Hyppää pääsisältöön

The Revenant – kolmella Oscarilla palkittu hurja erämaaseikkailu

Oscar-palkittu tosipohjainen eloonjäämiskamppailu Amerikan talvisista erämaista. Pääroolissa Leonardo DiCaprio.
Näyttelijä Leonardo DiCaprio sai pääroolistaan uransa ensimmäisen Oscar-palkinnon. Oscar-palkittu tosipohjainen eloonjäämiskamppailu Amerikan talvisista erämaista. Pääroolissa Leonardo DiCaprio. Kuva: Twentieth Century Fox Leonardo DiCaprio,Yle TV1,The Revenant

TV1 torstaina 2.1.2020 klo 21.05 - 23.35, Areeenassa vain suorana

Tositapahtumiin pohjautuva The Revenant (16) on mukaansatempaava ja tunteikas erämaaseikkailu, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta.

Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen turkismetsästäjä Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästysjoukkonsa jättää miehen kuoleman omaksi.

Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin (Tom Hardy) petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksiantamatta, jotta hän selviytyy hengissä ja löytää pelastuksen.

Oscar-palkittu tosipohjainen eloonjäämiskamppailu Amerikan talvisista erämaista. Pääroolissa Leonardo DiCaprio.
Petollisen John Fitzgeraldin roolin näyttelee Tom Hardy. Oscar-palkittu tosipohjainen eloonjäämiskamppailu Amerikan talvisista erämaista. Pääroolissa Leonardo DiCaprio. Kuva: Twentieth Century Fox Yle TV1,Tom Hardy,The Revenant

12 Oscar-ehdokkuutta saaneen The Revenantin on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, parhaasta ohjauksesta Oscarin voittanut Alejandro González Iñárritu. Aikaisemmin ohjaaja on voittanut kolme Oscaria elokuvastaan Birdman.

Pääosan esittäjä Leonardo DiCaprio sai roolistaan parhaan miespääosan ja samalla uransa ensimmäisen Oscarin. Parhaasta kuvauksesta Oscarin sai The Revenant -elokuvan kuvaaja Emmanuel Lubezki, joka on aikaisemmin palkittu muun muassa elokuvista Gravity ja Birdman.

The Revenant ja sen tekijät ovat kahmineet myös Golden Globe- ja Bafta-palkintoja.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Will Poulter, Domhnall Gleeson, Lukas Haas, Paul Anderson, Brendan Fletcher, Kristoffer Joner ja Brad Carter.

The Revenant -elokuva on kuvattu muun muassa Kanadassa Fortress-vuorilla ja Kootenay-joen putouksilla sekä Yhdysvalloissa ja Argentiinassa.

The Revenant. Käsikirjoitus: Alejandro González Iñárritu ja Mark L. Smith. Tuotanto: Yhdysvallat, 2015.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.