Hyppää pääsisältöön

Paippisten Shell

Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL.
Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén Paippisten Shell-huoltoasemalla. Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL. Kuva: Eva Pursiainen / Yle Egenland,Royal Dutch Shell,huoltoasema,Paippinen,Sipoo,Niklas Aldén

Motoristien selfienottopaikka idyllisessä maalaismaisemassa.

Kohde pähkinänkuoressa:

 • Paippisten huoltoasema Sipoossa avattiin 1930-luvulla.
 • Se on yksi Suomen vanhimmista huoltoasemista.
 • Huoltoasemalla ei enää voi tankata, sillä se suljettiin vuonna 1969.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Hauskoista vanhoista paikoista kiinnostuneille, levähdyspaikka motoristeille tai pyöräilijöille.
Missä: Paippisten kylällä Sipoon maaseudulla.
Milloin: Ympäri vuoden.
Miten: Autolla, pyörällä tai moottoripyörällä.
Paippisissa, Pohjois-Sipoossa, sijaitsee monen motoristin salainen "nähtävyys" ja selfiespot. Se on vuonna 69 suljettu "bensa-asema". Paippistentie 457.― Yleisövinkki Egenlandille

Takaisin karttaan
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

  Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

  Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

 • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

  Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

  Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland