Hyppää pääsisältöön

Mitä suomalaisissa sairaaloissa tapahtui 2.10.2019?

Juuso-isä katselee vastasyntynyttä tytärtään Helsingin Naistenklinikalla
Juuso ihastelee vastasyntynyttä tytärtään Helsingin Naistenklinikalla. Juuso-isä katselee vastasyntynyttä tytärtään Helsingin Naistenklinikalla Kuva: Emilia Anundi Elossa 24h,elossa24h

Elossa 24h kertoo inhimillisten tarinoiden ja kohtaamisten kautta yhdestä tavallisesta vuorokaudesta suomalaisen terveydenhuollon keskeltä. Mitä kaikkea yhden vuorokauden aikana voikaan tapahtua?

6.00
Heikki ja Pirjo ovat saapuneet 300 kilometrin päästä Enontekiön Hetasta Rovaniemelle sillä Heikin, 66, lonkka vaatii tekonivelen.

7.00
Hilma ja vanhemmat ovat saapuneet Uuteen lastensairaalaan avosydänleikkausta varten. Hilma, 5, on ollut koko ajan hyväkuntoinen, joten tarve leikkaukselle tuli vanhemmille yllätyksenä.

8.00
Oululainen Milla, 7, on saapunut vanhempiensa kanssa Jorvin sairaalaan palovamma-arpien laserkorjaukseen. Milla sai kynttilästä vakavat palovammat ylävartaloon ja on tapahtuneen jälkeen ollut leikkaussalissa 12 kertaa.

9.00
Naistentautien erikoislääkärinä työskentelevän Kirsi Väyrysen leikkaussalissa syntyy vauva suunnitellulla sektiolla. “Tervetuloa maailmaan!”, toteaa Kirsi vastasyntyneelle. Kirsin aviomies gastrokirurgi Ville Väyrynen poistaa viereisessä leikkaussalissa potilaan maksasta kasvaimen.

Kirsi Väyrynen tekee ulltraäänitutkimusta odottavalle äidille.
Kirsi Väyrynen tutkii odottavan äidin vatsaa ensin ultraäänellä. Kirsi Väyrynen tekee ulltraäänitutkimusta odottavalle äidille. Elossa 24h,elossa24h

10.00
Suolen umpipussitautia eli divertikuloosia sairastava Sari, 53, on tullut Kymenlaakson keskussairaalaan gastrokirurgiseen leikkaukseen, jossa suolesta poistetaan tulehtunut osa. Leikkaus jännittää Saria.

Käsikirurgit Matti Mustaniemi ja Kaj Zilliacus tekevät Marin, 38, ranteeseen harvinaisen nelikätisen leikkauksen. Marin synnynnäisesti eri pituiset luut korjataan ja nainen saa prinsessavilkutuksen takaisin.

11.00
Sairaanhoitaja Kristian Juusolan vastaanotolle on saapunut 6-vuotias Max, joka sairastaa leukemiaa. “Onpa sulla mageet kengät!”, Kristian kadehtii Maxin uusia kenkiä.

Sydämen rytmihäiriöoireista kärsinyt Kari, 59, on saapunut Tampereen Sydänsairaalan kryoblaatiohoitoon. Hoidossa Karin sydämeen jäädytetään arpi, joka estää rytmihäiriötuntemukset tulevaisuudessa.

Pahoista reumasäryistä kärsivä Suvi-Tuulia, 23, on saapunut Satasairaalan Rauman yksikköön saamaan infuusiohoitoa, jolla hänen toimintakykynsä pysyy yllä.

12.00
Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman antaa medioille lausunnon Kuopiossa edellisenä päivänä tapahtuneeseen väkivaltaiseen hyökkäykseen liittyen.

Jami, 10, kärsii synnynnäisestä mikrotiasta eli korvalehden pienikokoisuudesta. Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa rakentaa Uudessa lastensairaalassa Jamille uuden korvalehden Jamin kylkikaaresta otetusta aineksesta.

Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa tekee Jamille uuden korvan.
Jamin toista korvaa käytettiin mallina. Plastiikkakirurgi Tiia Pihlamaa tekee Jamille uuden korvan. Elossa 24h,elossa24h

13.00
Stig-Björn on menossa kaupungille tapaamiseen. Irja-vaimo, 73, jää siksi aikaa yksin kotiin. “Irja älä vastaa puhelimeen jos numero ei ole tallennettu!” mies muistuttaa Alzheimeria sairastavaa vaimoaan.

Akuuttilääkäri Jani Monosen vastaanotolle Peijaksen sairaalaan päivystykseen on saapunut sydänoireista kärsivä Timo. Timo hakeutui lääkäriin sillä aamulenkillä alkoi tuntua puristusta rinnassa. Nyt Timoa pelottaa pääseekö hän sairaalasta enää kotiin.

Kuopiolainen Roope, 27, sairastui melanoomaan ja on siksi tullut sairaalaan luomikontrolliin, jossa nähdään onko syöpä päässyt uusiutumaan.

14.00
Vain 700 gramman kokoisena keskosena syntynyt Maija on saapunut vanhempiensa kanssa kontrollikäynnille Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Maija on vaikeasta alustaan huolimatta kehittynyt ilman suurempia ongelmia ja kehittyy vauhdilla. “Ollaan kiitollisia kaikista päivistä, jotka saadaan Maijan kanssa viettää”, kertoo huojentuneena Maijan isä Janne.

Dick-isältä on kerätty neljän tunnin ajan verestä kantasoluja, jotka seuraavaksi annetaan tämän luuydinsyöpää sairastavalle Anders-pojalle. Kantasolusiirto on Andersin, 28, ainut mahdollisuus selviytyä taudista hengissä.

Vain 700 grammaa syntyessään painanut Maija on kehittynyt hienosti hankalasta alustaan huolimatta.
Maija on kehittynyt hienosti hankalasta elämän alustaan huolimatta. Vain 700 grammaa syntyessään painanut Maija on kehittynyt hienosti hankalasta alustaan huolimatta. Kuva: Saku Tiainen Elossa 24h,elossa24h

15.00
Plastiikkakirurgi Sarianna Joukainen tekee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa rintasyöpäleikkauksen. Syöpäkasvaimen poistamisen lisäksi Sarianna saa samalla kertaa muotoiltua rinnan mahdollisimman luonnolliseksi.

Joensuulainen Jonna, 32, saa kuulla syöpäkontrollin tulokset, joista selviää onko parantumaton munasarjasyöpä edelleen lepotilassa vai onko syöpä lähtenyt leviämään.

16.00
Marjatta ja Jouko Virolainen leipovat pullaa toisenlaisessa uusioperheessään Tampereella. “Leipurit ovat hieman vanhempia kuin kaupassa myytävien pullien”, Jouko naurahtaa.

Kotkalainen Tommi, 43, on jo vuoden päivän ollut kuivilla kaikista päihteistä ja on saanut tarvitsemaansa tukea ja lääkitystä korvaushoitoyksiköstä. “Nyt otan elämää”, sanoo Tommi onnellisena.

Säilä on saapunut Satasairaalan Harjavallan yksikköön keskustelemaan, siitä kuinka itsetuhoiset ajatukset ovat vähentyneet ryhmäterapian avulla.

Tampereella leivotaan pullaa.
Tampereella leivottiin pullaa Tampereella leivotaan pullaa. Elossa 24h,elossa24h

17.00
Helsingin Naistenklinikalla valmistaudutaan kaksosvauvojen sektioon. Nooran ja Juuson perhe kasvaa kaksostytöillä.

Kuntoutuskoira Banksie on mennyt tapaamaan Autismisäätiön asuntolaan Mikkoa, 31, jota koiran läsnäolo rauhoittaa. Mikko lukee Banksielle kirjaa ja sen jälkeen he käyvät ulkoilemassa.

18.00
Ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko on hälytetty paikalle saaristoon sienimetsällä kouristelemaan alkaneen miehen avuksi. Mies on huolissaan sienisaalistaan, mutta miehistö huolehtii ne turvaan.

Rintasyöpään sairastunut Mirva, 60, on tullut psykiatrisen sairaanhoitaja Minna Suomen vastaanotolle. Syöpään sairastuminen on ollut Mirvalle henkisesti raskas prosessi, joten hän on halunnut puhua tuntemuksistaan ammattilaisen kanssa.

Mirva sairastui rintasyöpään
Mirva saa keskusteluapua Minna Suomelta. Mirva sairastui rintasyöpään Elossa 24h,elossa24h

19.00
Lauri toipuu Töölön sairaalan teho-osastolla, sillä neurokirurgi Aki Laakso on tukkinut hänen päässään muhineen tikittävän aikapommin, vuotamattoman aneurysman. “Juiliminen ohimolla kuuluu palveluun”, muistuttaa Aki leikkauksen jälkeen.

Nina, 36, ihailee vastasyntynyttä tytärtään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Seuraavaksi odotetaan isompien sisarusten vierailua.

20.00
Akuuttilääkäri Iita Daavittila pääsee vihdoin tauolle. Päivä Oulun yhteispäivystyksessä on ollut kiireinen ja potilaat ovat tarvinneet paljon Iitan ja tämän tiimin apua.

Korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäri Tatu Kemppainen on saanut aivolisäkeleikkauksen tehtyä ja on jo päässyt teatteriharjoituksiin Kuopion kaupunginteatteriin.

21.00
Rovaniemen ambulanssissa Minttu Pulju ja Kalle Vuollo ovat saapuneet kohteeseen tarkistamaan savua hengittäneen miehen kunnon. Miehen vointi on hyvä, joten hänen ei tarvitse lähteä sairaalaan tarkistettavaksi.

Rovaniemen ambulanssissa ensihoitajat Minttu Pulju ja Kalle Vuollo
Minttu Pulju ja Kalle Vuollo ovat matkalla tehtävälle lähes sadan kilometrin päähän. Rovaniemen ambulanssissa ensihoitajat Minttu Pulju ja Kalle Vuollo Elossa 24h,elossa24h

22.00
Uniapneaan sairastunut radiojuontaja Oku Luukkainen, 34, menee ensimmäistä kertaa henkensä mahdollisesti pelastavan CPAP-laitteen kanssa nukkumaan.

23.00
Ensihoitolääkäri Paula Mäki on saanut hälytyksen liikenneonnettomuudesta. Paula epäilee, että potilaalla on ilmarinta ja tekee tälle kyljen kautta reiän keuhkopussiin.

24.00
Pahoista uniongelmista kärsivä Aleksi on saapunut Tampereen yliopistolliseen sairaalaan läpi yön kestävään unitutkimukseen. Aamulla nähdään, mitä Aleksin aivoissa on yön aikana tapahtunut.

06.00
Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella Laura Carstensin ja Niko Loimijoen 24 tuntia kestänyt työvuoro päättyy. On aika mennä kotiin lepäämään.

Elossa 24h -sarjan neljäs tuotantokausi 12. tammikuuta alkaen kello 20.00 Yle TV1:llä ja Yle Areenassa. #elossa24h

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elossa 24h

Somessa #elossa24h

 • Erikoisjakso - Ratkaiseva tunti

  Poikkeusolojen ensihoidon ammattilaiset keskiössä.

  Elossa 24h erikoisjakso Ratkaiseva tunti esittelee kaksi ensihoidon ammattilaista, joiden työtä pääsemme harvoin näkemään.

 • Ihminen tarvitsee ihmistä

  Viljalle, 4, tehdään harvainen kasvojen venytysleikkaus.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa nähdään 4-vuotiaan harvinainen kasvojen venytysleikkaus sekä seurataan Kilpisjärvellä työskentelevän terveydenhoitajan päivää.

 • Syvänmeren sukellus aivoihin

  Kirsin, 47, aivoista poistetaan näköhermoja paivava kasvain.

  Elossa 24h - sarjan kolmannessa jaksossa nähdään kiireinen päivä Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä ja Turussa leikataan aivokasvain.

 • Luotan teihin täysin

  Maurille, 59, tehdään riskialtis leikkaus.

  Elossa 24h - sarjan neljännessä jaksossa nähdään kaksi leikkausoperaatiota: riskialtis leikkaus ruokatorveen sekä rintojen pienennysleikkaus.

 • Unelma-ammatissa

  Ensihoitaja Leevi Marjanen työskentelee unelma-ammatissaan.

  Elossa 24h - sarjan viidennessä jaksossa päästään seuraamaan unelma-ammatissaan työskentelevän ensihoitajan monipuolista työpäivää.

 • Huono lottovoitto

  Taunon, 83, hengenvaarallinen vatsavaltimon pullistuma.

  Elossa 24h - sarjan seitsemännessä jaksossa seurataan hengenvaarallisen vatsavaltimopullistuman poistoa sekä nähdään, miten Turussa leikkaussuunnitelmia joudutaan äkillisesti muuttamaan.

 • Syntymä on ihme

  Idan, 24, esikoinen syntyy Jyväskylässä.

  Elossa 24h - sarjan kuudennessa jaksossa seurataan synnytyslääkärin työpäivää ja kuullaan miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu.

 • Eteenpäin elävän mieli

  Jussi Valtosen työpäivä Jorvin palovammaosastolla.

  Elossa 24h - sarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan plastiikkakirurgin monipuolista työpäivää palovammaosastolla sekä nähdään kuinka 4-vuotiaalle tehdään etusormesta peukalo.

 • Uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä

  Suosittu Elossa 24h saa jatkoa 28.3. alkaen.

  Kymmeniä koskettavia potilastarinoita elämän eri vaiheissa ja käännekohdissa. Leikkauksia, diagnooseja, uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä. Tätä on Elossa 24h, jonka kahdeksan uutta jaksoa nähdään 28.3. alkaen Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

 • Sairauden kanssa kaapissa

  Sandra, 24, sairastui MS-tautiin.

  Lappeenrannassa asuva Sandra, 24, sairastui MS-tautiin 1,5 vuotta sitten. Alkuun Sandra valehteli sairaudestaan jopa ystävilleen. Nyt hän on tullut ulos kaapista sairautensa kanssa ja haluaa avoimesti jakaa kokemuksiaan ja vertaistukeaan.

 • Elossa 24h -kuvausten toteutuminen ei ollut itsestään selvää

  Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeusoloissakin.

  Tosielämän sairaalasarjan viides tuotantokausi on aihepiiriltään ajankohtaisempi kuin koskaan. Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeuksellisissakin oloissa ja tässä sarjassa se saa ansaitsemansa huomion.

 • Perheen voimalla

  Jonna, 32, saa kuulla onko krooninen syövä uusiutunut.

  Elossa 24h - sarjan toisessa jaksossa seurataan pienen tytön palovammojen hoitoa ja kroonisen syövän aiheuttamia tuntoja.

 • Maailman siistein ammatti

  Plastiikkakirurgi rakentaa Jamille uuden korvan.

  Jaksossa rakennetaan uusi korva lapselle, otetaan vanhuksia kotiin perhehoitoon ja seurataan ambulanssikaksikon 24 tunnin työrupeamaa Rovaniemellä.

 • Sattumalöydös aivoissa

  Laurin aivoista löytyi aivoltimon pullistuma.

  Aivojen valtimosuonen pullistuma korjataan aivojen avoleikkauksella. Terapiakoira Banksie lähtee töihin ja muistisairaan omaishoitaja pohtii sairauden kanssa elämistä.

 • Käsikirurgiaa nelikätisesti

  Marin ranne leikataan nelikätisessä operaatiossa.

  Viidennessä jaksossa nähdään harvinainen nelikätinen leikkaus, seurataan ensihoitolääkärin 24 tunnin työvuoro lääkärihelikopterissa Pirkkalassa ja kuullaan pyörätuoliin joutuneen Timon tarina.

 • Akuuttilääkärin kiireinen päivä

  Heikin, 66, lonkkaan asennetaan tekonivel Rovaniemellä.

  Kuudennessa jaksossa lonkan tekonivelleikkaus Rovaniemellä, pikkukeskosen kontrollikäynti ja akuuttilääkärin vilkas päivä Peijaksen sairaalan päivystyksessä.

 • Loppuelämän ensimmäinen päivä

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Jaksossa seurataan Turussa kantasolusiirtoa leukemiaan, aivolisäkkeen kasvaimen leikkausta Kuopiossa ja kotikätilön käyntiä tuoreen perheen luona Espoossa.

 • Pienten potilaiden suosikki

  Sairaanhoitaja Kristian Juusola työskentelee syöpäosastolla.

  Elossa 24h -ohjelmasarjan kahdeksannessa jaksossa seurataan sairaanhoitaja Kristian Juusolan työpäivää lapsipotilaiden kanssa OYSissa. Kuopiossa tehdään rintasyöpäleikkaus ja Tampereella hoidetaan sydämen eteisvärinäoiretta.

 • “Olen itse noussut omasta haudasta”

  Kristian sai pyöräilyonnettomuuden seurauksena aivovamman.

  Kesällä 2008 yhdeksänvuotias Kristian ajoi temppupyörällä mäkeä alas, ilman käsiä. Tuli töyssy ja horjahdus. Matka päättyi pylvääseen pää edellä.

 • “Ampuminen ei jäänyt painajaiseksi”

  Heidi Foxell on toipumassa vuosien sairaalakierteestä.

  Poliisikokelas Heidi Foxell, 31, sai työtehtävissä luodin vatsaan kohta kahdeksan vuotta sitten. Siitä alkoi kymmenien leikkausten putki ja sairauskierre. Nyt Heidi sanoo, että elämä on kuin alkamassa uudelleen.

 • “Muut elää kerran ja mä kaks kertaa”

  Anders, 28, saa henkensä pelastavan kantasolusiirteen.

  Anders, 28, saa isältään kantasolusiirteen TYKSissä. Ilman onnistunutta siirrettä hänen eliniänodotteensa olisi hyvin lyhyt.

 • Lapsi juoksi liekeissä vastaan

  Milla, 7, sai adventtikynttilästä vakavat palovammat.

  Oululainen Milla, 7, sai kolmisen vuotta sitten vakavat palovammat, kun adventtikynttilä sytytti hänen paitansa tuleen.

 • “Ymmärsin vasta nyt, että tähän voi kuolla”

  Oku Luukkaisen väsymyksen syyksi paljastui uniapnea.

  Radiojuontaja Oku Luukkaisen, 34, lamauttavan väsymyksen syyksi paljastui vakava uniapnea. Pahimmillaan hänellä on öisin hengityskatkoksia 60 kertaa tunnin aikana eli joka minuutti.

 • Tervetuloa maailmaan!

  Ninan ja Matiaksen neljäs lapsi syntyi Kuopiossa 2.10.2019.

  Ninan, 36, synnytys käynnistetään Elossa 24h - ohjelman kuvauspäivänä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tulossa on perheen neljäs lapsi.

 • Vanhemmiksi liian varhain

  Piritta Setälän työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälän 24h työvuoroa sävyttää liikenneonnettomuudet. Pikkukeskosen elämä alkaa sektiolla, vaikka raskausviikkoja on vasta 25. Aggressiivinen syöpä järkyttää Janitan, 25, elämää.

 • Vauvan kalloleikkaus

  Plastiikkakirurgi Junnu Leikola leikkaa Hmidan, 5kk, kallon.

  Vauvan kalloleikkaus. Ensihoitolääkäri Ville Voipion työpäivää seurataan helikopteriyksikössä Oulussa. Taina kärsii selkäkivuista, mutta pelkää leikkausta liikaa. Sirkka, 66, haluaa tulla saattohoidetuksi kotonaan.

 • Nenäpäivä leikkaussalissa

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassuksen työpäivä Töölössä.

  Plastiikkakirurgi Patrik Lassus korjaa pahasti tuhoutuneita Osmon kasvoja. Topi toivoo pääsevänsä kuntoutuksesta kotiin viettämään kolmekymppisiä lasten kanssa, vaikkakin pyörätuolissa. Pikkukeskonen sinnittelee teholla.

 • Onnistumisia lapsipotilaiden kanssa

  Sairaanhoitaja Mikko Viitanen työskentelee TYKSissä.

  Lounan, 6, niskan rakennepoikkeama aiheuttaa halvaantumisriskin ja vaativa leikkaus on edessä. Sairaanhoitaja Mikko Viitanen kiertää lapsipotilaiden luona TYKSissä. Pekka, 84, saa aivoihin stimulaatiohoitoa haamusäryn vuoksi.

 • Kallis lääke antaa parempia päiviä

  Siiri ja Lucas sairastavat harvinaista lihassairautta.

  Siiri, 3v, ja Lucas, 5v, saavat kallista lääkettä lihaksia surkastuttavaan sairauteen. Sirpa, 58, on työikäinen muistisairas. Jääkö Jonnan kivut endometrioosileikkaukseen? Kolariin joutuneen motoristin akuuttihoito.

 • Elämä jatkoajalla

  Ellalla, 9, on harvinainen neurologinen sairaus.

  Vakavasti sairaan Ellan, 9, perhe tulee tapaamaan häntä hoitoyksikköön. Turkulainen Jari, 49, elää keuhkosyövän kanssa jo viidettä vuotta. Joelin, 18, epilepsian hoitoon pohditaan aivoleikkausta.

 • Käsikirurgiaa ja vaikuttava hajuaisti

  Neliraajahalvaantuneen Juha-Matin käsi leikataan.

  Neliraajahalvaantunut Juhis menee käsileikkaukseen Helsingissä. Seijan aivojen nestekiertoa pyritään parantamaan aivokammioon asennettavalla letkulla. Kössi on syövän haistava katukoira.

 • Sydämen apuri

  Raimolle, 60, asennetaan sydämen apupumppu.

  Raimo, 60, odottaa sydänleikkaukselta lisää elinvuosia. Syömishäiriökeskus on ollut Tiia-Marian, 19, koti vuoden ajan. Antti ja Anna Latvakoski ovat valinneet Kemijärven terveyskeskuksen työpaikakseen.

 • Pieni iloinen potilas Oili

  Ivalon terveyskeskuslääkäri ja kaihileikkaus.

  Ivalon terveyskeskuslääkäri arvostaa pikku paikkakuntaa ja omaa työtään. Monisairaana syntynyt Oili, 4, on oppinut puhumaan ja kävelemään. Iirikselle, 22, tehdään peräsuolen tähystys. Kaihileikkaus kesää 10 minuuttia.

 • Kun koko perhe sairastaa

  Vastasyntynyt Mikael ja Marin laihdutusleikkaus.

  Vastasyntynyt Mikael joutuu hengityskoneeseen vauvateholle. Mari pääsee laihdutusleikkaukseen. Parantumatonta syöpää sairastavat äiti ja tytär käyvät kuulemassa, auttaako uusi lääke. Tommin käynti proteesipajalla.

 • Lähimmäisenrakkautta

  Matti on poikansa omaishoitaja, Reeta sairastui rintasyöpään

  Rovaniemeläinen Matti on omaishoitaja pojalleen Pertille. Reeta taistelee aggressiivista rintasyöpää vastaan. Neurokirurgi Martin Lehecka leikkaa aivokasvaimen. Seurataan ensihoitolääkäri Iita Daavittilan työvuoroa.

 • Roosan tulevaisuus vaakalaudalla

  Roosan riskialtis selkäleikkaus ja Helenan läppäleikkaus.

  Roosa, 17, menee riskialttiiseen selkäleikkaukseen. Helenan, 90, sydämeen asennetaan keinoläppä. Pääseekö Reijo, 65, elinsiirrejonoon. Viljo, 10, kuulee onko lymfooma selätetty. Hämeenlinnan ambulanssin matkassa.

 • Ensihoitolääkärin tärkein työväline on oma tiimi

  Sannin, 9kk, kalloleikkaus ja Karin aivolymfooma.

  Ensihoitolääkäri Piritta Setälä auttaa kouristelevaa tyttöä. Sannin, 9kk, kallo muotoillaan uudelleen, että aivot pääsevät kasvamaan. Karille, 58, annetaan sytostaatteja suoraan aivoihin. Tampereella syntyy vauva.

 • Pitkä tie omaksi itseksi

  Vaikea epilepsia ja kuuloistuke.

  Sukupuolenkorjaus on helpottanut Clarissan, 35, elämäntuskaa. Reetan, 23, vaikeaan epilepsiaan etsitään hoitokeinoa. Yksivuotias syntymäkuuro Mark opettelee kuulemaan. Venlan, 18, leukemiahoidot ovat päätöksessä.

 • Lämmitetyt aivot ja pitkittynyt leikkaus

  Oululaispariskunta tekee neurologisia operaatioita.

  Eeron, 78, aivoihin annetaan Oulussa lämpöhoitoa käsien vapinan tasoittamiseksi. Helvi murehtii selviääkö puoliso Tapio, 71, pitkittyneestä keuhkosyöpäleikkauksesta. Kallion pelastuslaitoksen ambulanssin matkassa.

 • “Hän ei muista 58-vuotisesta avioliitosta yhtään mitään”

  Elossa24h 6. jaksossa aivoleikkaus ja Tourette-potilas.

  Elossa 24h -ohjelman kuudennessa jaksossa Pentin Parkinsonin tautiin etsitään apua Kuopiossa aivoleikkauksella. Porvoolainen Tuomo, 81, haluaa hoitaa Alzheimeriin sairastuneen Salomen kotona. Keskolasta kotiutunut Lili käy tapaamassa hoitohenkilökuntaa.

 • “Ei oo mukava kantaa oma lapsi nukutettavaksi”

  Elossa 24h 4. jaksossa ambulanssissa Nilsiässä ja ihmevauva

  Elossa 24h -ohjelman neljännessä jaksossa oululaisen Kiian, 3, munuainen leikataan. Neurologi Satu Mustanoja tutkii aivoinfarkteja Helsingissä. Nilsiän ambulanssin matkassa 24h. Ihmevauva Aurora tapaa Tampereella lääkärinsä. Turun putkipostimiehet hommissa.

 • “Lääkärit oli varmoja ettei Topi enää kävele”

  Elossa24h 1. jaksossa helikoptereita ja aivokasvain.

  Elossa 24h -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Pirkkalan ensihoitolääkäri Piritta Setälä pelastaa akuuttipotilaita, oudon sairauden selättänyt Topi,15, opettelee kävelemään uudelleen, Jounin aivokasvain leikataan Helsingissä ja sairaalaklovnit piristävät lapsipotilaita.

 • “Aika harvoin ihmiset haluavat puhua kuolemasta”

  Elossa24h 5. jaksossa lapsen sydänleikkaus ja synnytys.

  Elossa 24h -ohjelman viidennessä jaksossa Turun sairaalapappi Harri Heinonen käsittelee päivittäin työssään kuolemaa. 10-vuotiaan Aatun sydän leikataan Helsingissä. Oululaiseen Mäkelän perheeseen syntyy esikoinen. Kuopiossa puhkaistaan jalasta mätäpaise.

 • “Horton on yks kovimmista kivuista mitä ihminen joutuu kokemaan”

  Elossa24h 2. jaksossa päänsärkyä ja keskosvauvoja

  Elossa 24h -ohjelman toisessa jaksossa kätilö Martiina Grönholm hoitaa Turussa vauvojen teholla parin päivän ikäistä Eetua, saaristolääkäri Nina Alopaeus pitää vastaanottoa Houtskarissa ja kuopiolainen Raimo lähtee munuaisensiirtoon Helsinkiin.

 • "Olen saanut elämäni takaisin"

  Mitä Elossa 24h-ohjelman potilaille kuuluu nyt?

  Elossa 24h -ohjelman seitsemännessä jaksossa kerrotaan mitä potilaille kuuluu nyt? Kuvauspäivänä syntyneet vauvat ovat saaneet nimet. Kuinka Kiia, 3v, voi? Aivoleikatut Jouni ja Pentti kertovat toipumisestaan. Saiko Raimo munuaisen?

 • “Sairaus invalidisoi mun arkielämää”

  Elossa24h 3. jaksossa avosydänleikkaus ja sektiosynnytys.

  Elossa 24h -ohjelman kolmannessa jaksossa pihtiputaalainen Timo, 47, menee avosydänleikkaukseen, joka tehdään lyövän sydämen tekniikalla. Lauran ja Hannu-Pekan esikoinen syntyy sektiolla Kuopiossa. Turkulaisen Saulin suolistokivut ovat jatkuneet 15 vuotta.

 • “Joinakin päivinä lapsen ennuste on iso kysymysmerkki”

  Martiina Grönholm työskentelee keskolassa Turussa.

  Suomessa syntyy vuosittain noin 500 lasta, joista iso osa painaa syntyessään alle kilon. Martiina Grönholm pitää vastasyntyneistä huolta silloin kun tuore äiti on vielä itse sairaalahoidossa.