Hyppää pääsisältöön

Ihmisen osa – lämminhenkinen draamakomedia perheestä ja valheesta

Ihmisen osa -elokuvan pääroolissa nähdään Hannu-Pekka Björkman.
Malmikunnasten perhe koolla. Paavo (Asko Sarkola), Maija (Armi Toivanen), Pekka (Hannu-Pekka Björkman), Sini (Della McLoud), Helena (Ria Kataja) ja Salme (Leena Uotila). Ihmisen osa -elokuvan pääroolissa nähdään Hannu-Pekka Björkman. Kuva: Sami Kuokkanen / Bufo Oy Yle TV1,Ihmisen osa

TV1 torstaina 26.12.2019 klo 20.55 - 22.40, uusinta TV2 lauantaina 11.1.2020 klo 19.15, Areenassa

Rehellisyys, rakkaus, perhe. Se on ihmisen osa.

Konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman) on onnistunut vakuuttamaan kaikille toimivansa yhä suuren it-yrityksen toimitusjohtajana. Kulissien ylläpidosta, omien kasvojen säilyttämisestä ja jokapäiväisestä selviytymisestä on muodostunut Pekalle täysipäiväinen työ.

Kun Pekan vanhemmat, Salme (Leena Uotila) ja Paavo (Asko Sarkola), saapuvat yllättäen maalta kaupunkiin, Pekka on pulassa. Hälventääkseen orastavat epäilyt Pekka järjestää vanhemmilleen ja aikuisille siskoilleen Helenalle (Ria Kataja) ja Maijalle (Armi Toivanen) näyttävän sukupäivällisen.

Kuvioihin astuu lipeväkielinen Kimmo Hienlahti (Kari Hietalahti), Pekkaakin pahempi huijari, jonka takia Pekka havahtuu oman tilanteensa mahdottomuuteen. Mikä ratkaisuksi, kun totuus tuntuu kivuliaalta ja kaatuvat kulissit puolestaan liian raskailta kannateltaviksi?

Juha Lehtolan ohjaama ja Kari Hotakaisen menestysromaanin innoittama elokuva Ihmisen osa (12) on tarina perheestä, joka unohti olevansa perhe ja Pekasta, joka unohti olevansa vain ihminen.

Ihmisen osa -elokuva sai viisi Jussi-ehdokkuutta parhaasta elokuvasta, miespääosasta, naissivuosasta, käsikirjoituksesta ja musiikista. Hannu-Pekka Björkman palkittiin Jussilla parhaasta miespääosasta.

Elokuvan pääosissa näyttelevät myös Della McLoud ja Nicole Stiles.

Tuotanto: Bufo, Suomi, 2018.