Hyppää pääsisältöön

Joulumaa – yksinäisyyttä pakoon maatilan rauhaan, draamakomediassa unelmat ja todellisuus törmäävät

Joulumaa-elokuvan päärooleissa näyttelevät Milka Alroth ja Martti Suosalo.
Elokuvan päärooleissa näyttelevät Milka Alroth ja Martti Suosalo. Joulumaa-elokuvan päärooleissa näyttelevät Milka Alroth ja Martti Suosalo. Kuva: Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi Yle TV1,Milka Ahlroth,Martti Suosalo,Joulumaa

TV1 perjantaina 25.12.2020 klo 21.45 - 23.15, uusinta lauantaina 26.12. klo 15.20, Areenassa

Mitä kuuluu täydelliseen jouluun?

Kiitetty ja tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä hyväntuulinen draamakomedia Joulumaa (12) kertoo joulunpyhistä, joiden aikana kaikki muuttuu ja elämä ottaa uutta suuntaa. Elokuvan on ohjannut Kesäkaverit-menestyselokuvan ohjaaja Inari Niemi.

Helena (Milka Ahlroth) valmistautuu viettämään joulunpyhiä itsekseen. Exällä (Tommi Korpela) on jo uusi kumppani. Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee parhaan ystävänsä ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla naisten kesken.

Luomutilaa isännöivät nuoret ihanteelliset, mutta tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen). Nuoripari yrittää elää unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa ja lapsentahtinen kasvatus alkavat koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin. Maatilalle tulee vielä yksi vieras (Martti Suosalo).

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Inari Niemi. Tuotanto: Helsinki-filmi, Suomi, 2017. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Lisää ohjelmasta