Hyppää pääsisältöön

Eränkävijät-sarjan tekijöiltä kansainvälinen sotadokumenttisarja – mukana neljä pohjoismaista yleisradioyhtiötä

Untold Arctic Wars -sarjan juliste, jossa on luminen ja sumuinen vuorimaisema
Untold Arctic Wars -sarjan on määrä valmistua loppuvuodesta 2021. Untold Arctic Wars -sarjan juliste, jossa on luminen ja sumuinen vuorimaisema Kuva: NTRNZ media toinen maailmansota

Kultaisia Venloja kahmineen Eränkävijät-sarjan tekijätiimin uusi kuusiosainen Untold Arctic Wars -sarja kertoo arktisen alueen taisteluista toisen maailmansodan aikana.

“Tämä on erittäin merkittävä hanke”, sanoo sarjan tilaaja Ari Ylä-Anttila. “Kansainväliset suoratoistopalvelut satsaavat korkeatasoisen sarjadraaman lisäksi myös faktasarjoihin. Jotta voimme vastata tähänä haasteesen, tarvitsemme sarjoja, joissa on mukana monenlaisia kumppaneita ja rahoittajia. Tässä ovat mukana kaikkien Pohjoismaiden yleisradioyhtiöt Islantia lukuun ottamatta. Laadun pitää tietysti olla myös korkea. NTRNZ on jo osoittanut pystyvänsä kansainväliseen laatutasoon.”

Untold Arctic Wars nähdään Ylen kanavilla. Muista pohjoismaisista yleisradioyhtiöistä mukana ovat Ruotsin SVT, Norjan NRK ja Tanskan DR. Kansainvälisessä sarjassa mukana on asiantuntijoita eri puolilta Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa.

“Arktisen alueen taisteluita ei ole aiemmin käsitelty tässä mittakaavassa, ja niiden merkitys maailmanhistoriaan on jäänyt avaamatta suurelle yleisölle. Mielestäni myös muistutus ihmishistorian väkivaltaisimman sodan tapahtumista on tärkeää, jotta historia ei enää koskaan toistaisi itseään”, kertoo sarjan vastaava tuottaja, NTRNZ media Oy:n Teemu Hostikka.

Sarjan kuvaukset alkavat kesällä 2020, ja kuvauksia tehdään Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikassa. Untold Arctic Wars -sarjan on määrä valmistua loppuvuodesta 2021.