja antoi esimerkit:
Lanttu leikkaa. Kurkkua kuristaa. Ottaa kaaliin.

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä.

Rehottavan keskusteluketjun hedelmistä on nyt hillottu kaikkien iloksi yhteenveto:

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä. Töissä on hyvä olla tarkkana kuin porkkana ja siveyden sipuli, vaikka joskus potuttaa, on aivan naatti ja kaktus kurkussa. Jos vapaa-ajalla kuntoilee, saa ruista ranteeseen. Vaikka välillä lenkkipolulla olisi tatti otsassa, ei kotona saa ratketa juomaan kuin sieni, sillä se maksaa mansikoita ja siinä voi käydä ohraisesti.

Tämän artikkelin kommenttikentässä on mahdollista ilmiantaa lisää ihmisen tunteita ja tekemisiä kuvaavia vihanneksia ja kasvikunnan edustajia. Jos on pippurinen luonne, kannattaa silti olla vetämättä hernettä nenään.

paljon pieniä herneitä
paljon pieniä herneitä Kuva: Meri Herttua herneet (suku)
Kommentit
 • Avaruusromua: Meri on vapauden symboli

  Metalliset kuulat ovat muistoja menneistä kokemuksista.

  Meren aallot lupaavat vaihtelua elämään. Ne lupaavat uusia asioita. Näin kertoo eräs unikirja meren symboliikasta. Metalli puolestaan symboloi unessa lujuutta ja päättäväisyyttä. Metalliset kuulat ovat muistoja menneistä kokemuksista, kertoo toinen kirja. Jokainen ihminen näkee vähintään kolme unta joka yö, sanovat unitutkijat. Kaikki näkevät unia, mutta kaikki eivät niitä muista. Unet puhuvat meille kuvin ja symbolein. Ja unet voivat myös muuttua musiikiksi. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Arkielämän taistelusignaalit eivät anna meille rauhaa

  Pitkien vapaiden jälkeen moni kokee arjen taisteluna.

  Vanhoissa lännenelokuvissa saapuvan ratsuväen tunnusmerkki oli signaalitorvi, mutta nykyajan soturin ympärillä on paljon erilaisia signaaleja varoittamassa ja ohjaamassa.

 • Avaruusromua: Muuttaako kulttuuri koneita vai koneet kulttuuria?

  Uudet laitteet vaativat käyttäjiltään uusia asioita.

  Nykyinen tekniikka vaatii käyttäjältään enemmänkin tietoa kuin taitoa. Tietoa siitä, mitä täytyy tehdä ja missä järjestyksessä. Uudet laitteet vaativat käyttäjiltään uusia asioita, uudenlaista osaamista. Kun taito korvautuu tiedolla, meidän suhteemme tekniikkaan muuttuu. Pelkän käytön osaaminen ei ole lainkaan yhtä hauskaa kuin tekeminen, kirjoittaa professori Timo Airaksinen. Avaruusromussa kuunnellaan poimintoja vuoden 2019 ulkomaisesta musiikista. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri