Hyppää pääsisältöön

Haluatko kokeilla graavilohta uudella tavalla? Strömsön raikas ceviche sopii kaikkiin juhlapöytiin

Paul ceviche till jul.
Paulin raikas ceviche Paul ceviche till jul. Kuva: YLE/Strömsö

Tämä hapan ceviche on raikas muunnelma graavilohesta ja ihana vaihtoehto kalapöytään kaikkin juhliin.
Perinteiset jouluruoat pääsevät itse asiassa paremmin oikeuksiinsa, kun niille tuo vastapainoa tällä uudella raikkaalla tulokkaalla.

Raikas ceviche

Ainekset, 8 annosta:

  • 200 g graavattua lohta
  • 1 fenkoli
  • ½ kurkkua
  • 1 vihreä omena
  • 1 vihreä chili
  • 4 limettiä
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • tilkka oliiviöljyä
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen mustapippuria

Tee näin:

  1. Leikkaa graavilohi viipaleiksi pituussuunnassa.
  2. Leikkaa fenkoli kuutioiksi. Keitä fenkolikuutiot nopeasti kevyesti suolatussa vedessä.
  3. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi. Leikkaa omena kuutioiksi. Silppua chili. Yhdistä kurkku-, omena- ja fenkolikuutiot sekä chilisilppu.
  4. Lisää joukkoon 4 limetin mehu ja 2 limetin raastettu kuori.
  5. Paahda sinapinsiemenet kuivalla paistinpannulla. Mausta kasvisseos sinapinsiemenillä, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Levitä seos graavilohiviipaleiden päälle.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa