Hyppää pääsisältöön

Sanditon – Jane Austenin kesken jäänyt romaani herää eloon pukudraamana

Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Pääroolissa Rose Williams.
Nuori Charlotte Heywood (Rose Williams) tutustuu merenrantakaupungin seurapiireihin. Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Pääroolissa Rose Williams. Kuva: RED PLANET PICTURES Yle TV1,Sanditon

TV1 tiistaisin 7.1. - 25.2.2020 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Rakastetun kirjailijan Jane Austenin kesken jääneen romaanin pohjalta on käsikirjoittaja Andrew Davies luonut uuden draamasarjan Sanditon.

Kahdeksanosainen brittiepookki kertoo suurista unelmista, joista kaikki – asemaan ja varallisuuteen katsomatta – voivat haaveilla, mutta joita kaikki eivät koskaan tavoita. Toisaalta puhdas onni ja aito rakkaus voivat odottaa kulman takana, jos vain uskaltaa lähteä matkaan.

Sanditonin merenrantakaupunki sijaitsee kauniilla paikalla, mutta uinuu Ruususen untaan. Kunnes rohkea uudistaja Tom Parker (Kris Marshall, Murha paratiisissa) saapuu paikalle ja haluaa mullistaa kaiken.

Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa.
Charlotte Heywood (Rose Williams) ja Sidney Parker (Theo James). Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Kuva: Simon Ridgway / Red Planet Pictures Yle TV1,Theo James,Sanditon

Tom Parker aikoo tehdä Sanditonista kaikkien tunteman kylpylä- ja lomakaupungin, mutta vasta sitten, kun rahoitus on varmistettu.

Suuren Heywoodin perheen vanhin tytär Charlotte (Rose Williams) saa onnekkaan tilaisuuden lähteä Parkerin perheen vieraaksi tulevaan huvittelukaupunkiin.

Nuori nainen kohtaa joukon loputtoman kiehtovia uusia tuttavuuksia eri yhteiskuntaluokista. Tarmokkaan Tomin lisäksi Parkerin veljeskatraaseen kuuluvat Arthur (Turlough Convery) ja Sidney (Theo James, Downton Abbey), joka näyttäisi erityisesti miellyttävän Charlottea.

Nouseeko Sanditonin kylpyläkaupunkihaave siivilleen? Löytääkö elämään uteliaasti suhtautuva maatalon tyttö rannikon joskus synkistäkin pilvistä kultareunan?

Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Päärooleissa mm. Anne Reid.
Lady Denham (Anne Reid). Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Päärooleissa mm. Anne Reid. Kuva: Simon Ridgway Yle TV1,Anne Reid,Sanditon
Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Päärooleissa mm. Kris Marshall.
Tom Parker (Kris Marshall). Brittiläinen draamasarja nuoren naisen elämästä pienessä merenrantakaupungissa. Päärooleissa mm. Kris Marshall. Kuva: RED PLANET PICTURES Yle TV1,Kris Marshall,Sanditon

Draamasarjan muita roolihahmoja ovat Lady Denham (Anne Reid, Viimeinen tango Halifaxissa), Sir Edward Denham (Jack Fox, Downton Abbey), Estner Denham (Charlotte Spencer), Mary Parker (Kate Ashfield), Diana Parker (Alexandra Roach, Inside No. 9), neiti Georgina Lambe (Crystal Clarke), Herra Crow (Matthew Needham, Casualty), James Stringer (Leo Suter, Beecham House) ja Clara Brereton (Lily Sacofsky, Salaisuuksien kesä).

Lukuisia klassikoita henkiin herättänyt palkittu käsikirjoittaja Andrew Davies on tuttu muun muassa draamasarjoista Ylpeys ja ennakkoluulo, Les Misérables, Sota ja rauha sekä House of Cards.

Sanditon. Käsikirjoitus: Andrew Davies. Ohjaus: Olly Blackburn. Tuotanto: Red Planet Pictures, Masterpiece, ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.