Hyppää pääsisältöön

Viikon 2 vinkit: tarjolla uutta brittiläistä ja saksalaista draamaa sekä Doctor Whon uusi kausi!

Jane Austenin kesken jääneen romaanin pohjalta tehty draamasarja.
Sanditon alkaa tiistaina! Jane Austenin kesken jääneen romaanin pohjalta tehty draamasarja. Yle TV1,Sanditon (TV series)

Viikolla kaksi ohjelmistoon saadaan muun muassa brittidraama Sanditon ja saksalainen draamasarja Bauhaus – uusi aika. Uudet kaudet alkavat sarjoista Egenland, Elossa 24h ja Ellan matkassa.

Uuden vuoden kunniaksi päästään myös historiamatkalle, kun Seppo Hovin, Lasse Lehtisen ja Anna-Liisa Tiluksen luotsaama Maaseudulta maailmalle -sarja alkaa. Sarja vie arkistojen ja muistikuvien avulla katsojan aikamatkalle vuosiin 1956-1966, kun Suomen suuret ikäluokat aikuistuivat. Nostalgian nälkää herätellään tarinoiden, kuvien ja musiikin avulla.

Loppiaisena nähdään Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas -elokuva, joka keräsi elokuvateattereissa miljoonayleisön. Elokuva on katsottavissa myös Yle Areenassa noin kuukauden ajan. Puoli seitsemän käynnistää kevätkauden tiistaina ja remmiin mukaan saadaan Tero Karhu.

Karpista ja Fleabagista nähdään ensimmäiset kaudet ennen keväällä alkavia uusia tuotantokausia. Doctor Whosta alkaa uusi tuotantokausi, ja Teemalauantaissa päästään ihailemaan Ian McKellenin taituruutta.

Katso viikon kaikki tärpit alta!

Ylen kevätkauden sarjauutuuksiin voit tutustua tästä!

MAANANTAI 6.1.

Teeman lahjapaketti: Reininkulta

Yle Teema klo 12.00 alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä

Richard Wagnerin oopperasarja, mystiseen maailmaan sijoittuva tetralogia Nibelungin sormus, Ring, esitetään Kansallisoopperassa vuosina 2019-2021. Sarjan käynnistää Reininkulta, joka sai ensi-iltansa Kansallisoopperassa 30.8. Se nähdään nyt kokonaisuudessaan Teemalla. Oopperaa ennen mennään Reininkultaa kohti. Ohjelmassa muistellaan, kuka kukin on Reininkullassa ja mistä se kertoo - sormuksen tarinaa avaavat muun muassa Tommi Hakala, Jyrki Lorhonen Lilli Paasikivi, Jukka Rasilainen ja sekä Reinintyttäret.

Rölli ja kultainen avain (S)

Yle TV2 klo 14.25
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Suomi 2015) Juurakko-tyttö ystävystyy harmaahapsisen Röllin kanssa. Heidän käsissään on koko Röllikylän kohtalo. Riemukas kertomus ystävyyden voimasta. Ohjaus: Taavi Vartia. Pääosa: Allu Tuppurainen. Uusinta. Yle Areena 6 päivää

Rölli sitter i en stol med Ljungen vid sin sida.
Rölli ja kultainen avain. Rölli sitter i en stol med Ljungen vid sin sida. Kuva: Malla Hukkanen Yle Fem,elokuvat,Allu Tuppurainen,Rölli ja kultainen avain,Linnea Röhr

Tuntematon sotilas (16)

Yle TV1 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Väinö Linnan romaaniin perustuva, 2017 valmistunut ja miljoonayleisön teattereissa kerännyt elokuva jalkaväkiosaston tiestä Suomen jatkosodassa. Pääosissa: Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi. Ohjaus: Aku Louhimies. Yle Areena 29 päivää

Sotilas kantaa konekivääriä savuisessa metsässä.
Tuntematon sotilas. Sotilas kantaa konekivääriä savuisessa metsässä. Kuva: Tommi Hynynen Tuntematon sotilas (2017 elokuva)

Ensimmäiset ruotsalaiset 1/2 – uusi sarja!

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(De första svenskarna) Ruotsalaisessa historiasarjassa arkeologi Jonathan Lindström lähtee kaksiosaisessa sarjassa niiden ihmisten jäljille, jotka asuttivat Ruotsin jääkauden jälkeen. Hän tapaa tutkijoita, jotka kertovat Skandinaviaan tuhansien vuosien aikana aalloissa tulleista uusista asukkaista. Kivi- ja pronssikausien perintö elää keskuudessamme yhä. Se näkyy ihmisten geeneissä, kielessä, tavoissa ja kertomuksissa. Yle Areena 90 päivää

Käsitelty kuva, jossa maassa näkyy sotilasjoukkoja ja taivaalla kaksi miestä ja nainen.
Ensimmäiset ruotsalaiset. Käsitelty kuva, jossa maassa näkyy sotilasjoukkoja ja taivaalla kaksi miestä ja nainen. Kuva: Per Hansson/ SVT asiaohjelmat,Ensimmäiset ruotsalaiset

TIISTAI 7.1.

Puoli seitsemän – kevätkausi alkaa!

Yle TV1 klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä

Puoli seiskan kausi starttaa urheilullisissa tunnelmissa. Vuoden ensimmäisen lähetyksen vieraana nähdään todellinen toivevieras, olympiavoittaja Juha Mieto. Ensimmäisellä viikolla kylään saapuu myös Urheilugaalaan valmistautuva cheerleadingin maailmanmestari Rosanna Toivonen. Puoli seiskan toimittajakaartiin komean paluun tekee Huomenta Suomen suosikkijuontaja Tero Karhu.

Sanditon 1/8 – uusi sarja!

Yle TV1 klo 19.00 alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Sanditon, S1) Jane Austenin viimeisen, kesken jääneen romaanin pohjalta lukuisia klassikoita henkiin herättänyt Andrew Davies on käsikirjoittanut uuden, kujeilevan draamasarjan, joka käsittelee suuria unelmia ja loistavia tulevaisuudennäkymiä, joista kaikki – asemaan ja varallisuuteen katsomatta – voivat haaveilla, mutta joita kaikki eivät koskaan tavoita.

Sanditonin merenrantakaupunki sijaitsee kauniilla paikalla mutta uinuu Ruususen untaan. Kunnes rohkea visionääri ja uudistaja saapuu paikalle ja aikoo mullistaa kaiken. Sanditonista tulee kaikkien tuntema ja rikkaiden suosima kylpyläkaupunki – mutta vasta sitten, kun projektille on varmistettu rahoitus.

Monilapsisen Heywoodin perheen vanhin tytär Charlotte saa onnekkaan sattuman ja perheensä osoittaman hyvyyden tähden tilaisuuden lähteä Parkerin perheen vieraaksi tulevaan huvittelukaupunkiin. Nouseeko Sanditonin kylpyläkaupunkihaave siivilleen? Entä löytääkö elämään uteliaasti suhtautuva maalaistyttö rannikon joskus synkistäkin pilvistä kultareunan? Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Yle Areena 22 päivää

Lue lisää täältä!

Jane Austenin kesken jääneen romaanin pohjalta tehty draamasarja.
Sanditon. Jane Austenin kesken jääneen romaanin pohjalta tehty draamasarja. Yle TV1,Sanditon (TV series)

Egenland, S3 – uusi kausi!

Yle Teema klo 20.00, Yle Fem 10.1. klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä

Egenland on matkaopas, jonka yli sata omalaatuista ja odottamatonta matkakohdetta auttavat tekemään kotimaan matkastasi unohtumattoman! Egenlandin kolmannella kaudella ryömimme luolassa Turun keskustan liepeillä ja seinäkiipeilemme Vaasan vesitornissa. Tapaamme maailman pohjoisimman burleskiryhmän Rovaniemellä ja näemme Helsingin uusin silmin, yhdessä asunnottomuutta kokeneiden oppaiden kanssa.

Hylätyn teollisuusradan ympärille on Lahdessa kehittynyt oikea kaupunkikulttuurin keidas, ja Imatralla tavallinen maantienpätkä on tarkemmin tarkasteltuna taidenäyttely, jossa taidetta on tienvarrella, latojen seinillä ja näköalapaikoilla. Erilaisia näkökulmia Suomeen esittelevät Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén. Egenlandin kolmannella kaudella nähdään kahdeksan jaksoa ja lähemmäs 30 uutta matkakohdetta.Kaikki matkakohteet löytyvät Yle Areenasta ja osoitteesta yle.fi/egenland.

Niklas Aldén sinisessä t-paidassa istuu punapaitaisen Hannamari Hoikkalan vieressä hirsimökissä.
Egenland. Niklas Aldén sinisessä t-paidassa istuu punapaitaisen Hannamari Hoikkalan vieressä hirsimökissä. Kuva: Eva Pursinen / YLE Egenland,Tykkivene Uusimaa,juontajat

Tuhkimotarinoita 5/6

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Lätkä-äidin uuvuttava lupaus. Nuorten Leijonien MM2020-joukkueen tähden Joonas Odenin yksinhuoltajaäidin kertomus. Yksinhuoltajan rahat eivät riitä Kärppien maksuihin, velat painavat, elämänilo katoaa. Lupaus lätkän jatkumisesta kuitenkin kantaa ja poikien unelmat toteutuvat. Ystävien ja Outi Brouxin mielestä nyt on Minnan unelmien vuoro!

Karppi (12) S1 1/12, uusinta

Yle TV2 klo 21.50
Katso ohjelma Areenassa tästä

Tuulisen rannan uumenista löytyy nuoren naisen ruumis. Rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään miehensä kuoleman jälkeen ja aloittaa murhan tutkimukset. Sarja uusitaan ennen toisen tuotantokauden alkua 5.4. Yle Areena toistaiseksi

Sofia Karppi (Pihla Viitala) katsoo vakavana jotain alaspäin. Hänen hiuksensa ovat kiharaiset ja auki. Takana kollega Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen)
Karppi. Sofia Karppi (Pihla Viitala) katsoo vakavana jotain alaspäin. Hänen hiuksensa ovat kiharaiset ja auki. Takana kollega Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) Kuva: Dionysos Films Karppi,Pihla Viitala

Brexit - temppu ja miten se tehtiin (7)

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Brexit: The Uncivil War, Britannia 2018) Britannia äänesti EU-erosta heinäkuussa 2016. Tiedämme toki kuka voitti, mutta emme ehkä tiedä miten. Erokampanjan nokkamies, Dominic Cummings, lanseerasi ennen näkemättömän kampanjan, jonka takapiruksi valjastettiin IT-analytiikka. Kampanjaa Brexitin puolesta ja vastaan käytiin veren maku suussa, ja sen tiimellyksessä surmansa sai yksi ihminen. EU-eron kannattajat voittivat.

Samalla brittiläinen mentaliteetti oli lopullisesti muuttanut muotoaan, ja Brexit jakaa edelleen Britannian kansaa ja poliittista järjestelmää. Jälkiviisaana voi vain kysyä, oliko kampanjointi sen arvoinen? Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Rory Kinnear. Käsikirjoitus: James Graham. Ohjaus: Toby Haines. Tuotanto: House Productions, HBO Films, Baffin Media, Channel4. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Mies kädet puuskassa jonkinlaisessa toimistohuoneessa, jossa taustalla isot ikkunat ja vesimaisema.
Brexit - temppu ja miten se tehtiin. Mies kädet puuskassa jonkinlaisessa toimistohuoneessa, jossa taustalla isot ikkunat ja vesimaisema. Kuva: Nick Wall / BBC elokuvat,Brexit - temppu ja miten se tehtiin

KESKIVIIKKO 8.1.

Prisma: Totuus ylipainosta

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Ylipaino johtuu siitä, että ihminen syö liikaa ja liikkuu liian vähän. Vai johtuuko? Uusi tutkimus ravistelee tätä käsitystä. Miksi ihminen syö ja liikkuu terveellisemmin kuin 1970-luvulla mutta lihoo silti helpommin? Tuotanto : BBC. Yle Areena 60 päivää

Lue lisää täältä!

Uusimmat tutkimukset ravistelevat käsityksiä ylipainosta.
Prisma: Totuus ylipainosta. Uusimmat tutkimukset ravistelevat käsityksiä ylipainosta. Kuva: Ben Gregory-Ring / BBC Yle TV1,Prisma: Totuus ylipainosta

Bauhaus – uusi aika (12) 1/6 – uusi draamasarja!

Yle Teema keskiviikosta perjantaihin klo 20.00, kaikki jaksot Yle Areenassa 8.1. - 6.4.2020
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Bauhaus - die neue Zeit, S1) Uusi draama kuvaa 1900-luvun merkittävimmän ja moderneimman Bauhaus-koulukunnan myrskyisiä vaiheita ja edistyksellisen koulun kokemaa vastustusta vanhoillisten taidepiirien hampaissa. Walter Gropius nousee Bauhausin taideinstituutin johtoon kirjaimellisesti ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoista. Gropiuksen värikästä uraa sävyttää taisteluhenki, ja miehellä on myös tehtävässä tarvittavaa tunteenpaloa ja uskallusta.

Taide on pidettävä erillään päivänpolitiikasta ja vanhoillisista aatteista, mutta onko se mahdollista, kun Weimarin tasavalta elää viimeisiä vuosiaan ja maassa ollaan menossa yhä kiihtyvämmällä vauhdilla kohti jotain uutta ja tuntematonta. Ketkä olivat Bauhausin huippuvuosien merkittävimmät ihmiset, opiskelijat ja opettajat? Entä mikä kaikki tuota opinahjoa uudistaneista ihmisistä puhutut pahat väitteet ovat totta, mikä vastustajien suoltamaa ilkeämielistä valhetta?

Kuusiosaisen draaman kehyskertomuksessa Gropius antaa haastattelua amerikkalaislehdelle. Kertooko hän absoluuttisen totuuden Bauhausin huippuvuosista vai onko kertomus vain hänen täysin subjektiivinen näkemyksensä tuosta aikakaudesta? Tuotanto: Arte, Saksa 2019. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys.

kolme naista kangaspuiden vierellä.
Bauhaus - uusi aika. kolme naista kangaspuiden vierellä. Kuva: Julia Terjung/ZDF/Zero One Film draamasarjat,Bauhaus - uusi aika

Ellan matkassa: roomalaisten jäljillä 1/7 – uusi kausi!

Yle Teemalla klo 21.00, kaikki jaksot Yle Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä

Ella Kanninen vie ohjelman toisella tuotantokaudella katsojan historialliselle kulttuurimatkalle roomalaisten valloittajien jalanjäljissä Pohjois-Italiasta Saksaan. Samalla Ella tutustuttaa meidät kaikkeen siihen, mitä roomalaisten ajoilta on periytynyt tähän päivään: arkkitehtuuriin, ruokiin, juomiin, juhliin ja paikallisiin tapahtumiin. Vuosikausia Italiassa asuneen Ella Kannisen ohjelma yhdistää mielenkiintoisella tavalla matkailun ja historian. Yllättävätkin asiat juontavat juurensa roomalaisiin, ja Rooman valtakunta oli paljon muutakin kuin valtataisteluita ja sotaa. Yle Areena toistaiseksi

Ella Kanninen hymyilevänä aurinkoisella parvekkeella Pohjois-Italiassa. Ohjelma on Ellan matkassa: roomalaisten jäljillä.
Ellan matkassa: roomalaisten jäljillä. Ella Kanninen hymyilevänä aurinkoisella parvekkeella Pohjois-Italiassa. Ohjelma on Ellan matkassa: roomalaisten jäljillä. Kuva: Peter Ponnath / Filmaattiset Oy Ella Kanninen,matkailuohjelmat,Italia,roomalaiset,Ellan matkassa: roomalaisten jäljillä

Fleabag S1, uusinta

Yle TV2 klo 22.10
Katso ohjelma Areenassa tästä

Palkintoja kerännyt brittikomedia nuoren naisen uhmakkaasta heittäytymisestä lontoolaiseen elämään. Fatalismi ja hedonismi sekoittuvat rikkoutuneiden unelmien korjausyrityksissä. Pääosassa Phoebe Waller-Bridge. Ensimmäisen kauden uusinta ennen uutta kautta 5.2. Yle Areena 14 päivää

Fleabag-komedian pää- ja nimihenkilö (Phoebe Waller-Bridge).
Fleabag. Fleabag-komedian pää- ja nimihenkilö (Phoebe Waller-Bridge). Kuva: Yle/BBC Yle Areena,Yle TV2,Fleabag

TORSTAI 9.1.

Maaseudulta maailmalle 1/4 – uusi sarja!

Yle TV1 klo 19.00, kaikki jaksot Yle Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä

Maaseudulta maailmalle -sarja vie arkistojen ja muistikuvien avulla katsojan aikamatkalle vuosiin 1956-1966, kun Suomen suuret ikäluokat aikuistuivat. Noina vuosina rock’n roll saapui alle venäläisen kuun, pizza teki maihinnousun ja Kekkonen otti ohjat. Matkaoppaina toimivat aikakauden silminnäkijät, viihteen ja musiikin monitoimimies Seppo Hovi ja historioitsija Lasse Lehtinen. Hurmaava Anna-Liisa Tilus toimii kuuluttajana ja kertoo katsojalle aikakauden uutisotsikoita. Nostalgian nälkää herätellään tarinoiden, kuvien sekä musiikin avulla. Aikakauden poliittista ja yhteiskunnallista ilmapiiriä sekä viihteen historiaa yhdistämällä piirtyy kiinnostava kuva Suomesta - millainen Suomi on ollut ja millaiseksi se oli muuttumassa. Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää täältä!

Uusi sarja vie katsojan aikamatkalle vuosiin 1956-1966. Mukana Lasse Lehtinen, Anna-Liisa Tilus ja Seppo Hovi.
Maaseudulta maailmalle. Uusi sarja vie katsojan aikamatkalle vuosiin 1956-1966. Mukana Lasse Lehtinen, Anna-Liisa Tilus ja Seppo Hovi. Kuva: Yle Yle TV1,Lasse Lehtinen,Anna-Liisa Tilus,Seppo Hovi,Maaseudulta maailmalle

Kino Klassikko: Mies lännestä (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Man of the West, USA 1958) Kuukauden westernissä parannuksen tehnyt lainsuojaton kohtaa entiset rosvokumppaninsa, kun kolme matkustavaista joutuu junarosvojen käsiin. Pääosissa Gary Cooper, Julie London ja Lee J. Cobb. Ohjaus: Anthony Mann. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Doctor Who S12 – uusi kausi!

Yle Areena 7.1., Yle TV2 9.1. klo 21.00 ja 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Doctor Whon uusi kausi esitetään meillä tuoreeltaan välittömästi brittien ensi-illan jälkeen. Kausi alkaa televisiossa kahdella peräkkäin esitettävällä erikoisjaksolla. Jaksot 3-10 nähdään 17.1. alkaen perjantaisin n. klo 22.20. Tuotanto: BBC

Kaksi naista ja miestä käsitellyssä, vähän avaruusmaisessa kuvassa.
Doctor Who. Kaksi naista ja miestä käsitellyssä, vähän avaruusmaisessa kuvassa. Kuva: BBC Studios Doctor Who

Ulkolinja: Putinin nuoret

Yle TV1 klo 22, Yle Areena 6.1.
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Russia's Millenium Children, Saksa 2019) Vladimir Putinin valtakausi Venäjän johdossa alkoi 31.12.1999 Boris Jeltsinin luovuttua vallasta. Ensimmäisessä uudenvuoden puheessaan Putin lupasi Venäjälle sananvapauden, mielipiteenvapauden ja vapaan lehdistön. Putinin valtaannousun päivänä syntyneet lapset ovat nyt kaksikymppisiä nuoria, ja he ovat eläneet koko elämänsä Putinin valtakunnassa. Millaisessa maassa he kokevat elävänsä? Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää täältä!

Putinin valtakaudella varttuneet nuoret ajattelevat ristiriitaisesta maansa johtajasta ja nykytilasta.
Ulkolinja: Putinin nuoret. Putinin valtakaudella varttuneet nuoret ajattelevat ristiriitaisesta maansa johtajasta ja nykytilasta. Kuva: Lichtfilm with WDR Yle TV1,Ulkolinja: Putinin nuoret

PERJANTAI 10.1.

Kino: Z: Amazonin kadonnut kaupunki (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(The Lost City of Z, Yhdysvallat 2016) Tosipohjainen elokuva brittiläisestä tutkimusmatkailijasta, joka 1900-luvun alkupuolella palasi toistuvasti Amazonin tuntemattomiin sademetsiin etsiessään pakkomielteisesti muinaista, edistynyttä intiaanikulttuuria. Pääosissa Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Angus Macfadyen ja Ian McDiarmid. Ohjaus: James Gray. Yle Areena 30 päivää

Sienna Miller halaa takaapäin poikaa, molemmat katsovat eteenpäin.
Kino: Z: Amazonin kadonnut kaupunki. Sienna Miller halaa takaapäin poikaa, molemmat katsovat eteenpäin. Kuva: Keep Your Head / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Z: Amazonin kadonnut kaupunki

Itse asiassa kuultuna: Sirkka-Liisa Anttila

Yle TV1 klo 21.05
Katso ohjelma Areenassa tästä

Sikatilan emännästä tuli pitkäaikainen kansanedustaja, varapuhemies, ministeri - ja loistava verkostoituja. Miten hän arvioi poliittisen kulttuurimme ja politiikan teon muutoksia? Haastattelijana Juho-Pekka Rantala. Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää täältä!

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa urastaan elämästään.
Itse asiassa kuultuna: Sirkka-Liisa Anttila. Ministeri Sirkka-Liisa Anttila kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa urastaan elämästään. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Yle TV1,Sirkka-Liisa Anttila,Itse asiassa kuultuna: Sirkka-Liisa Anttila

Yle Live: Makaya McCraven

Yle Teema klo 23.15
Katso ohjelma Areenassa tästä

Makaya McCraven nähtiin esiintymässä Flow festareilla viime kesänä. Yle Areena toistaiseksi

LAUANTAI 11.1.

Naisia vanhuuden partaalla

Yle Radio Suomi lauantaisin 11.1.2020 alkaen klo 12.15 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

8-osainen radiodokumenttisarja alkaa. Vanhusten asemasta puhutaan Suomessa paljon. Vanhoista ihmisistä puhuttaessa esitellään yleensä kaksi ääripäätä. Toisaalta vireät, golfaavat ja matkustelevat seniorikansalaiset, toisaalta kotiinsa yksinäisyyden vangeiksi jääneet ja vaipoissaan kituvat ja unohdetut. Tässä sarjassa vasta kurkotetaan todelliseen vanhuuteen ja eletään hetkeä, jolloin useiden asioiden summa todistaa nuoruuden ja keski-iän olevan takana.

Sarjassa kerrotaan konkreettisesti siitä hetkestä, jolloin ihminen tajuaa olevansa vedenjakajalla, niistä ajatuksista, huomioista, peloista ja kiukusta, joita vanheneminen nostattaa. Sarjassa kuuluu luopuminen, pelko, itseironia ja vielä kerran -yrittäminen sekä menneen puntarointi. Lisäksi mukana ovat haaveet ja kapinahenki, jonka voimin tähdätään omannäköisen vanhuuden löytämiseen. Toimittaja on Riikka Rahi.

Joan Jett: Bad Reputation

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(USA 2018) I love rock'n'roll! Dokumenttielokuva kitaristi Joan Jettistä, joka on niin paljon muutakin kuin megahittinsä. Jett on kulkenut 1970-luvun The Runawaysin ajoista alkaen omaa tietään, ilman kompromisseja, esikuvana nuoremmille musiikintekijöille. "She will kick your ass, and you'll love her all the more for it." Ohjaus Kevin Kerslake.

Wind River (16)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(USA 2017) Rikoselokuvassa kokenut riistanvartija ja urbaani FBI:n naisagentti yrittävät yhdessä ratkoa talvisessa reservaatissa tapahtunutta nuoren naisen julmaa murhaa. Pääosissa Jeremy Renner, Elizabeth Olsen ja Graham Greene. Ohjaus: Taylor Sheridan. Yle Areena 30 päivää

Nainen ja mies metsässä, miehellä pyssy. Katsovat eteensä hätääntyneen näköisinä.
Wind River. Nainen ja mies metsässä, miehellä pyssy. Katsovat eteensä hätääntyneen näköisinä. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat,Wind River

Teemalauantai: Ian McKellen

Yle Teema klo 21.36 alkaen

Ian McKellen, näyttelijä
Katso ohjelma Areenassa tästä
(McKellen: Playing the Part, Britannia 2017) Henkilökuva suurenmoisesta brittinäyttelijästä Ian McKellenistä. Ohjaus Joe Stephenson. Yle Areena 2 vuotta

Richard III
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Britannia 1995) Ian McKellen loistaa hurjassa roolissa vallanhimoisena Gloucesterin herttuana, joka raivaa verisesti vastustajat tieltään matkalla valtaistuimelle. Shakespearen näytelmä on siirretty 1930-luvun kuvitteelliseen, fasistiseen Englantiin. Ohjaus Richard Loncraine. Muissa rooleissa Annette Bening, Robert Downey Jr, Nigel Hawthorne, Kristin Scott Thomas. Yle Areena 90 päivää

Ian McKellen nimiosassa elokuvassa Richard III
Richard III. Ian McKellen nimiosassa elokuvassa Richard III Richard III (elokuva),Ian McKellen

SUNNUNTAI 12.1.

Axel Åhman – vieraassa normissa

Kaikki jaksot Yle Areenassa, Yle Fem 3.2. alkaen klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Viisiosainen sarja yhteiskunnan kirjoittamattomista säännöistä. Yhteiskunnassa on sääntöjä, joita noudatamme ja kehyksiä, joiden sisällä pitäydymme. Osa näistä on lakeja, toiset taas asioita, joista ihmiset ovat tehneet hiljaisen sopimuksen. Kutsumme näitä normeiksi. Normit vaikuttavat meihin haluamattamme. Mutta mitkä ne ovat ja miksi noudatamme niitä? Mitä tapahtuu jos rikomme niitä? Miksi normit ovat ihmisille niin tärkeitä ja miksi he, jotka rikkovat niitä, herättävät niin paljon huomiota? Yle Areena toistaiseksi

Radioteatteri esittää: Kaleidoskooppi

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Valto Kuuluvaisen kirjoittama kuunnelma kertoo kolmen ystäväperheen elämästä erään kesän ja talven aikana. Keittiönpöydän ja retkipeiton äärellä keskustellaan työelämästä, muunsukupuolisten arjen kommelluksista, lapsiperhearjesta ja parisuhteesta, kuljetaan uimarannan piknikidyllistä marraskuun pimeyteen, työpaikalta kotisohvalle ja transpoliklinikalta hakemaan lasta päiväkodista. ”Se on kaleidoskoopin idea – erilaisia kuvioita syntyy loputtomasti.” Käsikirjoitus: Valto Kuuluvainen. Ohjaus: Laura Mattila. Äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen.Tuotanto: Laura Jaakkola, Yle Draama. Rooleissa mm. Hanna Raiskinmäki, Miiko Toiviainen ja Juho Uusitalo.

Radio Variaatio: Sumea laikku ja muita kokemuksia

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Nuorista aikuisista lähes viidennes on ilman työ- tai opiskelupaikkaa. Mitä heille kuuluu ja keitä he ovat? Tässä ohjelmassa tavataan kuusi nuorta aikuista. Ohjelma sisältää kuusi syömistä ja kehonkuvaa käsittelevää lyhytdokumenttia, joissa puhe syömisestä, ruoasta ja kehonkuvasta avaa yllättäviä ovia päähenkilöiden elämään. Miten säilyn hengissä, jos en tunne nälkää tai pelkään ruoan takertuvan kurkkuun? Tai miten saan syötyä riittävästi, kun sosiaalisten tilanteiden pelko estää kaupassakäymisen ja syömisen muiden kanssa? Ruoka tuo päähenkilöiden elämään myös hyviä asioita. Lyhytdokumentit on tehty yhteistyössä Kehonkuva hyvinvoinnin perustana eli KEHUVA-hankkeen ja VAMOS-toiminnan kanssa. Toteutus: Katarina Blomqvist.

Elossa 24h S4 1/8 - uusi kausi!

Yle TV1 ja Yle Areena 12.-19.1. klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Elossa 24h kertoo tavallisten suomalaisten koskettavia tarinoita terveydenhuollon parissa yhden vuorokauden ajalta. Neljäs tuotantokausi starttaa erikoisjaksolla Valmiustilassa. Siinä seurataan sarjan kolmen päähenkilön arkea ensihoitotyössä. Uusina päähenkilöinä nähdään Turun lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitaja Laura Carstens sekä aiemmilta kausilta tutuksi tullut Oulun yliopistollisen sairaalan akuuttilääkäri Iita Daavittila.

Elossa 24h:n kahdeksan uutta jaksoa on kuvattu 14 suomalaisessa kaupungissa. Mukana ovat kaikki Suomen yliopistosairaalat Helsingin ja Uudenmaan HUS, Tampereen TAYS, Turun TYKS, Kuopion KYS ja Oulun OYS, lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavat FinnHEMS-yksiköt Turussa ja Pirkkalassa sekä erilaiset hoitoyksiköt mm. Espoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kotkassa, Porissa ja Rovaniemellä.

Tosielämän sairaalasarja palaa ruutuun uusin neljännen tuotantokauden jaksoin.
Elossa 24h. Tosielämän sairaalasarja palaa ruutuun uusin neljännen tuotantokauden jaksoin. Kuva: ITV Yle TV1,elossa 24h

Memory Games

Yle Fem klo 21.45
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Saksa) Ilman muistia emme ole ihmisinä mitään. Joillekin muisti on myös urheilulaji. Dokumentti Memory Games seuraa neljää aktiivista muistiurheilijaa Yhdysvalloista, Saksasta ja Mongoliasta. He kaikki haaveilevat voitosta World Memory Championship -mestaruuskilpailussa Jakartassa. Yle Areena 90 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua