Hyppää pääsisältöön

Van der Valk, kanavakaupungin kyttä – uusi rikossarja Amsterdamin maisemissa

Van der Valk -rikossarjan pääroolin näyttelee Marc Warren.
Amsterdamiin sijoittuvan rikossarjan pääroolissa näyttelee Marc Warren. Van der Valk -rikossarjan pääroolin näyttelee Marc Warren. Kuva: Elmer van der Marel / company pictures Yle TV1,Marc Warren,Van der Valk -kanavakaupungin kyttä

TV1 sunnuntaisin 19.1. - 2.2.2020 klo 22.05 - 23.35, uusinta perjantaisin klo 23.15, Areenassa

Rikoskomisario Piet Van der Valk (Marc Warren, Beecham House, The Musketeers) on nelikymppinen poliisi, joka seurustelee ennemmin pikkurikollisten kuin esimiestensä ja silmäätekevien kanssa.

Veneessä asuva mies pitää tutkintapalaveritkin mieluummin korttelibaarissa kuin ankeassa työhuoneessa.

Nopeatempoinen rikossarja Van Der Valk (16) kuvaa karismaattisen rikostutkijan työtä. Kolmiosainen brittiläis-hollantilainen draamasarja sijoittuu vilkkaaseen ja arvoitukselliseen Amsterdamin kaupunkiin.

Sarjassa seurataan työhönsä uppoutuvan Van der Valkin anteeksipyytelemätöntä ja katu-uskottavaa työtapaa. Rikoskomisario johtaa aikaansaavaa ja itsensä näköistä ryhmää, joka osaa hyödyntää terävää havainnointikykyä sekä neuvokasta rikostutkintaa.

Van der Valkin rikostapaukset ovat itsenäisiä koko illan jaksoja, ja tapahtumien taustalla sykkii Amsterdamin kaupunki kaikkine erivapauksineen mutta myös lieveilmiöineen.

Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa.
Vineeta Rishi ja Marc Warren. Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa. Kuva: 2019 Elmer van der Marel / company pictures Yle TV1,Van der Valk -kanavakaupungin kyttä
Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa.
Luke Allen-Gale ja Elliot Barnes-Worrell. Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa. Kuva: 2019 Elmer van der Marel Yle TV1,Van der Valk -kanavakaupungin kyttä
Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa.
Maimie McCoy. Rikossarja seuraa karismaattisen poliisin työtä Amsterdamissa. Yle TV1,Maimie McCoy,Van der Valk -kanavakaupungin kyttä

Ensimmäisessä jutussa Amsterdamin poliisi tutkii visaista henkirikosta, jonka taustat ulottuvat vuosien taakse. Toisessa tarinassa hotellihuoneesta löytyy uhri, jolla on erikoinen haava kyljessään. Kolmannessa tapauksessa Van der Valkin tiimi tutkii tunnetun vloggarin kohtaloa.

Van der Valk -sarjan taustalta löytyy Midsomerin murhien ja Komisario Lewis -sarjan käsikirjoittaja Chris Murray.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Maimie McCoy (The Musketeers), Elliot Barnes-Worrell, Luke Allen-Gale, Emma Fielding (Les Misérables), Darrell D'Silva (Strike Back), Kees Boot, Reinout Bussemaker, Frances Grey (Kotilieden lämpöä), Daniel Lapaine (Durrellin perhe), Stephanie Leonidas, Mike Libanon ja Vineeta Rishi (Oikeuden edessä).

Brittikirjailija Nicolas Freelingin luomasta dekkarihahmosta Van der Valkista tehtiin rikossarjaa vuosina 1972 - 1992. Alkuperäiseen sarjaan kuului viisi tuotantokautta.

Van der Valk. Idea ja käsikirjoitus: Chris Murray. Tuotanto: Company Pictures, NL Film, ARD Degeto, all3media international, ITV ja Masterpiece, Britannia/Hollanti, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.