Hyppää pääsisältöön

Taalintehdas, Kemiönsaari

Ritari ratsastaa hevosella turnajaisissa kädessään vasara ja huutaa. Taustalla areena ja yleisöä.
Taalintehtaan keskiaikamarkkinat huipentuvat näyttäviin turnajaisiin. Vauhdissa Kari Karjalainen ja Alecto. Ritari ratsastaa hevosella turnajaisissa kädessään vasara ja huutaa. Taustalla areena ja yleisöä. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula keskiaika,keskiaikamarkkinat,Kemiönsaari,Taalintehdas,ruukki,historia,yleisötilaisuudet,turnajaiset,ritarit,hevonen,Hartikka Henrikinpoika,egenland

Taalintehtaalla voi tutustua ruukkihistoriaan luonnon keskellä. Vanhojen slagitiilisten rakennusten keskelle sopii myös syyskuussa järjestettävä September Open -keskiaikatapahtuma.

  • Kemiönsaaren Taalintehdas on ruukkikylä meren rannalla. Historian lisäksi lisäksi se on tunnettu satamastaan.
  • Taalintehtaan rautaruukki perustettiin vuonna 1686. Tehtaan toiminta jatkui aina vuoteen 2012 saakka.
  • Ruukkihistoria näkyy edelleen Taalintehtaalla. Kylästä löytyy mustan, vihreän ja sinisen sävyisistä kuona- eli slagitiilistä muurattuja hiiliuuneja sekä monia rakennuksia. Ruukin museo esittelee tehtaan historiaa.
  • Syyskuussa Taalintehtaalla järjestetään September Open -keskiaikatapahtuma, joka huipentuu Rohan Tallien turnajaisiin.
  • Muita tunnettuja tapahtumia ovat Baltic Jazz ja Norpas-festivaali. Lisätietoa Taalintehtaan tapahtumatarjonnasta löytyy Taalintehtaan nettisivuilta.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Koko perheelle ja ruukkihistoriasta kiinnostuneille.
Missä: Kemiönsaaressa, Varsinais-Suomesssa.
Milloin: Vuoden ympäri. Ajankohtaisen tapahtumatarjonnan voi katsastaa Visit Kemiönsaari -nettisivuilla.
Löydä perille: Autolla tai bussilla Strömman kanavan kautta, Pungbölen sillan yli tai lautalla.
Taalintehdas, ruotsiksi Dalsbruk, ja paikallisittain Bryyke, on ruukkikylä meren äärellä. Taalintehtaan ruukkihistoria on muovannut kylälle ihan omanlaisensa tunnelman. Kylällä järjestetään myös kolme suurta tapahtumaa vuosittain: Baltic Jazz, monitaiteellinen Norpas-festival ja September Open keskiaikaisine markkinoineen.― Yleisövinkki Egenlandille

Lue artikkeli: Kuolemantanssia hevosen kanssa - Rohan Tallien turnajaiset vievät keskiaikaisen saippuaoopperan pyörteisiin

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland