Hyppää pääsisältöön

Puotila – satojen roolien näyttelijä, koomikko ja imitaattori kertoo pitkästä urastaan

Jukka Puotila kertoo elämästään uudessa dokumentissa.
Jukka Puotila on tehnyt pitkän uran teatterissa ja televisiossa. Jukka Puotila kertoo elämästään uudessa dokumentissa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Yle TV1,Jukka Puotila,Puotila

TV1 keskiviikkona 25.12.2019 klo 18.10 - 19.00, uusinta tiistaina 31.12. klo 19.00, Areenassa

Seitsemänsataa jakkaraa ja loppuunmyyty sali täynnä ihmisiä, joista vähintään puolet haluaa itkeä – ilosta. Esiintymislavalla on vain vesilasi, mikrofoni ja yksi mies, näyttelijä Jukka Puotila.

Puoti kiinni ja tila myyntiin -kiertueen aikana vuosina 2018-2019 kuvatussa henkilökuvassa Puotila käy läpi pitkää uraansa.

Teatterikorkeakoulu 1980-1984 Jouko Turkan oppilaana, ura kansallisteatterin näyttelijänä 1984-2017, kaksikymmentäkuusi elokuvaa, liki yhtä monta tv-sarjaa, satoja imitaatiohahmoja ja kymmeniätuhansia keikkakilometrejä.

Tapio Piiraisen ohjaamassa dokumentissa Puotila kertoo, mitä näyttelijä Tarmo Manni sanoi Mannerheimille ja Turkka jäähyväispuheessaan oppilailleen.

Puotila näyttää kuinka imitoidaan Sauli Niinistöä ja kertoo, miten Tommi Mäkinen kehitti rallienglannin ja kuinka se toimii käytännössä. Mukana ovat myös Andy McCoy, Kimi Räikkönen, Jörn Donner, Paavo Lipponen, Huutokauppakeisari, Vesa-Matti Loiri ja monet muut tutut henkilöt.

Omasta urastaan Puotila sanoo dokumentissa koruttomasti: "Mä haluan viihdyttää." Mutta kun hän puhuu teatterista, koruton sävy muuttuu. "Teatterissa taide on läsnä."

Jukka Puotila palkittiin vuonna 2015 Pro Finlandia -mitalilla.

Käsikirjoitus: Jorma Höri ja Tapio Piirainen. Kuvaus: Arto Kaivanto. Äänisuunnittelu: Timo Hintikka. Leikkaus: Jorma Höri. Tuottaja Maria Kuisma. Ohjaaja: Tapio Piirainen. Yle, 2018-2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.