Gingraavattua haukea rosepippurilla ja limenkuorella + samaisen syyshauen mätiä sekä perinteiset tilbehöörit.itämeridinnerKuva: Kalastusopas-Kolehmainen#itämeridinner
Kirjoittanut: Yle
Julkaistu . Päivitetty
#itämeridinner -kampanjassa autetaan Itämerta syömällä! Voit arpoa mehevän kalareseptin Reseptikoneella ja samalla näet, miten paljon ateriasi vähentää Itämeren rehevöitymistä leväkiloina. Näin upeita annoksia on jo syntynyt!
Voit kirjoittaa reseptisi tämä artikkelin lopussa olevaan kommenttiosioon tai lähettää sen meille kuvana tai tekstinä lomakkeen kautta. Valikoidut reseptit pääsevät myös Yle Luonnon Reseptikoneeseen.
Sitruunapiimää ja silakkaa kolmella tavalla: Graavi-, hiili- ja savusilakkaa..itämeridinnerKuva: Ari Tuori #itämeridinner
Paistettua silakkaa perunamuusilla ja höyrytetyillä kasviksilla. Kalaruuissa on se hyvä puoli, että ne ovat hyvin opiskelijaystävällisiä. Tämänkaltaisen annoksen hinta on noin 1,50e-2e. Vielä halvemmalla pääsee, jos käy narraamassa kalat vaikkapa ongella kesäisin tai pilkillä talvella.itämeridinnerKuva: Patrik Nordlund#itämeridinner
Tässä kuvassa olen valmistanut kilohailista anjovista. Jokainen voi valmistaa tämän unohtuneen kalan.itämeridinnerKuva: Fikret Ahsen-Böre#itämeridinner
Silakkapihvit, Janssonin kiusaus ja kotimaisia vihanneksia.itämeridinnerKuva: Ari Tuori #itämeridinner
Kuvassa paistettua Itämeren lahnaa, paahdettuja perunoita ja herkkusieniä sekä ituja ja sitruuna-korianteri-jogurttikastiketta. Lahna oli sen verran iso, että siitä riitti tämän lisäksi myös graavattavaksi.itämeridinnerKuva: Jutta Vaarala#itämeridinner
Leivinuunissa halsteroitua haukea yrttisitruunavoin kera. Haukifileet toimivat halsterissa todella hyvin!itämeridinnerKuva: Orvokki Luukkanen#itämeridinner
1. Lado silakkarullia vuoan pohjalle
2. Ripottele päälle korianteria, timjamia (kuivayrtit käyvät hyvin) sekä suolaa.
3. Murskaa päälle valkosipulia (1-2 kynttä) silakoiden määrästä riippuen
4. Halkaise muutama kirsikkatomaatti ja lisää edellisten päälle.
5. Lopuksi pinnalle loraus oliiviöljyä ja parmesaania.
6. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min ajan.
7. Nautitaan hieman jäähtyneinä esim. perunoiden kanssa.
Mikä majavissa kiinnostaa tai kummastuttaa? Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin keskiviikkona 27.1.2021 klo 15-20.
Yle Luonnon suuren suosion saanut Majavalive on seurannut majavaperheen elämää Evolla sijaitsevan kauniin erämaalammen laidalla jo usean talvikuukauden ajan.
Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää erämaassakin!
Viikko retkeilemässä ilman suihkua ja vessaa on tajuntaa laajentava kokemus. Tällaisille reissuille Mikko Peltola joutui Peltsin toinen luonto -sarjaa kuvatessaan.
Yle Luonnon Majavalive seuraa majavien talvea Evolla
Kurkista majavien pesään ja seuraa uurastusta talttahampaisten mestarirakentajien työmaalla korpilammen rannalla. Näkyykö pesässä poikasia, ja saavatko yllätysvieraat huutia? Yle Luonnon Majavalive seuraa majavaperheen talvea Evon upeissa maisemissa.
Maistele maailman makuja Itämeren kaloista tehdyillä pikkusuolaisilla! Samalla autat Itämerta, sillä jokainen annos poistaa rehevöitymistä aiheuttavia ravinteita kotimerestämme.
Herkuttele Itämeren kaloilla ja tee samalla työtä Itämeren hyväksi! #itämeridinner -haaste haluaa nostaa hauet, silakat, särjet ja lahnat tarjolle ruokapöytiin.
Efterfrågan på inhemsk fisk ökar, men samtidigt kan det ibland vara svårt att få tag på inhemsk fisk. Ett nytt projekt vill få människor att få upp ögonen för fisket och alla dess möjligheter.
I Yle Luontos kampanj äter vi för att hjälpa Östersjön.
Smörj kråset med Östersjöfisk och gör samtidigt en insats för Östersjöns väl! Yle Luontos kampanj #östersjödinner vill lyfta upp gädda, strömming, mört och braxen på matbordet.