Hyppää pääsisältöön

Musiikki yhdistää Eränkävijöitä – Antti Kokko ja Alpeilta Arktiselle -sarjan heavy-viikinki Morgan Vikne soittavat uuden sarjan tunnusmusiikissa

Euroopan luontoon sijoittuvaa uutta Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle -sarjaa varten suomalaisen sarjan tunnusmusiikista tehtiin uusi versio. Tuttujen tekijöiden lisäksi mukana musisoimassa oli uudessa sarjassa esiintyvä norjalainen Morgan Vikne.

Eränkävijät-sarjan kauniin tunnusmusiikin ovat säveltäneet yksi sarjan päähenkilöistä, “suometallia” soittavassa kansainvälisesti menestyneessä Kalmah-yhtyeessä kitaroiva Antti Kokko, sekä muusikko Veli-Matti Kananen.

- Samoin kuin muussa sarjan tuotannossa, halusin ylittää rajat ja yhdistää alkuperäisen sarjan ja uuden sarjan tekijät, kertoo tuottaja Teemu Hostikka.

Vikne on pitkän linjan heavy-fani, joka kiertää Iron Maiden -coverbändinsä kanssa Norjaa ja heiluu vapaa-ajallaan myös suuresti fanittamansa yhtyeen backstagella. Hänen kotoaan löytyy kunnioitusta herättävä kitarakokoelma.

Teemu Hostikka ja Morgan Vikne
Teemu Hostikka ja Morgan Vikne ovat heavy-miehiä. Teemu Hostikka ja Morgan Vikne Kuva: NTRNZ media Eränkävijät

Uuteen Alpeilta Arktiselle -sarjaan Eränkävijöiden jylhää tunnusmusiikkia haluttiin versioida.

Lähdimme karsimaan sävellyksestä kaihoisimpia slaavilaisia ja suomalaisia elementtejä ja sovittamaan sitä laajempaan sointiin. Uuden sarjan kuvamaailma on suurta, jolloin musiikinkin pitää olla suurta. Halusin mukaan aidot jouset, jotta lopputulos on mahdollisimman mahtipontinen. Korvasimme kaikki akustiset kitarat heavy-kitaroilla, jolloin heavy-viikinki Morganin mukaan tuleminen oli luonnollinen seuraus!― Teemu Hostikka

Teoksen sovitti jousille ja sinfonietalle säveltäjä, sovittaja ja pianisti Iikka Kotaja, joka vaikuttaa muun muassa Vesterinen yhtyeineen -orkesterissa.

Uuden sarjan tunnusmusiikki nauhoitettiin kesällä 2019 Meri-Lapin jousikvartetin kanssa Kemissä, legendaarisella Tico Tico -studiolla.

Katso video tunnusmusiikin nauhoitussessiosta:

Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle alkaa sunnuntaina 29.12. Yle TV1:ssä klo 18.15. Kaikki jaksot Areenassa jo klo 00:01.