Hyppää pääsisältöön

Erikoisryhmä Köln – uusi ylikomisario laittaa tuulemaan saksalaisdekkarin 15. kaudella

Saksalaisdekkari suurkaupungin rikostutkijoista. Uusi päällikkö, uudet tapaukset.
Kölnin rikospoliisin tehotiimi Lilly Funke (Tatjana Kästel, vas.), Vanessa Haas (Kerstin Landsmann), Matti Wagner (Pierre Besson) ja Anna Maiwald (Diana Staehly). Saksalaisdekkari suurkaupungin rikostutkijoista. Uusi päällikkö, uudet tapaukset. Kuva: ZDF Yle TV1,Erikoisryhmä Köln

TV1 tiistaisin 14.1. - 7.7.2020 klo 22.00 - 22.45 Areenassa

Saksalainen rikossarja Erikoisryhmä Köln (12) seuraa poliisin tiivistä tutkijaryhmää, joka selvittää Kölnissä tehtyjä rikoksia uusin menetelmin.

Rikossarja palaa ruutuun uuden 15. tuotantokauden jaksoin. Luvassa on 26 tarinaa suurkaupungin arjesta.

Kokeneiden rikostutkijoiden tiimi saa uuden vetäjän, kun ylikomisario Anna Maiwald (Diana Staehly) liittyy joukkoon ja panee oitis tuulemaan. Pomon musiikkimaussa riittää kollegoilla ihmeteltävää.

Tutuista rikostutkijoista uudella kaudella ovat mukana Vanessa Haas (Kerstin Landsmann), Matti Wagner (Pierre Besson) ja Jonas Fischer (Lukas Piloty). He saavat vahvuuteen vielä uuden tulokkaan, rikostutkija Lilly Funken (Tatjana Kästel).

Saksalaisdekkari suurkaupungin rikostutkijoista. Uusi päällikkö, uudet tapaukset.
Rikostutkijat Jonas Fischer (Lukas Piloty) ja Lilly Funke (Tatjana Kästel). Saksalaisdekkari suurkaupungin rikostutkijoista. Uusi päällikkö, uudet tapaukset. Kuva: ZDF/Michael Böhme / ZDF Yle TV1,Lukas Piloty,Tatjana Kästel,Erikoisryhmä Köln

Tehotiimi saa uudella kaudella tutkittavakseen muun muassa varastorakennukseen liittyvän hämärän jutun sekä kommuunissa tapahtuvan rikoksen. Yksi jutuista liittyy rikostutkija Matti Wagnerin lähipiiriin. Mitä on oikein tapahtunut? Kollegan Jonas Fischerin viettämä konsertti-ilta muuttuu työksi, kun mainetta niittänyt muusikko joutuu rikoksen uhriksi.

Saksalaisessa televisiossa Erikoisryhmä Köln on pyörinyt jo vuodesta 2003. Ykkönen aloitti sarjan 14. tuotantokaudesta keväällä 2019.

Erikoisryhmä Köln kuuluu useista eri saksankielisten kaupunkien rikospoliisien erikoisryhmistä kertovaan sarjaperheeseen. Ykkönen on aiemmin esittänyt näistä sarjaa Erikoisryhmä Stuttgart (SOKO Stuttgart).

SOKO Köln. Tuotanto: ZDF, Saksa 2016.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.