Hyppää pääsisältöön

Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenranta

Ihmisjoukko seisoo rakennuksen edustalla, ylhäällä on kyltti, jossa lukee 'Nuijamies'.
Kulttuuritilan aktiiveja ja muita lappeenrantalaisia Nuijamiehen edustalla. Ihmisjoukko seisoo rakennuksen edustalla, ylhäällä on kyltti, jossa lukee 'Nuijamies'. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Nuijamies,Lappeenranta,kulttuuritilat,kulttuuri,elokuvateatterit,vapaaehtoistyö,egenland_lappeenranta

Lappeenrantalaiset aktiivit pelastivat legendaarisen Nuijamies-elokuvateatterin purku-uhalta ja se sai uuden elämän kulttuurikeskuksena.

  • Nuijamieson vanha elokuvateatteri, joka on toiminut vuodesta 2018 monipuolisena kulttuuriareenana Lappeenrannan keskustassa.
  • Samoissa tiloissa toimii perinteikäs perheomisteinen elokuvateatteri Nuijamies vuoden 2017 alkuun, kunnes suuryritys Finnkino osti liiketoiminnan Luotoloiden suvulta.
  • Luotolat pyörittivät elokuvatoimintaa Lappeenrannassa vuodesta 1929 muun muassa Nuijamiehessä ja viereisessä Kino-Aulassa.
  • Nuijamies rakennettiin 1954. Sen tiloissa ja sisustuksessa on säilynyt ainutlaatuinen 50-luvun henki.
  • Lähistön kulttuuriaktiivit pelastivat Nuijamiehen purku-uhalta ja alkoivat pyörittää sitä yhdistyspohjalta vuonna 2018.
  • Nuijamies tarjoilee monipuolisesti kulttuuria: musiikkia, bändejä, klubeja, teatteria, stand upia ja elokuvia.
  • Luotolat lahjoittivat yhdistykselle vanhan Nuijamies-kyltin, joka on koristanut ulkosivun lippaa. Se oli tallessa navetan vintillä heinien keskellä.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Milloin: Nuijamiehessä tapahtuu vuoden ympäri.
Löydä perille: Valtakatu 39, Lappeenranta.

Katso video:

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland