Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Musiikin erikoisohjelmia ei ole vähennetty Ylen radiokanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomiin 7.1.2020.

Sampsa Oinaala harmitteli musiikin erikoisohjelmien vähenemistä radiossa (HS 5.1.2020). Ylen kohdalla tilanne on toisenlainen kuin kirjoituksessa väitetään.

YleX:n vuoden 2017 musiikkiprofiiliuudistuksen jälkeen kanavalla on alkanut kuusi uutta musiikin erikoisohjelmaa. Näistä erityisesti rock-musiikkiin keskittyvä Teppo Vapauden ohjelma on ollut menestys. Uusin tulokas on tiistaisin kuultava rytmimusiikkiohjelma Yeboyah, Renaz ja Wekesa. YleX:ssä soi musiikin erikoisohjelmia 30 tuntia viikossa.

Radio Suomessakin musiikin erikoisohjelmat ovat tuntimäärällisesti lisääntyneet. Kanavalla kuullaan musiikin erikoisohjelmia 25 tuntia viikossa. Viimeisin avaus on Toni Laaksosen lauantaitanssit, joka alkoi viime vuonna.

Myös Yle Radio 1:ssä musiikin erikoisohjelmien määrä on noussut, uusimpina etnoa esittelevä Keidas sekä viihteeseen keskittyvä Euroopan valot. Radio 1:ssä on 18 säännöllistä musiikin erikoisohjelmaa. Lisäksi kanavalla soi toimitettuja äänilevykonsertteja ja konserttitaltiointeja kymmeniä tunteja viikossa, erikoispyhien juhlaohjelmia sekä ohjelmaa tapahtumista kuten Etnogaalasta ja Kuopion viulukilpailusta.

Marja Keskitalo
radiopäällikkö, Yle