Hyppää pääsisältöön

Toivo lauluja luonnosta ja Lapista

Gospelkuoro Spring of Joyn laulajia
Gospelkuoro Spring of Joy Gospelkuoro Spring of Joyn laulajia Kuva: Matti Kantola kuorot,gospelmusiikki,Rovaniemi

Maaliskuun puolivälissä Yle Radio 1:ssä soivat Lapin ja luonnon laulut, kun Rovaniemen kirkosta radioidaan yhteislauluilta suorana lähetyksenä. Kerro meille, mikä on sinun toivelaulusi!

Millainen laulu kuvaa Lappia, lappilaisuutta tai saamelaisuutta? Mikä laulu kertoo luonnosta tai luontosuhteestasi oivaltavasti tai tunteikkaasti? Millaisiin muistoihin musiikki palauttaa sinut? Minkälaisiin haaveisiin laulu liittyy?

Ehdota omia suosikkejasi! Kerro samalla, miksi haluaisit laulaa tai kuulla juuri oman laulusi.

Lapin ja luonnon lauluja voi ehdottaa sunnuntaihin 19. tammikuuta saakka. Toiveita kerätään jo nyt, jotta toivekappaleista ehditään tehdä sovitukset kuoroille ja pienyhtyeelle.

Lapin ja luonnon lauluja lauletaan Rovaniemen kirkossa maanantaina 16. maaliskuuta klo 18 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yhteislauluja laulattamassa ovat rovaniemeläiset lapsikuoro Valonlähde ja Gospelkuoro Spring of Joy. Tilaisuus radioidaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä.

Tilaisuuden järjestävät Rovaniemen seurakunta, Kirkkopalvelut ja Yle Radio 1.

Vastausaika on päättynyt.

 • Millaiset runot soivat? Toivo runoja musiikista tai musikaalisia runoja

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan runotoiveita

  Joskus tuntuu, että runo sulaa säveliksi. Mistä syntyy runojen musikaalisuus? Millainen runo sinun mielestäsi soi? Entä mikä runo kuvailee musiikkia tai soittamista parhaiten? Toivo musikaalisia runoja tai runoja, jotka kertovat musiikista. Runous soi ja laulaa Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä 29.5. Muodostuuko sanan ja sävelen liitto rytmistä vai sanojen helähtelystä?

 • Mitä haluat tietää valtionvelan hoidosta? Keskustele tässä aiheesta

  Valtiokonttori vastaa Suomen valtion velanotosta.

  Suomella on tällä hetkellä lähes 129 miljardia euroa valtionvelkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista asukasta kohden velkaa on kertynyt jo yli 23 tuhatta euroa. Koronakriisin myötä velkataakka kasvaa edelleen. Velanotto perustuu eduskunnan suostumukseen, mutta Valtiokonttori vastaa valtion velanhallinnasta. Miten velkajärjestelyt käytännössä oikein hoidetaan?

 • Jumalanpalvelukset kesäkuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset kesäkuussa 2021

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Sydämen ääni -musiikkimessu radiossa äitienpäivänä 9.5. klo 10

  Musiikkimessussa liitytään sukupolvien rukouskulkueeseen.

  Äidin sydämen lyönti on ensimmäinen ääni ja rytmi, jonka ihminen kuulee kohdussa. Rytmi on myös pyhiinvaeltajan askelilla. Sydämen ääni -musiikkimessu, joka lähetetään sunnuntaina 9.5. klo 10, kutsuu mukaan vaeltamaan levollisessa äänimaisemassa, rukouksen hoitavassa ilmapiirissä. - Avaa radio ja tahdita kulkusi äitien ja isien askeliin, kutsuvat Musiikkimessun tekijät.