Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaala 2020 suorana Teemalla!

Oscar-patsas.
Oscar-patsas. Kuva: imago/Future Image/ All Over Press Oscar-palkinto,Oscar-gaala 2019

Elokuvavuoden kohokohta nähdään jälleen Yle Teemalla sekä Areenassa suorana lähetyksenä 10. helmikuuta 2020 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Oscar-gaala nähdään Ylen kanavilla myös kahtena seuraavana vuonna, sillä nyt tehty sopimus on kolmivuotinen.

92. kertaa järjestettävä Oscar-gaala välitetään suorana Hollywoodista sekä Teemalla että Areenassa. Koko lähetys käännetään suomeksi ja lähetetään tekstitettynä uusintana Teemalla maanantai-iltana.

Oscar-gaalassa 2020 noudatetaan edellisvuonna hyväksi todettua mallia, jossa varsinaista juontajaa ei ole. Sen sijaan ohjelmassa on musiikkia, tähtivieraita ja yllätysnumeroita.

Skip Twitter post

Oscar-ehdokkaat julkistettiin maanantaina 13.1. Eniten ehdokkuuksia kahmivat elokuvat Joker, Marriage Story, The Irishman, Taistelulähetit - 1917 ja Once Upon a Time in Hollywood. Yllättäjäksi nousi etelä-korealainen Parasite kuudella ehdokkuudella. Katso kaikki ehdokkaat täältä. Gaala järjestetään tänä vuonna kaksi viikkoa normaalia aiemmin.

Gaalaa edeltävällä viikolla Teema esittää Oscar-palkittuja elokuvia: torstaina 6.2. Kino Klassikossa nähdään Kuukauden westerninä Kevin Costnerin seitsemän Oscarin Tanssii susien kanssa, perjantain elokuva 7.2. on yhdeksällä Oscarilla palkittu Englantilainen potilas, ja Jonathan Demme -Teemalauantaissa 8.2. nähdään viiden Oscarin trilleri Uhrilampaat.

Oscarit Teemalla ja Areenassa: mitä ja milloin

Suora Oscar-lähetys alkaa Teemalla ja Areenassa maanantaina 10.2. klo 1.30 Suomen aikaa. Aiempien vuosien tapaan ennen gaalaa nähdään puolentoista tunnin suora lähetys Hollywoodin Dolby Theaterin punaiselta matolta, jonka aikana näemme Oscareihin saapuvien Hollywood-tähtien haastatteluja ja pukuloistoa.

Varsinainen palkintogaala alkaa Suomen aikaa klo 3.00.

Punaista mattoa ovat kommentoimassa elokuva-asiantuntija Anna Möttölä ja muotisuunnittelija Ervin Latimer, ja itse gaalaa Anna Möttölä sekä toimittaja J. P. Pulkkinen. Ruotsinkielistä lähetystä selostavat Nicke Aldén ja Silja Sahlgren-Fodstad. Televisiossa ruotsinkielisen selostuksen saa kuuluviin valitsemalla moniäänilähetyksen kieleksi ruotsin, ja Areenassa ruotsinkielinen lähetys on erikseen.

Huomaa, että Areenassa suoraa lähetystä ei voi seurata Teeman suorana tv-lähetyksenä vaan erikseen omalla sivullaan joko suomenkielisenä tai ruotsinkielisenä. Areena-suoran löytää myös Areenan etusivulta.

Tänä vuonna voi suoran lähetyksen aikana osallistua Oscar-keskusteluun chatissa, jota isännöivät elokuvatoimittaja Janne Sundqvist ja Yle Kioskin Matti Riitakorpi. Myös Yle Teeman sometileillä valvotaan Oscar-yönä.

Oscar-gaala uusitaan Teemalla suomeksi tekstitettynä maanantaina 10.2. kello 20 alkaen, ja gaalan jälkeen noin klo 22.30 uusitaan myös punaisen maton osuus tekstitettynä. Tekstitetyt ohjelmat tulevat myös katsottaviksi Areenaan. Kaikki versiot ovat jälkikäteen katsottavina Areenassa seitsemän päivän ajan.

Oscareista saadaan nauttia Yle Teemalla ainakin myös vuosina 2021 ja 2022, sillä Yle on solminut kolmivuotisen sopimuksen Oscareiden esitysoikeuksista!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oscar-gaala