Hyppää pääsisältöön

Ottaako kaaliin, potuttaako vai oletko suu vehnäsellä?

Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna
Erilaisia ruoka-aineita mm. omena ja peruna Kuva: Tero Kyllönen juurekset,omena

Aristoteleen kantapään ystävät ovat pohtineet, mitä vihanneksia tai muita kasvikunnan edustajia löytyy kuvaamaan ihmisen tunteita ja tekemisiä.

Aristoteleen kantapään Facebook-ryhmässä Maisa aloitti keskustelun ja antoi esimerkit:
Lanttu leikkaa. Kurkkua kuristaa. Ottaa kaaliin.

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä.

Rehottavan keskusteluketjun hedelmistä on nyt hillottu kaikkien iloksi yhteenveto:

Maailmaa ei kannata katsella naama nauriina, vaan asioista olisi parempi olla aivan pähkinöinä. Töissä on hyvä olla tarkkana kuin porkkana ja siveyden sipuli, vaikka joskus potuttaa, on aivan naatti ja kaktus kurkussa. Jos vapaa-ajalla kuntoilee, saa ruista ranteeseen. Vaikka välillä lenkkipolulla olisi tatti otsassa, ei kotona saa ratketa juomaan kuin sieni, sillä se maksaa mansikoita ja siinä voi käydä ohraisesti.

Tämän artikkelin kommenttikentässä on mahdollista ilmiantaa lisää ihmisen tunteita ja tekemisiä kuvaavia vihanneksia ja kasvikunnan edustajia. Jos on pippurinen luonne, kannattaa silti olla vetämättä hernettä nenään.

paljon pieniä herneitä
paljon pieniä herneitä Kuva: Meri Herttua herneet (suku)
Kommentit
 • Testaa millainen matkakumppani sinulle sopisi!

  Testaa millainen matkakumppani sinulle sopisi!

  Etsitkö elämyksiä betoniviidakosta vai haluatko latautua auringossa lähellä puhdasta uima-allasta? Lähdetkö mieluummin eväsretkelle kaukaisimmalle rannalle vai haluatko syödä tuoretta lähiruokaa promenadin parhaassa ravintolassa?

 • Ottaisitko taksikuskin mukaasi ostoksille tai oopperaan?

  Tulevaisuuden taksi voisi tarjota seuraa yksinäiselle.

  Hämmästyin hieman, kun Posti kuljetti kotiin ja asensi paikalleen verkkokaupasta ostamani kodinkoneen ja vei vielä mennessään kierrätettäväksi vanhan laitteen. Kuinka kätevää! Tällaista palvelujen yhdistelyä tarvitaan lisää.

 • Avaruusromua: Kaikki maailman etätyölaiset, rentoutukaa!

  Etätyössäkin voi stressaantua, musiikki auttaa!

  Etätyö on työtä, jota ei tehdä työpaikalla, vaan jossakin muualla. Jotkut ovat sitä mieltä, että etätyö on vähemmän stressaavaa kuin niin kutsuttu toimistotyö, ehkä siksi, että etätyössä työntekijä kokee olevansa vapaampi. Amerikkalainen Ken Elkinson tekee musiikkia yhä kasvavalle etätyöntekijöiden joukolle. Hän on sitä mieltä, että etätyössäkin voi stressaantua ja siihen voi auttaa esimerkiksi musiikki. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri