Hyppää pääsisältöön

Tarjoa jälkiruoaksi liekitetty ranskalaisklassikko – crêpes Suzette mandariinikastikkeen kera

Valmiit annokset Crêpes Suzetteja kera mandariinikastikkeen ja jäätelön pöydällä
Valmiit annokset Crêpes Suzetteja kera mandariinikastikkeen ja jäätelön pöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,jälkiruoat

Letut maistuvat useimmille, ja tämä versio sopii hienoimpaankin juhlaan. Crêpes Suzette kuuluu todellisiin klassikkojälkiruokiin.

Alun perin se tarjottiin pelkän karamellisoidun kastikkeen kanssa, ja niin voi toki tehdä edelleenkin. Mutta kukapa haluaisi jättää väliin liekitysshow’n?

Ainekset, 4 hlö:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 5 kananmunaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 3 mandariinin raastettu kuori
  • 25 g voita
  • voita paistamiseen
Paistettuja lettuja leikkuulaudalla
Paistettuja lettuja leikkuulaudalla Kuva: Carina Ahlskog/YLE ohukaiset,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Tee näin:

  1. Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
  2. Lisää joukkoon kananmunat ja maito vähän kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Mausta taikina mandariininkuoriraasteella.
  4. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
  5. Anna taikinan turvota noin 1 tunnin ajan. Paista taikinasta ohuita lettuja.
  6. Taita letut nelin kerroin.
  7. Lado letut isolle tarjoilulautaselle.
Puolitettu appelsiini leikkuulaudalla
Puolitettu appelsiini leikkuulaudalla Kuva: Carina Ahlskog/YLE appelsiini,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Mandariinikastike

Ainekset:

  • 15 sokeripalaa
  • 1 luomuappelsiini
  • 3 mandariinin mehu
  • 50 g voita
  • 1 dl Grand Marnier- tai Cointreau-likööriä tai muuta liekitykseen sopivaa alkoholia, esimerkiksi konjakkia
Mandariinikastiketta paistinpannulla liedellä
Mandariinikastiketta paistinpannulla liedellä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Kermakastike,ruokaohjeet,Strömsö (tv-ohjelma)

Tee näin:

  1. Hiero sokeripaloja appelsiinin kuorta vasten, jotta ne saavat makua.
  2. Sulata sokeripalat paistinpannulla. Kaada joukkoon mandariinimehu ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma mandariinikastike lettujen päälle.

Liekitys

Kuumenna likööri kiehuvaksi kattilassa ja sytytä se kaasupolttimella tai tulitikulla.
Kaada palava likööri lettujen päälle. Tarjoa letut vaniljajäätelön kanssa.

Annos crêpes Suzettes mandariinikastikkeella lautasella
Annos crêpes Suzettes mandariinikastikkeella lautasella Kuva: Carina Ahlskog/YLE Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,ohukaiset

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa