Hyppää pääsisältöön

Kotirintaman naiset – brittidraamaa neljän naisen elämästä ja rakkauksista kaukana kotoa

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva brittiläinen draamasarja kertoo neljän nuoren naisen elämästä.
Annie (Christine Bottomley, vas.), Bea (Jo Woodcock), Nancy (Summer Strallen) ja Joyce (Becci Gemmell) tarttuvat haravanvarteen. Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva brittiläinen draamasarja kertoo neljän nuoren naisen elämästä. Kuva: DCD Rights Ltd Yle TV1,Kotirintaman naiset

TV1 maanantaista perjantaihin 30.12.2019 - 3.1.2020 (1. kausi), 6. - 10.1. (2. kausi) ja 13. - 17.1. (3. kausi), uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa

Palkitussa brittidraamasarjassa Kotirintaman naiset (7) Britannia käy toista maailmansotaa, ja kaikki nuoret miehet on komennettu aseisiin.

Jotta pyörät pyörisivät kotirintamalla, kynnelle kykenevät nuoret naiset on haastettu toimimaan isänmaan puolesta.

Kaksi uutta tulokasta, Joyce Fisher (Becci Gemmell) ja Nancy Morrell (Summer Strallen), ilmoittautuvat palvelukseen ja heidät sijoitetaan maanviljelijä Finchin (Mark Benton, Etsiväpari Shakespeare & Hathaway) tilalle. Siellä he tarttuvat haravanvarteen sisarusten Annie Barrattin (Christine Bottomley, Häkkilinnun paluu, Samassa veneessä) ja Bea Hollowayn (Jo Woodcock) kanssa.

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva brittidraamasarja.
Maanviljelijä Finch (Mark Benton) ja pappi Henry Jameson (Liam Garrigan). Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva brittidraamasarja. Yle TV1,Mark Benton,Liam Garrigan,Kotirintaman naiset

Siinä missä vakiintunut Joyce on järkevä ja tasainen luonne, Nancy on hienohelma huithapeli. Nancy on kiinnostunut seikkailusta ja asemapaikkansa Hoxley Hallin komeasta kartanonherrasta lordi Lawrence Hoxleystä (Nathaniel Parker, Komisario Lynley), tämän vaimon Lady Ellenin (Sophie Ward, Sydämen asialla) suureksi harmiksi.

Annie on naimisissa ja kantaa jatkuvasti huolta suurisydämisestä, mutta lapsekkaan ajattelemattomasta Bea-sisarestaan. Ja syystäkin, sillä sota tekee joskus ihmisistä julmia ja muuttaa monien kohtalon.

Pääosissa näyttelevät muun muassa Susan Cookson (Casualty), Liam Boyle (Scott & Bailey) ja Liam Garrigan( Strike Back, Holby Cityn sairaala). Draamasarjasta esitetään uusintana kaikki kolme tuotantokautta, yhteensä 15 jaksoa.

Land Girls. Käsikirjoitus: Roland Moore. Tuotanto: BBC, 2009 - 11. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2013.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.