Hyppää pääsisältöön

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2019

Ruotsin kuningasperheen viime vuosi oli vaiheikas kotimaassa ja ulkomailla.
Kuningatar Silvia tutustui perustamansa säätiön tukemiin kohteisiin Kapkaupungissa. Ruotsin kuningasperheen viime vuosi oli vaiheikas kotimaassa ja ulkomailla. Kuva: Rickard Collsiö/Sara Bull Co Yle TV1,Kuningatar Silvia,Ruotsin kuningasperheen vuosi 2019

TV1 sunnuntaina 12.4.2020 klo 11.10 - 12.10, Areenassa

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2019 oli vaiheikas ja täynnä tapahtumia kotimaassa sekä ulkomailla. Yleisradioyhtiö SVT:n perinteisessä dokumentissa seurataan vuoden ajan kuninkaallisia heidän arjessaan ja juhlatilaisuuksissa.

Lastenapujärjestö World Childhood Foundation täytti 20 vuotta, ja kuningatar Silvia matkusti Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikkaan tutustumaan säätiön tukemiin kohteisiin. Kansainvälisesti toimivan Childhood-säätiön on perustanut kuningatar Silvia.

Prinsessa Madeleine julkaisi ensimmäisen lastenkirjansa, joka kannustaa lapsia pitämään jämäkästi puolensa.

Ruotsin kuningasperheen viime vuosi oli vaiheikas kotimaassa ja ulkomailla.
Kruununprinsessa Victoria ja prinsessa Sofia vierailivat Fulufjälletin kansallispuistossa Älvdalenissa, Sofian kotikunnassa Taalainmaalla. Ruotsin kuningasperheen viime vuosi oli vaiheikas kotimaassa ja ulkomailla. Yle TV1,Kruununprinsessa Victoria,Prinsessa Sofia

Prinsessa kommentoi dokumentissa myös kuningas Kaarle XVI:n Kustaan päätöstä, jonka perusteella prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen lapset eivät ole enää kuningashuoneen virallisia jäseniä.

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia kampanjoivat puolestaan nettivihaa vastaan. He kertovat omista nettikemuksistaan.

Kymmenen vuotta sitten prinssi Daniel sai isältään munuaisen. Dokumentissa haastateltava prinssi kertoo, kuinka elinsiirto on vaikuttanut hänen elämäänsä. Samalla hän painottaa elinluovutusten merkitystä.

Kesän 2019 kuningasperhe vietti tavalliseen tapaan Sollidenissä Öölannissa, missä prinsessa Estelle ja prinssi Oscar leikkivät innokkaasti linnan puutarhassa.

Året med kungafamiljen 2019. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2019. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2020.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.