Hyppää pääsisältöön

Jäppilänniemen Taidetie, Imatra

Vägren med korsning och vägskylt, intill den står ett konst
Jäppilänniemen Taidetiellä kannattaa hellittää kaasujalkaa, etteivät vaan taideteokset vilise ohi. Vägren med korsning och vägskylt, intill den står ett konst Kuva: Eva Pursiainen / Yle maantie,Egenland

Kesäasukkaan ideoima taidetie tuo yhteen asukkaat sekä taiteilijat ja tarjoaa piristystä tietä pitkin matkaaville.

  • Taidetie on noin kymmenen kilometrin pituinen maantien osuus, jota reunustavat taideteokset: kissoja, heinäukkoja, veistoksia, seinämaalauksia.
  • Taideteoksia on tien vieressä noin 40. Reitin varrella on myös runokioski ja valokuvanäyttely latoon tehdyssä galleriassa. Lisäksi taidetta on esillä Salo-Peltolan seurojentalolla.
  • Tienvarren teosten tekoon osallistuu kyläläisiä, vapaa-ajan asukkaita, taiteilijoita ja taideopiskelijoita.
  • Teokset laitetaan esille keväällä ja kerätään pois syksyllä, osa teoksista on pysyviä. Avajaisia vietetään usein Eino Leinon päivän eli runon ja suven päivän aikaan heinäkuun alussa.
  • Reitin varrella ulkorakennuksen seinässä on kuva Albert Edelfeltin teoksesta Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä. Edelfelt vietti aikaa alueella, ja vierailut inspiroivat teoksen syntyä.
  • Idean äiti on kesäasukas Raija Niemelä, joka organisoi Taidetien toimintaa.
  • Lisätietoja: Jäppilän taidetien Facebook-sivulta.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Milloin: Osa taideteoksista ovat esillä kesäisin, osa vuoden ympäri. Avajaisten ja muiden tapahtumien ajankohdan voi tarkistaa tapahtuman Facebook-sivulta.
Löydä perille: Jäppilänniementie, Imatra. Vuoksenniskalta Jäppilänniementietä pitkin, noin viiden kilometrin päästä alkaa 10 kilometriä pitkä Jäppilänniemen Taidetie.

Katso video:

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland