Hyppää pääsisältöön

Syntymästä kuolemaan - uusia tosielämän sairaalatarinoita

Kipsimestari Taina Ahlgren tekee Eliaksen murtuneeseen jalkaan saapaskipsin.
Kipsimestari Taina Ahlgren tekee Eliaksen murtuneeseen jalkaan saapaskipsin. Kuva: Saku Tiainen Elossa 24h,elossa24h

Tosielämän sairaalasarja Elossa 24h kertoo yhdestä vuorokaudesta sairaaloissa ja terveydenhuollon yksiköissä eri puolilla Suomea. Sarja kuvattiin keskiviikkona 2.10.2019. Uudet jaksot Yle TV1:llä ja Yle Areenassa 12.1.-19.1.2020 kello 20.00.

Ohjelmassa nähdään kymmeniä koskettavia tositarinoita eri puolelta Suomea. Potilastarinat kattavat elämän koko kaaren niin vastasyntyneistä saattohoidettaviin.

Kuvauspäivänä miltei sata tv-alan ammattilaista seurasi 14 eri paikkakunnalla, miten meitä pidetään elossa.

Jakso 1.
Erikoisjakso: Valmiustilassa

Elossa 24h - sarjan neljäs tuotantokausi alkaa Valmiustilassa - erikoisjaksolla. Jaksossa pääsemme seuraamaan ensihoidon toimintaa yhden vuorokauden ajan ja näemme, miten meitä autetaan ja hoidetaan hädän hetkellä.

Erikoisjaksossa nähdään, kuinka sarjan uudet päähenkilöt; Turun lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitaja Laura Carstens ja Oulun yliopistollisen sairaalan akuuttilääkäri Iita Daavittila pitävät meitä elossa ja ovat aina valmiustilassa.

Kostin ja Lauran työvuorot alkavat hälytyksillä. Espoossa on tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa kuorma-auto kaatui ja sen kuljettaja loukkasi itsensä. Kostin työvuoro alkaa itseään vahingoittaneen miehen hoitotoimenpiteillä. Iita kohtaa työvuoronsa aikana mm. nuoren pyöräilyonnettomuudessa olleen pojan.

Ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko työskentelee FinnHEMS-lääkäriyksikössä Turussa.
Ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko. Ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko työskentelee FinnHEMS-lääkäriyksikössä Turussa. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 2.
Perheen voimalla

Joensuulainen Jonna, 32, sairastaa kroonista munasarjasyöpää ja hänellä on edessään jännittävä päivä: pojan syntymäpäivävalmisteluiden lisäksi hän käy kontrollikäynnillä Joensuun keskussairaalassa ja kuulee onko hänen kehossaan uinuva syöpä puhjennut uudelleen.

Milla, 7, sai vakavat palovammat kynttilän sytytettyä hänen vaatteensa tuleen. Pitkän toipumisprosessin läpikäynyt Milla saa nyt palovammoihinsa toimintakykyä parantavaa ja arpia vaalentavaa laserhoitoa Jorvin sairaalassa.

Lääkäripariskunta Kirsi ja Ville Väyrynen työskentelevät molemmat Keski-Suomen keskussairaalassa. Kirsin päivä alkaa suunnitellulla sektiolla, Ville puolestaan tekee gastrokirurgisen leikkauksen maksan etäpesäkkeen poistamiseksi.

Viitasaarelaisen Heikin, 35, kunto romahti kesken työpäivän, ja häntä hoidetaan keuhkoveritulppaepäilyn takia Keski-Suomen keskussairaalassa.

Ensihoitaja Laura Carstensin ja Niko Loimijoen vilkas 24 tunnin työvuoro Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulanssissa.

Joensuulainen Jonna halaa poikaansa Onnia.
Jonna saa viettää poikansa kanssa vielä ainakin yhden syntymäpäivän. Joensuulainen Jonna halaa poikaansa Onnia. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 3.
Maailman siistein ammatti

Kamera seuraa Rovaniemen ensihoitokeskuksen ensihoitajien Minttu Puljun ja Kalle Vuollon kiireistä työvuoroa. Lapin pitkät välimatkat tuovat oman lisänsä päivään.

Jami, 10, kärsii synnynnäisestä mikrotiasta eli korvalehden pienikokoisuudesta. Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa, HUS, tekee käsityönä uuden korvalehden Jamin kylkikaaren rustosta.

Perusterveellä 5-vuotiaalla Hilmalla löytyi sydänvika neuvolakäynnin yhteydessä lähes kaksi vuotta sitten. Nyt hän on tullut Uuteen lastensairaalaan Helsinkiin avosydänleikkaukseen. Leikkaus pelottaa erityisesti Hilman vanhempia ja lopulta suunnitelmiin tulee yllättävä muutos.

Radiojuontaja Oku Luukkainen, 34, sairastaa vakavaa uniapneaa. Tähän asti sairauttaan vähätellyt Oku pohtii ensimmäistä kertaa omaa kuolevaisuuttaan ja saa sairautensa hoitoon CPAP-laitteen.

Kotkan korvaushoitoyksikössä Tommi, 43, saa metadonihoitoa päihderiippuvuuteensa ja ikäihmisten perhekodissa Tampereella jumpataan ja leivotaan pullaa.

Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa tekee Jamille uuden korvan.
Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa tekee Jamille uuden korvan. Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa tekee Jamille uuden korvan. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 4.
Sattumalöydös aivoissa

Laurilta, 37, löytyi aivovaltimopullistuma, vuotamaton aneurysma, sattumalöydöksenä. Aivoverenvuotoon liittyvän riskin poissulkemiseksi neurokirurgi Aki Laakso, HUS, tekee Laurille aivoleikkauksen, jossa pullistuma suljetaan verenkierron ulkopuolelle.

Helsinkiläinen Stig-Björn, on Alzheimeria sairastavan Irja-vaimonsa, 73, omaishoitaja. Yli 50 vuotta naimisissa ollut pariskunta pitää yhtä muuttuneesta tilanteestaan huolimatta.

Saria, 53, on vaivannut jo useamman vuoden paksusuolen umpipussitauti, divertikuloosi. Nyt hän on tulossa paksusuolen leikkaukseen, jossa suolen tulehtunut osa poistetaan. Leikkaukseen liittyvät riskit huolestuttavat Saria.

Akuuttilääkäri Iita Daavittilalla on kiireinen työvuoro Oysin yhteispäivystyksessä. Taysissa hoidetaan Crohnin tautiin sairastunutta Stina-tyttöä, 4, infuusiohoidolla.

Helsingin Naistenklinikalla puolestaan valmistaudutaan perätilassa olevien kaksosten sektioon ja kuntoutuskoira Banksie vierailee autistien asuntolassa asuvan Mikon luona Vantaalla.

Stig-Björn ja Irja ovat pitäneet yhtä jo viidenkymmenen vuoden ajan.
Stig-Björn on vaimonsa Irjan omaishoitaja. Stig-Björn ja Irja ovat pitäneet yhtä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 5.
Käsikirurgiaa nelikätisesti

Ensihoitolääkäri Paula Mäen 24 tunnin työvuoro helikopterilääkäriyksikössä Pirkkalassa.

Käsikirurgit Kaj Zilliacus ja Matti Mustaniemi tekevät vaativan värttinäluun lyhennysleikkauksen yhteistyönä, nelikätisesti, Kotkan keskussairaalassa. Käden verenkierto voidaan pitää pysähdyksissä kaksi tuntia, joten aikaa ei ole hukattavaksi.

Roope, 27, on sairastanut melanomaa. Nyt hän saapuu luomikontrolliin KYSiin, koska riski syövän uusiutumiseen on yli kymmenkertainen.

Säilän epävakaata persoonallisuushäiriötä on hoidettu pitkäkestoisen ryhmäterapian avulla Satasairaalassa. Tänään kontrollikäynnillä pohditaan hoidon onnistumista.

Rauhanturvatehtävissä traagisesti halvaantunut Timo, 64, saa suurta helpotusta kivun hoitoon kävelyrobotin avulla Oulussa. Kuopiolaisille Ninalle, 36, ja Matiakselle, 39, syntyy neljäs tyttölapsi.

Käsikirurgit Kaj Zilliacus ja Matti Mustaniemi tekevät nelikätisen leikkauksen.
Käsikirurgit Kaj Zilliacus ja Matti Mustaniemi tekevät nelikätisen leikkauksen. Käsikirurgit Kaj Zilliacus ja Matti Mustaniemi tekevät nelikätisen leikkauksen. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 6.
Akuuttilääkärin kiireinen päivä

Enontekiöläinen Heikki, 66, on tullut heikentyneen liikuntakyvyn vuoksi lonkan tekonivelleikkaukseen Lapin keskussairaalaan. Vaativa ortopedinen leikkaus tehdään selkäydinpuudutuksessa.

Nelikuinen Maija syntyi keskosena raskausviikolla 25, ja hän painoi silloin vain 700 grammaa. Hengenvaarallisesta ja vaikeasta alustaan selvinnyt Maija saapuu vanhempineen kontrollikäynnille Tyksiin.

Peijaksen päivystyksessä seurataan akuuttilääkäri Jani Monosen potilaskohtaamisia 24h työvuoron aikana.

Jalkapallopelissä aivovamman saanut Eetu, 25, saapuu Rovaniemelle EMDR-terapiaan saadaakseen apua vamman aiheuttamaan psyykkiseen traumaan.

Sturge-Weberin oireyhtymää sairastava Miko, 9, vierailee terapia-alpakoiden luona Mäntsälässä. Takaperinvolttia trampoliinilla yrittäneen Eliaksen, 12, murtunut jalka kipsataan Tyksissä.

Maija ja vanhemmat ovat tulleet kontrollikäynnille Tyksiin.
Keskosena syntynyt Maija ja vanhemmat ovat saapuneet kontrollikäynnille sairaalaan. Maija ja vanhemmat ovat tulleet kontrollikäynnille Tyksiin. Elossa 24h,elossa24h

Jakso 7.
Loppuelämän ensimmäinen päivä

Luuydinsyöpää sairastavalle Andersille, 28, tehdään kantasolusiirto Tyksissä. Luovuttajana on Andersin oma isä Dick. Ilman hoitoa Andersin elinajanodote on lyhyt, mutta onnistuneella kantasolusiirrolla tauti on mahdollista parantaa.

Aleksilta, 11, puuttuu sydämen vasen kammio. Pojan vointia seurataan kontrollikäynnillä Keski-Suomen keskussairaalassa.

Rintasyöpää sairastava Mirva, 60, saa keskusteluapua ja tukea sairauteensa liittyviin tuntemuksiin psykiatriselta sairaanhoitajalta Minna Suomelta.

Kätilö Hanna Yli-Mannila, HUS, seuraa kolmen päivän ikäisen vauvan vointia kotikäynnillä. Samalla vastasyntyneen vanhemmat saavat kallisarvoista tukea ja tietoa esikoislapsensa hoidossa.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Tatu Kemppainen, KYS, suorittaa vaativan aivolisäkeleikkauksen yhteistyössä neurokirurgi Olli-Pekka Kämäräisen kanssa.

Turun lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko hoitaa sienestysreissulla tajuttomaksi mennyttä miestä Turun saaristossa.

Anders saa isältään henkensä pelastavan kantasolusiirron.
Anders saa isältään henkensä pelastavan kantasolusiirron. Anders saa isältään henkensä pelastavan kantasolusiirron. Kuva: Saku Tiainen Elossa 24h,elossa24h

Jakso 8.
Pienten potilaiden suosikki

Sairaanhoitaja Kristian Juusola kohtaa pieniä lapsipotilaita lasten hematologisella osastolla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kristianin mukaan lapsipotilailta oppii jatkuvasti uutta siitä, miten sairaus otetaan vastaan arjessa.

Plastiikkakirurgi Sarianna Joukainen ja ortopedi Antti Joukainen työskentelevät Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Lääkäripariskunta on pitänyt yhtä jo yli 30 vuoden ajan, joten heille työn ja kodin yhdistäminen tuntuu luontevalta.

Karin, 59, sydämessä on eteisvärinärytmihäiriöitä, jotka ovat vaikuttaneet ikävällä tavalla miehen arkeen. Karille tehdään Tampereen yliopistollisessa sairaalassa kryoablaatiohoito, jossa jäädytysmenetelmällä sydämeen saadaan aikaiseksi arpi.

Pirjo ja Juha Rummukainen työskentelevät kardiologeina Satasairaalan sydänosastolla Porissa. Uusien erikoistuvien lääkäreiden kouluttaminen tuo pariskunnan työhön haasteita mutta on samalla palkitsevaa, sillä ammattitaitoa saadaan siirrettyä eteenpäin.

Suvi-Tuulia, 23, sairastaa reumaa, joka aiheuttaa hänelle kovia kipuja eri puolille vartaloa. Infuusiohoidolla sairaus pidetään hallinnassa ja potilaan toimintakykyä yllä.

Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee lasten syöpäosastolla Oysissa.
Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee lasten syöpäosastolla Oysissa. Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee lasten syöpäosastolla Oysissa. Elossa 24h,elossa24h

Elossa 24h 12.1.-19.1.2019 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. #elossa24h

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elossa 24h

Somessa #elossa24h

 • Erikoisjakso - Ratkaiseva tunti

  Poikkeusolojen ensihoidon ammattilaiset keskiössä.

  Elossa 24h erikoisjakso Ratkaiseva tunti esittelee kaksi ensihoidon ammattilaista, joiden työtä pääsemme harvoin näkemään.

 • Ihminen tarvitsee ihmistä

  Viljalle, 4, tehdään harvainen kasvojen venytysleikkaus.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa nähdään 4-vuotiaan harvinainen kasvojen venytysleikkaus sekä seurataan Kilpisjärvellä työskentelevän terveydenhoitajan päivää.

 • Syvänmeren sukellus aivoihin

  Kirsin, 47, aivoista poistetaan näköhermoja paivava kasvain.

  Elossa 24h - sarjan kolmannessa jaksossa nähdään kiireinen päivä Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä ja Turussa leikataan aivokasvain.

 • Luotan teihin täysin

  Maurille, 59, tehdään riskialtis leikkaus.

  Elossa 24h - sarjan neljännessä jaksossa nähdään kaksi leikkausoperaatiota: riskialtis leikkaus ruokatorveen sekä rintojen pienennysleikkaus.

 • Unelma-ammatissa

  Ensihoitaja Leevi Marjanen työskentelee unelma-ammatissaan.

  Elossa 24h - sarjan viidennessä jaksossa päästään seuraamaan unelma-ammatissaan työskentelevän ensihoitajan monipuolista työpäivää.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä

  Suosittu Elossa 24h saa jatkoa 28.3. alkaen.

  Kymmeniä koskettavia potilastarinoita elämän eri vaiheissa ja käännekohdissa. Leikkauksia, diagnooseja, uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä. Tätä on Elossa 24h, jonka kahdeksan uutta jaksoa nähdään 28.3. alkaen Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

 • Sairauden kanssa kaapissa

  Sandra, 24, sairastui MS-tautiin.

  Lappeenrannassa asuva Sandra, 24, sairastui MS-tautiin 1,5 vuotta sitten. Alkuun Sandra valehteli sairaudestaan jopa ystävilleen. Nyt hän on tullut ulos kaapista sairautensa kanssa ja haluaa avoimesti jakaa kokemuksiaan ja vertaistukeaan.

 • Elossa 24h -kuvausten toteutuminen ei ollut itsestään selvää

  Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeusoloissakin.

  Tosielämän sairaalasarjan viides tuotantokausi on aihepiiriltään ajankohtaisempi kuin koskaan. Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeuksellisissakin oloissa ja tässä sarjassa se saa ansaitsemansa huomion.

 • Perheen voimalla

  Jonna, 32, saa kuulla onko krooninen syövä uusiutunut.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa seurataan pienen tytön palovammojen hoitoa ja kroonisen syövän aiheuttamia tuntoja.

 • Maailman siistein ammatti

  Plastiikkakirurgi rakentaa Jamille uuden korvan.

  Jaksossa rakennetaan uusi korva lapselle, otetaan vanhuksia kotiin perhehoitoon ja seurataan ambulanssikaksikon 24 tunnin työrupeamaa Rovaniemellä.

 • Sattumalöydös aivoissa

  Laurin aivoista löytyi aivoltimon pullistuma.

  Aivojen valtimosuonen pullistuma korjataan aivojen avoleikkauksella. Terapiakoira Banksie lähtee töihin ja muistisairaan omaishoitaja pohtii sairauden kanssa elämistä.

 • Käsikirurgiaa nelikätisesti

  Marin ranne leikataan nelikätisessä operaatiossa.

  Viidennessä jaksossa nähdään harvinainen nelikätinen leikkaus, seurataan ensihoitolääkärin 24 tunnin työvuoro lääkärihelikopterissa Pirkkalassa ja kuullaan pyörätuoliin joutuneen Timon tarina.

 • Akuuttilääkärin kiireinen päivä

  Heikin, 66, lonkkaan asennetaan tekonivel Rovaniemellä.

  Kuudennessa jaksossa lonkan tekonivelleikkaus Rovaniemellä, pikkukeskosen kontrollikäynti ja akuuttilääkärin vilkas päivä Peijaksen sairaalan päivystyksessä.

 • Loppuelämän ensimmäinen päivä

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Jaksossa seurataan Turussa kantasolusiirtoa leukemiaan, aivolisäkkeen kasvaimen leikkausta Kuopiossa ja kotikätilön käyntiä tuoreen perheen luona Espoossa.

 • Pienten potilaiden suosikki

  Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee syöpäosastolla.

  Elossa 24h -ohjelmasarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan sairaanhoitaja Kristian Juusolan työpäivää lapsipotilaiden kanssa OYSissa. Kuopiossa tehdään rintasyöpäleikkaus ja Tampereella hoidetaan sydämen eteisvärinäoiretta.

 • “Olen itse noussut omasta haudasta”

  Kristian sai pyöräilyonnettomuuden seurauksena aivovamman.

  Kesällä 2008 yhdeksänvuotias Kristian ajoi temppupyörällä mäkeä alas, ilman käsiä. Tuli töyssy ja horjahdus. Matka päättyi pylvääseen pää edellä.

 • “Ampuminen ei jäänyt painajaiseksi”

  Heidi Foxell on toipumassa vuosien sairaalakierteestä.

  Poliisikokelas Heidi Foxell, 31, sai työtehtävissä luodin vatsaan kohta kahdeksan vuotta sitten. Siitä alkoi kymmenien leikkausten putki ja sairauskierre. Nyt Heidi sanoo, että elämä on kuin alkamassa uudelleen.

 • “Muut elää kerran ja mä kaks kertaa”

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Anders, 28, saa isältään kantasolusiirteen TYKSissä. Ilman onnistunutta siirrettä hänen eliniänodotteensa olisi hyvin lyhyt.

 • Lapsi juoksi liekeissä vastaan

  Milla, 7, sai adventtikynttilästä vakavat palovammat.

  Oululainen Milla, 7, sai kolmisen vuotta sitten vakavat palovammat, kun adventtikynttilä sytytti hänen paitansa tuleen.

 • “Ymmärsin vasta nyt, että tähän voi kuolla”

  Oku Luukkaisen väsymyksen syyksi paljastui uniapnea.

  Radiojuontaja Oku Luukkaisen, 34, lamauttavan väsymyksen syyksi paljastui vakava uniapnea. Pahimmillaan hänellä on öisin hengityskatkoksia 60 kertaa tunnin aikana eli joka minuutti.

 • Tervetuloa maailmaan!

  Ninan ja Matiaksen neljäs lapsi syntyi Kuopiossa 2.10.2019.

  Ninan, 36, synnytys käynnistetään Elossa 24h - ohjelman kuvauspäivänä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tulossa on perheen neljäs lapsi.

 • Vanhemmiksi liian varhain

  Piritta Setälän työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälän 24h työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet. Pikkukeskosen elämä alkaa sektiolla, vaikka raskausviikkoja on vasta 25. Aggressiivinen syöpä järkyttää Janitan, 25, elämää.

 • Vauvan kalloleikkaus

  Plastiikkakirurgi Junnu Leikola leikkaa Hmidan, 5kk, kallon.

  Vauvan kalloleikkaus. Ensihoitolääkäri Ville Voipion työpäivää seurataan helikopteriyksikössä Oulussa. Taina kärsii selkäkivuista, mutta pelkää leikkausta liikaa. Sirkka, 66, haluaa tulla saattohoidetuksi kotonaan.

 • Nenäpäivä leikkaussalissa

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassuksen työpäivä Töölössä.

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassus korjaa pahasti tuhoutuneita Osmon kasvoja. Topi toivoo pääsevänsä kuntoutuksesta kotiin viettämään kolmekymppisiä lasten kanssa, vaikkakin pyörätuolissa. Pikkukeskonen sinnittelee teholla.

 • Onnistumisia lapsipotilaiden kanssa

  Sairaanhoitaja Mikko Viitanen työskentelee TYKSissä.

  Lounan, 6, niskan rakennepoikkeama aiheuttaa halvaantumisriskin ja vaativa leikkaus on edessä. Sairaanhoitaja Mikko Viitanen kiertää lapsipotilaiden luona TYKSissä. Pekka, 84, saa aivoihin stimulaatiohoitoa haamusäryn vuoksi.

 • Kallis lääke antaa parempia päiviä

  Siiri ja Lucas sairastavat harvinaista lihassairautta.

  Siiri, 3v, ja Lucas, 5v, saavat kallista lääkettä lihaksia surkastuttavaan sairauteen. Sirpa, 58, on työikäinen muistisairas. Jääkö Jonnan kivut endometrioosileikkaukseen? Kolariin joutuneen motoristin akuuttihoito.

 • Elämä jatkoajalla

  Ellalla, 9, on harvinainen neurologinen sairaus.

  Vakavasti sairaan Ellan, 9, perhe tulee tapaamaan häntä hoitoyksikköön. Turkulainen Jari, 49, elää keuhkosyövän kanssa jo viidettä vuotta. Joelin, 18, epilepsian hoitoon pohditaan aivoleikkausta.

 • Käsikirurgiaa ja vaikuttava hajuaisti

  Neliraajahalvaantuneen Juha-Matin käsi leikataan.

  Neliraajahalvaantunut Juhis menee käsileikkaukseen Helsingissä. Seijan aivojen nestekiertoa pyritään parantamaan aivokammioon asennettavalla letkulla. Kössi on syövän haistava katukoira.

 • Sydämen apuri

  Raimolle, 60, asennetaan sydämen apupumppu.

  Raimo, 60, odottaa sydänleikkaukselta lisää elinvuosia. Syömishäiriökeskus on ollut Tiia-Marian, 19, koti vuoden ajan. Antti ja Anna Latvakoski ovat valinneet Kemijärven terveyskeskuksen työpaikakseen.

 • Pieni iloinen potilas Oili

  Ivalon terveyskeskuslääkäri ja kaihileikkaus.

  Ivalon terveyskeskuslääkäri arvostaa pikku paikkakuntaa ja omaa työtään. Monisairaana syntynyt Oili, 4, on oppinut puhumaan ja kävelemään. Iirikselle, 22, tehdään peräsuolen tähystys. Kaihileikkaus kesää 10 minuuttia.

 • Kun koko perhe sairastaa

  Vastasyntynyt Mikael ja Marin laihdutusleikkaus.

  Vastasyntynyt Mikael joutuu hengityskoneeseen vauvateholle. Mari pääsee laihdutusleikkaukseen. Parantumatonta syöpää sairastavat äiti ja tytär käyvät kuulemassa, auttaako uusi lääke. Tommin käynti proteesipajalla.

 • Lähimmäisenrakkautta

  Matti on poikansa omaishoitaja, Reeta sairastui rintasyöpään

  Rovaniemeläinen Matti on omaishoitaja pojalleen Pertille. Reeta taistelee aggressiivista rintasyöpää vastaan. Neurokirurgi Martin Lehecka leikkaa aivokasvaimen. Seurataan ensihoitolääkäri Iita Daavittilan työvuoroa.

 • Roosan tulevaisuus vaakalaudalla

  Roosan riskialtis selkäleikkaus ja Helenan läppäleikkaus.

  Roosa, 17, menee riskialttiiseen selkäleikkaukseen. Helenan, 90, sydämeen asennetaan keinoläppä. Pääseekö Reijo, 65, elinsiirrejonoon. Viljo, 10, kuulee onko lymfooma selätetty. Hämeenlinnan ambulanssin matkassa.

 • Ensihoitolääkärin tärkein työväline on oma tiimi

  Sannin, 9kk, kalloleikkaus ja Karin aivolymfooma.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälä auttaa kouristelevaa tyttöä. Sannin, 9kk, kallo muotoillaan uudelleen, että aivot pääsevät kasvamaan. Karille, 58, annetaan sytostaatteja suoraan aivoihin. Tampereella syntyy vauva.

 • Pitkä tie omaksi itseksi

  Vaikea epilepsia ja kuuloistuke.

  Sukupuolenkorjaus on helpottanut Clarissan, 35, elämäntuskaa. Reetan, 23, vaikeaan epilepsiaan etsitään hoitokeinoa. Yksivuotias syntymäkuuro Mark opettelee kuulemaan. Venlan, 18, leukemiahoidot ovat päätöksessä.

 • Lämmitetyt aivot ja pitkittynyt leikkaus

  Oululaispariskunta tekee neurologisia operaatioita.

  Eeron, 78, aivoihin annetaan Oulussa lämpöhoitoa käsien vapinan tasoittamiseksi. Helvi murehtii selviääkö puoliso Tapio, 71, pitkittyneestä keuhkosyöpäleikkauksesta. Kallion pelastuslaitoksen ambulanssin matkassa.

 • “Hän ei muista 58-vuotisesta avioliitosta yhtään mitään”

  Elossa24h 6. jaksossa aivoleikkaus ja Tourette-potilas.

  Elossa 24h -ohjelman kuudennessa jaksossa Pentin Parkinsonin tautiin etsitään apua Kuopiossa aivoleikkauksella. Porvoolainen Tuomo, 81, haluaa hoitaa Alzheimeriin sairastuneen Salomen kotona. Keskolasta kotiutunut Lili käy tapaamassa hoitohenkilökuntaa.

 • “Ei oo mukava kantaa oma lapsi nukutettavaksi”

  Elossa 24h 4. jaksossa ambulanssissa Nilsiässä ja ihmevauva

  Elossa 24h -ohjelman neljännessä jaksossa oululaisen Kiian, 3, munuainen leikataan. Neurologi Satu Mustanoja tutkii aivoinfarkteja Helsingissä. Nilsiän ambulanssin matkassa 24h. Ihmevauva Aurora tapaa Tampereella lääkärinsä. Turun putkipostimiehet hommissa.

 • “Lääkärit oli varmoja ettei Topi enää kävele”

  Elossa24h 1. jaksossa helikoptereita ja aivokasvain.

  Elossa 24h -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Pirkkalan ensihoitolääkäri Piritta Setälä pelastaa akuuttipotilaita, oudon sairauden selättänyt Topi,15, opettelee kävelemään uudelleen, Jounin aivokasvain leikataan Helsingissä ja sairaalaklovnit piristävät lapsipotilaita.

 • “Aika harvoin ihmiset haluavat puhua kuolemasta”

  Elossa24h 5. jaksossa lapsen sydänleikkaus ja synnytys.

  Elossa 24h -ohjelman viidennessä jaksossa Turun sairaalapappi Harri Heinonen käsittelee päivittäin työssään kuolemaa. 10-vuotiaan Aatun sydän leikataan Helsingissä. Oululaiseen Mäkelän perheeseen syntyy esikoinen. Kuopiossa puhkaistaan jalasta mätäpaise.

 • “Horton on yks kovimmista kivuista mitä ihminen joutuu kokemaan”

  Elossa24h 2. jaksossa päänsärkyä ja keskosvauvoja

  Elossa 24h -ohjelman toisessa jaksossa kätilö Martiina Grönholm hoitaa Turussa vauvojen teholla parin päivän ikäistä Eetua, saaristolääkäri Nina Alopaeus pitää vastaanottoa Houtskarissa ja kuopiolainen Raimo lähtee munuaisensiirtoon Helsinkiin.

 • "Olen saanut elämäni takaisin"

  Mitä Elossa 24h-ohjelman potilaille kuuluu nyt?

  Elossa 24h -ohjelman seitsemännessä jaksossa kerrotaan mitä potilaille kuuluu nyt? Kuvauspäivänä syntyneet vauvat ovat saaneet nimet. Kuinka Kiia, 3v, voi? Aivoleikatut Jouni ja Pentti kertovat toipumisestaan. Saiko Raimo munuaisen?

 • “Sairaus invalidisoi mun arkielämää”

  Elossa24h 3. jaksossa avosydänleikkaus ja sektiosynnytys.

  Elossa 24h -ohjelman kolmannessa jaksossa pihtiputaalainen Timo, 47, menee avosydänleikkaukseen, joka tehdään lyövän sydämen tekniikalla. Lauran ja Hannu-Pekan esikoinen syntyy sektiolla Kuopiossa. Turkulaisen Saulin suolistokivut ovat jatkuneet 15 vuotta.

 • “Joinakin päivinä lapsen ennuste on iso kysymysmerkki”

  Martiina Grönholm työskentelee keskolassa Turussa.

  Suomessa syntyy vuosittain noin 500 lasta, joista iso osa painaa syntyessään alle kilon. Martiina Grönholm pitää vastasyntyneistä huolta silloin kun tuore äiti on vielä itse sairaalahoidossa.