Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto 2020: Kuka on musiikkikentän lupaavin tulokas? Äänestä suosikkiasi!

YleX Läpimurto on YleX:n listaus lupaavimmista kotimaisista artisteista, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuoden 2020 aikana.

Viime vuoden yleisöäänestyksen voitti Lukas Leon. Raadin muovaaman viiden artistin tai yhtyeen listauksen muodostivat Ruusut, Etta, Lukas Leon, Eetu ja Tuure Boelius.

YleX Läpimurto -artistit vuonna 2020 ovat: Artem, Ahti, Behm, Cyan Kicks, Isaac Sene, Käärijä, Lauri Haav, Le Fvbelos, Luukas Oja, Louie Blue, Nco, Pins.ku, Sara Siipola, Sexmane, Tomi Saario ja Yeboyah.

Tutustu tarkemmin artisteihin ja äänestä omaa suosikkiartistiasi, jonka läpimurtoon uskot kuin kallioon. Äänestys on käynnissä 7. tammikuuta kello 10:30 alkaen ja päättyy sunnuntaina 12. tammikuuta kello 23.59.

Muista kirjautua sisään Yle-tunnuksella äänestystä varten! Huomioithan, että voit äänestää vain yhtä artistia.

Kysely on suljettu

Ahti

20-vuotias artisti on noussut musiikkiväen tietoisuuteen miljoonia katseluja keränneillä Youtube-videoillaan, joilla teknisesti taitava räppäri sylkee konekiväärin lailla riimejä Eminemin biittien päälle. Vaikka Ahti on tullut tunnetuksi teknisenä räppärinä, jonka kiivastahtinen sylkeminen saa kuuntelijan haukkomaan happea, hänen kappaleillaan kukoistaa melodisuus ja musikaalisuus.

Artem

Artemin musiikissa yhdistyvät rosoinen rap ja koukuttava pop. Artistin teksteissä pureudutaan suorasukaisesti ja kaunistelematta nuoren aikuisen elämään. Aiemmin Artem on tullut tutuksi Artem x Yonas -duosta, mutta vuoden 2020 hän aloittaa soolomateriaalinsa parissa, jota on luvassa lisää kuluvan vuoden aikana. Odotamme Artemin vuodelta reilua määrää kitaravetoisia ja isojen kertosäkeiden sävyttämiä hittejä.

Behm

Behm nousi ihmisten huulille Pikku G:n Solmussa-hitillä, mutta se on vasta alkua tämän artistin kohdalla. Lahjakas laulaja–lauluntekijä on Pikku G -hitin lisäksi ollut mukana kirjoittamassa esimerkiksi Keko Salatan kappaleita Vanha ja Tavallinen. Soolouransa hän on jo avannut näyttävästi Hei rakas -kappaleella, joka on Spotifyssa kerännyt jo yli 4 miljoonaa kuuntelukertaa.

Cyan Kicks

Tarttuvilla pop-melodioilla raskasta vaihtoehtorockia sävyttävällä Cyan Kicksillä on suunnannut katseensa kohti maailmaa ja kansainvälisiä vesiä. Cyan Kicksiltä voi odottaa kansainvälistä läpimurtoa, vaikka se tunnetusti onkin poikkeuksellisen haastavaa. Viime vuonna I Don’t Love You -debyyttilevynsä julkaissut yhtye on ehdolla myös Emma-gaalassa Vuoden rock -kategoriassa.

Isaac Sene

Isaac Sene on monipuolinen tulokasartisti, jota on vaikea mahduttaa muottiin tai niputtaa yhden genren alle. Hänen modernissa, tanssittavassa ja tarttuvassa popmusiikissa kaikuu muun muassa soul-vivahteikkuus ja jazz-vaikutteet. Isaac Sene on jo löytänyt tiensä Etenee Recordsille, joten tätä artistia kannattaa pitää silmällä. Odotamme, että vuonna 2020 tämä monitaituri puhkeaa todella kukkaansa.

Käärijä

Energisistä ja kovalla sykkeellä vedetyistä keikoistaan tunnettu Käärijä on Monsp Recordsin artisti, jonka kappaleilla basso potkii drum’n’bassin hengessä. Rumpujen takaa artistiksi siirtyneen Käärijän omintakeinen tyyli ja tunnistettava flow erottaa hänet monista kilpasisaruksistaan skenessä, jossa hiphop-artisteista ei ole pulaa. Odotamme Käärijän vetävän kiireisen ja sitäkin energisemmän keikkakesän.

Lauri Haav

Suomen Drakeksi tituleerattu Lauri Haav on ponnistamassa Jyväskylästä suomalaiselle musiikkikartastolle. Hiphopin ja R&B-musiikin maisemissa liikkuva artisti on julkaissut Nyt ja heti EP:n ja sen jälkeen paljon huomiota herättäneen Alas-singlen. PME Recordsille kiinnitettyä tulokasta kuullaan myös PME:n joulukuisella mixtapella muun muassa samalla kappaleella Gettomasan ja Paperi T:n kanssa.

Le Fvbelos

Uuden polven trap-artistien keskuudessa nouseva Le Fvbelos vakuuttaa melodisella musiikillaan, jossa tunteita ei pidätellä. Le Fvbelosin kitaroilla säestetty herkkä tulkinta teki vaikutuksen Uuden musiikin X:n Anne Laintoon ja Ida Karimaahan jo marraskuussa 2018, kun he nostivat nuoren muusikon Nosteessa-artistikseen. Le Fvbelos on ehdottomasti piristävä tulokas kovasti kilpailulle uuden räpin rintamalle.

Luukas Oja

Luukas Oja lunasti paikkansa läpimurtolistauksessa rehellisen rouhealla rockmusiikilla, jollainen on jäänyt viime aikoina pahasti paitsioon. Yhtyeen punk-henkisessä asenteessa on raikas tuulahdus alkuaikojen PMMP:tä ja energiaa ei puutu. Nousussa oleva ja debyyttilevyään valmisteleva yhtye löysi tiensä jo viime kesänä festivaalilavoille, ja sitä on luvassa myös ensi kesänä.

Louie Blue

Kesällä nuori turkulaisartisti Louie Blue julkaisi Confused-nimisen kappaleensa ja herätti musiikkiväen kiinnostuksen. Erityisesti artistin kansainväliseltä kuulostava ja valmiilta tuntuva paketti sai yleisön innostumaan. Tällä pehmeästä R&B:stä ja indiemusiikista vaikutteita ammentavalla artistilla on vielä lupaava tulevaisuus edessään.

NCO

Turkulaiseen Mauno Gang -kollektiiviin kuuluva NCO on määrätietoisesti raivannut tietään eteenpäin suomiräpin kentällä. Loppukesästä räppäri julkaisi 7741-nimisen EP:n, jolla vierailevat muun muassa Tippa, Eevil Stöö ja Ibe. NCO tuo mukanaan suomiräppiin annoksen sopivan annoksen huumoria.

Pins.ku

Youtubessa sadan tuhannen hengen yleisön kerännyt Pinsku päätti poistaa kaikki videonsa ja heittää Youtube-uran menemään keskittyäkseen musiikkiin. Viime vuoden aikana Pinsku on julkaissut Alien-nimisen EP:n, jonka myötä hänen tekemäänsä trendikästä popmusiikkia on verrattu muun muassa supersuosioon nousseeseen Billie Eilishiin.

Sara Siipola

Vuoden 2019 aikana laulaja-lauluntekijä Sara Siipola nousi tietoisuuteen kahdella singlellään Rohkea sydän ja Mitä mä täällä teen. Kappaleet esittelivät voimakasäänisen ja lahjakkkaan laulajan, jonka soinnissa on kaikuja soul-musiikista ja Amy Winehousesta. Upeaääniselle Siipolalle suomalainen musiikkikenttä on avoin!

Sexmane

Uutta räppäreiden sukupolvea edustaa myös Sexmane, joka julkaisi loppuvuodesta debyyttilevynsä Sextape. Ajan hermolla olevaa ja tummanpuhuvaa räppiä tekevä Sexmane vie riiminsä jenkkiräppäreiden hokemia pidemmälle. Kuluvan vuoden aikana toivomme räppärin nousevan vielä suuremman yleisön tietoisuuteen.

Tomi Saario

Tomi Saario ei ole vielä tuttu nimi suomalaiselle yleisölle, mutta tulevaisuudessa hän on. Viime vuosien aikana suomalainen laulaja-lauluntekijä on julkaissut cover-kappaleita Youtubessa ja kiertänyt Isossa-Britanniassa pubikeikkoja kuin Ed Sheeran konsanaan. Lupaava artisti on tehnyt levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa ja julkaisee ensimmäiset kappaleensa kuluvan vuoden aikana.

Yeboyah

Yeboyah on artisti, jonka tekemisistä on kuiskusteltu jo pari vuoden ajan. Vuonna 2017 julkaistulla Broflake-kappaleella hän nousi räpin ystävien tietoisuuteen ja viime kesänä hän julkaisi innostuneen vastaanoton saaneen Elovena EP:n. Artistilupaus on myös ehdolla Emma-gaalassa vuoden tulokkaaksi. YleX:n kuuntelijoille hän on tuttu myös tiistai-iltojen Yeboyah, Renaz ja Wekesa -musiikkiohjelmasta.

YleX Läpimurto -raati:

Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Ida Karimaa (Toimittaja, Uuden musiikin X)
Jani Kareinen (Toimittaja, Uuden musiikin X, YleX Throwback)
Aino Kurkinen (Toimittaja, YleX Ilta)
Roberto Rodriguez (Tuottaja, YleX)
Tomi Dostinov (Musiikkikoordinaattori, YleX)
Katri Norrlin (Toimittaja, Uuden musiikin viikko)
Anni Gullichsen (Toimittaja, YleX)
Markku Haavisto (Toimittaja, YleX)

Korjaus 7.1.2020 klo 12:00: Kaikki annetut äänet on laskettu oikeaan kategoriaan, mutta äänestyksen jälkeen näkyvässä Kiitos äänestyksestä -toiminnossa oli väärien artistien nimiä. Vika korjattu.