Hyppää pääsisältöön

Ilmiantaja – brittitrilleri nuoresta miehestä, joka joutuu keskelle terroristijahtia

Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi.
Brittitrillerin pääroolin näyttelee Nabhaan Rizwan. Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi. Kuva: Sophie Mutevelian / Neal Street Productions Yle TV1,Nabhaan Rizwan,ilmiantaja

TV1 perjantaisin 3.1. - 7.2.2020 klo 22.10 - 23.10, Areenassa

Tapaaminen tyttöystävän kanssa päättyy kohtalokkaasti, kun nuori Raza Shar (Nabhaan Rizwan) pidätetään ja poliisi kiinnostuu nuorukaisesta.

Uusi, raastava jännityssarja Ilmiantaja (16) kertoo Itä-Lontoossa asuvasta, toisen sukupolven brittiläispakistanilaisesta miehestä, joka joutuu pelinappulaksi terrorisminvastaisessa taistelussa.

Mitä tapahtuu, kun poliisin terrorisminvastaiseen yksikköön kuuluva rikosylikonstaapeli Gabe Waters (Paddy Considine, Peaky Blinders) pakottaa Razan tietolähteekseen.

Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi.
Erikoisyksikön poliisit Gabe Waters (Paddy Considine, oik.) ja Holly Morton (Bel Powley). Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi. Kuva: Sophie Mutevelian / Neal Street Productions Yle TV1,Paddy Considine,Bel Powley,ilmiantaja

Hollannin Rotterdamissa on tehty iso terrori-isku, ja poliisi kanaalin toisella puolella on saanut vihjeen terroristisolun laajentumisesta Britanniaan. Tuskainen kysymys kuuluu: minne terroristit aikovat iskeä seuraavaksi?

Tutkintaan osallistuvasta Gabesta tulee Razan yhteyshenkilö, kun kokematon rikoskonstaapeli Holly Morton (Bel Powley, Kuninkaalliset riehat) vasta opettelee, miten ilmiantajien kanssa toimitaan. Uuden työparin uteliaisuus uhkaa kokenutta Gabea, joka ei haluaa paljastaa kaikkea menneisyydestään.

Miten vastahakoinen ilmiantaja, Raza kasvaa rooliinsa – ja millainen kohtalo nuorukaista odottaa, jos hän paljastuu poliisin tietolähteeksi. Watersin karu ohje kuuluu: älä luota keneenkään, jokainen tiedonmuru voi olla valhe ja yritys murentaa poliisin toiminta.

Ilmapiiri kiristyy ja Razan, Gaben sekä Hollyn henkilökohtaiset panokset vain kovenevat. Joka hetkessä voi piillä paljastumisen ja kuoleman vaara. Pelin raakuus saattaa suistaa vahvimmankin raiteiltaan.

Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi.
Kokeneen poliisin Gaben vaimo Emily Waters (Jessica Raine). Kuusiosainen brittidraamasarja nuoresta miehestä, joka joutuu poliisin tietolähteeksi. Kuva: DESWILLIE DLW / Neal Street Productions Yle TV1,Jessica Raine,ilmiantaja

Brittiläinen draamasarja Ilmiantaja kertoo identiteetistä maailmassa, joka pakottaa yhä useamman tekemään valintoja ja valitsemaan puolensa. Minkälaiset ovat seuraukset, jos perheenjäsen, ystävä tai naapuri joutuu väärälle puolelle ja henkilökohtaisesta tulee poliittinen.

Kuusiosaisen sarjan rooleissa näyttelevät myös Jessica Raine (Hakekaa kätilö, Susipalatsi), Arsher Ali (Hiljainen todistaja), Sharon D. Clarke (Minkä taakseen jättää, Holby City), Roger Jean Nsengiyumva, Nell Hudson (Victoria), Sunetra Sarker (Casualty), Stanley Townsend (Florence, Quirke) ja Paul Tylak.

Informer. Idea ja käsikirjoitus: Rory Haines ja Sohrab Noshirvani. Ohjaus: John Campbell. Tuotanto: Neal Street Productions, BBC, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.