Hyppää pääsisältöön

Joulunajan ohjelmia 2019 Yle Radio 1:ssä

Luminen talvimaisema maaseudulla.
Luminen talvimaisema maaseudulla. Kuva: Seppo Sarkkinen. Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi talvi,Talvimaisema,lumi,maaseutu,maisema

Joulunajan päivinä on hyvä mahdollisuus hiljentyä ja kuunnella radiota. Radio 1:n jouluohjelmistoon löydät vinkkejä tältä sivulta. Tietoa löytyy myös Yle Areenan radio-oppaasta. Radio 1:n ohjelmia löydät kattavasti myös Yle Areenasta tai Radio 1:n kotisivulta.

Ohjelmat julkaistaan myös Yle Areenaan.

Poimintoja Yle Radio 1:n joulunajan ohjelmista:

Levysoitin. Muistojen bulevardin jouluspecial
Levysoitin. Muistojen bulevardin jouluspecial Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Muistojen bulevardi (radio-ohjelma)

Muistojen bulevardi joulutunnelmissa
Kaikkiaan noin 120 iki-ihanaa jouluista viihdemusiikin klassikkoa on kuunneltavissa Muistojen bulevardi joulutunnelmissa -ohjelmien kahdessa osassa Yle Areenassa. Ohjelma lähetettiin Yle Radio 1:ssä perjantain ja lauantain 20.-21.12. välisenä yönä Yle Radio 1:ssä.
Muistojen bulevardi joulutunnelmissa, osa 1 | Muistojen bulevardi joulutunnelmissa, osa 2
Muistojen bulevardi Yle Radio 1:ssä maanantaista lauantaihin klo 9.05. Myös Yle Areenassa.

Joulumusiikin sävel on vapaa
Juontajina toimittaja Riikka Holopainen ja kuoronjohtaja Matti Hyökki. Kuunneltavana Areenassa. Ohjelma lähetettiin Yle Radio 1:ssä lauantaina 21.12.2019.

Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä
Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle joulu,joulumusiikki

Jouluisia säveliä Radio 1:stä
Perinteisiä joululauluja kotimaasta ja ulkomailta. Uusia tuttavuuksia klassikoita unohtamatta. Vaihtelevina aikoina Yle Radio 1:stä. Kuunneltavissa Yle Areenasta.

Horisontti: Mikä on lempijoululaulusi? Raadissa Irja Askola, Arvi Lind ja Erkki Liikanen
Vieraana oman joululauluvalintansa kanssa kolme tunnettua suomalaista median, kirkon ja politiikan saralta. Maanantaina 23.12. klo 22.05.

Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala
Jenni Kuuliala ja Risto Nordell Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala Kuva: Anne Hämäläinen Risto Nordell

Risto ja Jenni pyhimysten jäljillä
Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala vievät kuuntelijat syystalvisen saariston lumoon ja adventin valoon. Koko sarja Yle Areenassa.

Sydämeeni joulun teen
Jouluisia säveliä. Tiistaina 24.12. klo 8.10.

Joulurauhan julistus, hyvän joulun toivotus ja suomalaisia joululauluja
Joulurauhan julistus Turun Vanhalta Suurtorilta. Joulurauhan julistuksen jälkeen kuuluttaja Jari Aula toivottaa hyvää joulua ja kuunnellaan suomalaista musiikkia. Tiistaina 24.12. klo 11.55.

Taiteilijan joulusaarna
Tämän vuoden Taiteilijan joulusaarnan pitää kirjailija, teatterintekijä Saara Turunen. Yle Radio 1 tiistaina 24.12. klo 17.10 ja torstaina 26.12. klo 18.45.

Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio
Puolan radion sinfoniaorkesterin salissa Katowicessa 8.12.2017 taltioitu konsertti. Yle Radio 1 tiistaina 24.12. klo 19.02.

Riston Valinnan joulupöytä on katettu
Risto Nordellin puhetta ja musiikkia. Yle Radio 1 keskiviikkona klo 11.

Aristoteleen kantapää: Jouluna on oikeus vaatia lahjoja
illa ja lahjojen antamisella on ihmisen historiassa pitkä ja merkittävä rooli osana talousjärjestelmää. Yle Radio 1 keskiviikkona 25.12 klo 17.10 ja lauantaina 28.12. klo 10.35.

Välilevyjä: Vahingossa joulumusiikkia
Minkäs sille voi jos joku harmiton sävelluoma on pyytämättä ja yllätyksenä muuttunut joululauluksi. Lauantaina 28.12. klo 14.00. Kuunneltavana Yle Areenassa.

Roman Schatzin Maamme-kirja: Vaikea joulu
Ennen joulua kritisoitiin sen kaupallisuuden ja ökykulutuksen takia. Nyttemmin joulu on joutunut uusien ongelmien eteen. Joulua vastaan hyökätään sen kristillisen symboliikan tai epäkorrekteiksi koettujen traditioiden takia. Lauantaina 28.12. klo 22.05.

Lisää Yle Radio 1:n tarjontaa löydät Radio 1:n kotisivuilta ja radio-oppaasta.

 • Millaiset runot soivat? Toivo runoja musiikista tai musikaalisia runoja

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan runotoiveita

  Joskus tuntuu, että runo sulaa säveliksi. Mistä syntyy runojen musikaalisuus? Millainen runo sinun mielestäsi soi? Entä mikä runo kuvailee musiikkia tai soittamista parhaiten? Toivo musikaalisia runoja tai runoja, jotka kertovat musiikista. Runous soi ja laulaa Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä 29.5. Muodostuuko sanan ja sävelen liitto rytmistä vai sanojen helähtelystä?

 • Mitä haluat tietää valtionvelan hoidosta? Keskustele tässä aiheesta

  Valtiokonttori vastaa Suomen valtion velanotosta.

  Suomella on tällä hetkellä lähes 129 miljardia euroa valtionvelkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista asukasta kohden velkaa on kertynyt jo yli 23 tuhatta euroa. Koronakriisin myötä velkataakka kasvaa edelleen. Velanotto perustuu eduskunnan suostumukseen, mutta Valtiokonttori vastaa valtion velanhallinnasta. Miten velkajärjestelyt käytännössä oikein hoidetaan?

 • Jumalanpalvelukset kesäkuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset kesäkuussa 2021

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Sydämen ääni -musiikkimessu radiossa äitienpäivänä 9.5. klo 10

  Musiikkimessussa liitytään sukupolvien rukouskulkueeseen.

  Äidin sydämen lyönti on ensimmäinen ääni ja rytmi, jonka ihminen kuulee kohdussa. Rytmi on myös pyhiinvaeltajan askelilla. Sydämen ääni -musiikkimessu, joka lähetetään sunnuntaina 9.5. klo 10, kutsuu mukaan vaeltamaan levollisessa äänimaisemassa, rukouksen hoitavassa ilmapiirissä. - Avaa radio ja tahdita kulkusi äitien ja isien askeliin, kutsuvat Musiikkimessun tekijät.