Hyppää pääsisältöön

Joulunajan ohjelmia Yle Radio 1:ssä

Luminen talvimaisema maaseudulla.
Luminen talvimaisema maaseudulla. Kuva: Seppo Sarkkinen. Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi talvi,Talvimaisema,lumi,maaseutu,maisema

Joulunajan päivinä on hyvä mahdollisuus hiljentyä ja kuunnella radiota. Radio 1:n jouluohjelmistoon löydät vinkkejä tältä sivulta. Tietoa löytyy myös Yle Areenan radio-oppaasta. Radio 1:n ohjelmia löydät kattavasti myös Yle Areenasta tai Radio 1:n kotisivulta.

Ohjelmat julkaistaan myös Yle Areenaan.

Poimintoja Yle Radio 1:n joulunajan ohjelmista:

Levysoitin. Muistojen bulevardin jouluspecial
Levysoitin. Muistojen bulevardin jouluspecial Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Muistojen bulevardi (radio-ohjelma)

Muistojen bulevardi joulutunnelmissa
Kaikkiaan noin 120 iki-ihanaa jouluista viihdemusiikin klassikkoa on kuunneltavissa Muistojen bulevardi joulutunnelmissa -ohjelmien kahdessa osassa Yle Areenassa. Ohjelma lähetettiin Yle Radio 1:ssä perjantain ja lauantain 20.-21.12. välisenä yönä Yle Radio 1:ssä.
Muistojen bulevardi joulutunnelmissa, osa 1 | Muistojen bulevardi joulutunnelmissa, osa 2
Muistojen bulevardi Yle Radio 1:ssä maanantaista lauantaihin klo 9.05. Myös Yle Areenassa.

Joulumusiikin sävel on vapaa
Juontajina toimittaja Riikka Holopainen ja kuoronjohtaja Matti Hyökki. Kuunneltavana Areenassa. Ohjelma lähetettiin Yle Radio 1:ssä lauantaina 21.12.2019.

Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä
Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle joulu,joulumusiikki

Jouluisia säveliä Radio 1:stä
Perinteisiä joululauluja kotimaasta ja ulkomailta. Uusia tuttavuuksia klassikoita unohtamatta. Vaihtelevina aikoina Yle Radio 1:stä. Kuunneltavissa Yle Areenasta.

Horisontti: Mikä on lempijoululaulusi? Raadissa Irja Askola, Arvi Lind ja Erkki Liikanen
Vieraana oman joululauluvalintansa kanssa kolme tunnettua suomalaista median, kirkon ja politiikan saralta. Maanantaina 23.12. klo 22.05.

Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala
Jenni Kuuliala ja Risto Nordell Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala Kuva: Anne Hämäläinen Risto Nordell

Risto ja Jenni pyhimysten jäljillä
Toimittaja Risto Nordell ja pyhimystutkija Jenni Kuuliala vievät kuuntelijat syystalvisen saariston lumoon ja adventin valoon. Koko sarja Yle Areenassa.

Sydämeeni joulun teen
Jouluisia säveliä. Tiistaina 24.12. klo 8.10.

Joulurauhan julistus, hyvän joulun toivotus ja suomalaisia joululauluja
Joulurauhan julistus Turun Vanhalta Suurtorilta. Joulurauhan julistuksen jälkeen kuuluttaja Jari Aula toivottaa hyvää joulua ja kuunnellaan suomalaista musiikkia. Tiistaina 24.12. klo 11.55.

Taiteilijan joulusaarna
Tämän vuoden Taiteilijan joulusaarnan pitää kirjailija, teatterintekijä Saara Turunen. Yle Radio 1 tiistaina 24.12. klo 17.10 ja torstaina 26.12. klo 18.45.

Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio
Puolan radion sinfoniaorkesterin salissa Katowicessa 8.12.2017 taltioitu konsertti. Yle Radio 1 tiistaina 24.12. klo 19.02.

Riston Valinnan joulupöytä on katettu
Risto Nordellin puhetta ja musiikkia. Yle Radio 1 keskiviikkona klo 11.

Aristoteleen kantapää: Jouluna on oikeus vaatia lahjoja
illa ja lahjojen antamisella on ihmisen historiassa pitkä ja merkittävä rooli osana talousjärjestelmää. Yle Radio 1 keskiviikkona 25.12 klo 17.10 ja lauantaina 28.12. klo 10.35.

Välilevyjä: Vahingossa joulumusiikkia
Minkäs sille voi jos joku harmiton sävelluoma on pyytämättä ja yllätyksenä muuttunut joululauluksi. Lauantaina 28.12. klo 14.00. Kuunneltavana Yle Areenassa.

Roman Schatzin Maamme-kirja: Vaikea joulu
Ennen joulua kritisoitiin sen kaupallisuuden ja ökykulutuksen takia. Nyttemmin joulu on joutunut uusien ongelmien eteen. Joulua vastaan hyökätään sen kristillisen symboliikan tai epäkorrekteiksi koettujen traditioiden takia. Lauantaina 28.12. klo 22.05.

Lisää Yle Radio 1:n tarjontaa löydät Radio 1:n kotisivuilta ja radio-oppaasta.

 • Keskustele tässä taloustaidoista!

  Taloustaidot kunniaan

  Suomalaisten kotitalousten velka-aste on nyt korkeimmillaan. Samaan aikaan maksuhäiriömerkintöjä on lähes 400 000 ihmisellä. Missä kunnossa ovat suomalaisten taloustaidot ja miten niitä kohennetaan? Vieraina Suomen Pankissa suomalaisten talousosaamishanketta vetävä Anu Raijas ja aihepiiriä tutkinut Pellervon tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen.

 • Käytätkö musiikkia tunteittesi säätelemiseen?

  Miten musiikki vaikuttaa sinuun?

  Miten musiikki vaikuttaa sinuun? Millä tavalla musiikki on vaikuttanut identiteettiisi? Haetko musiikista potkua kuntoiluun tai rentoutumiseen? Miltä silloin tuntuu, kun kuuntelet lempimusiikkiasi? Miten koet, jos joudut kuuntelemaan musiikkia, josta et lainkaan pidä? Ovatko jotkut kappaleet jättäneet vahvan muistijäljen jostain elämänvaiheesta? Soitatko tai laulatko itse?

 • Keskustele tässä osakesäästötileistä!

  Osakesäästötilillä kansankapitalismiin?

  Uusi laki on mahdollistanut osakesäästötilin avaamisen osakesijoittajille tämän vuoden alusta. Tilejä on jo avattu kymmeniä tuhansia. Miten ne käytännössä toimivat ja ketä ne lopulta palvelevat? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat sijoituspankki Nordnetin Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen ja Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

 • Mitä vanhemmuus on sinun mielestäsi?

  Miten lastesi kasvatus sujuu?

  Miten lastesi kasvatus sujuu? Miten koet vanhemmuuden? Mikä mielestäsi edistää hyvää vanhemmuutta ja mikä estää? Mitä haluat opettaa lapsillesi? Mitä lapsesi ovat opettaneet sinulle? Onko yhdessäoloon riittävästi aikaa? Koetko kasvatuksesta paineita? Miksi ja millaisia paineita?