Hyppää pääsisältöön

Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa

Ludvig van Beethoven
Ludvig van Beethoven Ludwig van Beethoven

Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista.

Suoran puhelintoivekonsertin juontajina ovat syvällinen Beethoven-tuntija, pianotaiteilija Paavali Jumppanen ja musiikkitoimittaja Outi Paananen. Erikoispitkä suora lähetys kestää Yöklassisen alkuun klo 23.10 saakka.

Toivo siis juuri sitä Beethovenin teosta, jonka olet aina halunnut kuulla. Voit lähettää toiveesi alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse: savel.vapaa@yle.fi. Kirjoita viestiin mahdollisimman tarkat tiedot toivemusiikistasi sekä puhelinnumerosi. Sähköpostitoiveita otetaan vastaan lähetyspäivään klo 17 saakka.

Puhelinlinjat Pasilaan aukeavat lähetyspäivänä klo 18, toiveita voi soittaa numeroon 09 144 800.

Beethovenin Sävel on vapaa Yle Radio 1:ssä 25.1.2020 klo 19.02 - 23.10. Sekä tietysti Yle Areenassa.

Ohjelman suunnittelusta vastaa Timo Asikainen.

Täytä lomake.
 • Tänä lauantaina Yle Radio 1:ssä on Tarinoiden yö

  Yö on täynnä tarinoita lauantain myöhäisiltana 23.5.2020

  Yö on jälleen täynnä tarinoita lauantain myöhäisiltana 23. toukokuuta, kun Yle Radio 1 lähettää perätysten neljä Tarinatarha-ohjelmaa, jolloin tarinoiden ja musiikin mukaan voi heittäytyä useamman tunnin ajaksi. Tulevassa Tarinoiden yössä kuullaan alkuun Zacharias Topeliuksen iki-ihana klassikko Adalminan helmi.

 • Jalostaako yhteinen kriisi meitä? Osallistu Roman Schatzin Maamme-iltaan

  Mitä me keksimme tänä outona aikana?

  "Kyllä hätä keinot keksii, sanoi akka kun kissalla pöydän pyyhki." Kuten kaikilla kriiseillä, myös tämän hetken tilanteella on paitsi pahoja myös hauskoja, opettavaisia ja luovia vaikutuksia. Mitä me tästä opimme, mitä kaikkea me keksimme tänä outona aikana? Millaisia uusia ideoita, ratkaisuja, strategioita ja visioita me kehitämme? Jalostaako yhteinen kokemus meitä ihmisinä?

 • Toivo musiikkia Faunin iltapäivään

  Toivo omaa suosikkiasi.

  Faunin iltapäivä on iltapäivien rentouttava musiikkihetki klassisen musiikin parissa. Perjantaisin ohjelmassa soivat kuuntelijoiden toiveet. Mitä sinä haluaisit kuulla? Faunin iltapäivä soi Yle Radio 1:ssä joka päivä klo 16.10 - 17.00. Kuunneltavana myös Yle Areenassa.