Hyppää pääsisältöön

Helsingin Kontula ja Kontula Electronic

Mies ja kaksi naista istuvat kuormalavoista tehdyllä penkillä ja hymyilevät. Heisän vieressään on pieni koira ja taustalla kirjasto sekä puita.
Kontulan ostarilla on elämää. Egenlandin juontajien Nicke Aldénin ja Hannamari Hoikkalan seurassa Kontulassa viihtyvä Paula Oksanen. Mies ja kaksi naista istuvat kuormalavoista tehdyllä penkillä ja hymyilevät. Heisän vieressään on pieni koira ja taustalla kirjasto sekä puita. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Kontula,Kontulan ostoskeskus,kevät,kirjastot,hannamari hoikkala

Huonomaineisesta asuinalueesta kuoriutui kukoistava kulttuurilähiö, joka tuo yhteen eritaustaisia ihmisiä.

  • Kontula kuuluu itähelsinkiläisen Mellunkylän kaupunginosaan.
  • 1960-luvulla Kontulasta tuli maamme suurin asuntorakentamiskohde, joka lupasi asukkailleen raitista ilmaa ja avaria pihoja.
  • Jotain muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia on Kontulassa noin 14 prosenttia väestöstä, mikä on enemmän kuin muualla Helsingissä.
  • Kontulan ostari valmistui 1967. Sen yhteydessä toimivat myös nuorisotalo, kirjasto, terveyskeskus, uimahalli ja Suomen suurin sisäskeittihalli.
  • Ostarilla järjestetään keväisin elektronisen musiikin festivaali Kontula Electronic.
  • Kontula Electronic on elämyksellinen, monimuotoisesti taidetta, elektronista musiikkia ja kulttuuria tarjoava kaupunkitapahtuma. Suuri osa sen tapahtumista on maksuttomia. Tutustu festivaalin tarjontaan tapahtuman nettisivuilla.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Suomen metropolin urbaanista ja monikulttuurisesta lähiökulttuurista ja -elämästä kiinnostuneille. Kontula Electronic -festareille on vapaa pääsy, mutta osaan iltaohjelmasta on 18 vuoden ikäraja.
Missä: Itä-Helsingissä, Mellunkylän kaupunginosassa. Kontula Electronic -festivaali järjestetään Kontulan ostoskeskuksen ympäristössä. Ostari on metron välittömässä läheisyydessä.
Milloin: Festarit järjestetään keväisin.
Kontulalla on vuosikymmenten saatossa ollut vähemmän mairitteleva maine.
Kontula on muuttunut levottomasta maaltamuuttajien lähiöstä monikansalliseksi paikaksi, jossa varmastikin on elämään kuuluvia levottomuuksia, mutta sitäkin enemmän ihmisyyttä ja avointa suvaitsevaisuutta. Täällä erilaiset kulttuurit eivät törmää toisiinsa vaan rikastuttavat elämää!
― Yleisövinkki Egenlandille

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland