Hyppää pääsisältöön

Liitosaappaanheiton MM-kisat, Leppävirta

Kolme naista tuulettaa urheilukentällä palkintokorokkeella seisten, mitalit kaulassaan, yhdellä olkapäillä Venäjän lippu.
Liitosaappaanheiton vuoden 2018 naisten maailmanmestarit palkintojenjaossa. Kolme naista tuulettaa urheilukentällä palkintokorokkeella seisten, mitalit kaulassaan, yhdellä olkapäillä Venäjän lippu. Kuva: Yle / Kaisa Kumpula Saappaanheitto,maailmanmestaruuskisat,urheilu,perinneliikunta,Leppävirta,urheilu- ja liikuntaseurat,perheet,Pohjois-Savo,heittolajit,urheilukilpailut,toimitsijat,urheilukenttä,heittäminen,kumisaappaat,egenland_leppävirta

Liitosaappaanheiton MM-kilpailuissa ja muissa perinnekisoissa tärkeintä on liikkumisen ilo ja osallistuminen matalalla kynnyksellä.

  • Leppävirran urheilijat järjestävät vuosittain kesällä perinnesaappaanheiton ja liitosaappaanheiton MM-kisat. Kisapaikka vaihtelee, kesällä 2018 kisat olivat Leppävirralla.
  • Liitosaappaanheitto kehitettiin perinteisestä saappaanheitosta. Saappaanvarsi litistettiin ja niitattiin kiinni. Virtaviivaisen muodon ansiosta saapas lensi pidemmälle ja näyttävämmin.
  • Lajit kuuluvat perinneurheilulajeihin, eli perinteisiin, omaksi iloksi esimerkiksi pihalla harrastettuihin lajeihin. Leppävirran Urheilijat ovat elvyttäneet näitä vanhoja lajeja ja keksineet uusiakin.
  • Liitosaappaanheiton miesten maailmanennätys, 102,99 metriä, on Jukka Vesterisen nimissä. Naisten ennätys on Pirjo Saukkosen heittämä 57,45 metriä.
  • Leppävirran Urheilijat ja sen puheenjohtaja Jorma Rajakannas pyrkivät järjestämään jonkun urheilutapahtuman vuoden jokaista päivää kohti, joskus enemmänkin. Talvisaikaan kisataan esimerkiksi pilkkimisessä ja puusuksihiihdossa.
  • LepUn tavoitteena on liikuttaa ihmisiä vauvasta vaariin. Tärkeintä on löytää ja säilyttää liikkumisen ilo.
  • Lisätietoja: LepU:n nettisivut
  • Leppävirran urheilukentän lähistöllä sijaitsee myös pururata, uimaranta, seikkailupuisto ja kylpylä.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Kaikenikäisille urheilun ja leikkimielisen kisailun ystäville.
Milloin: Liitosaappaanheittokisat kesäaikaan, tarkka ajankohta ja paikka vaihtelevat. Leppävirran Urheilijat järjestää tapahtumia ympäri vuoden. Ajankohtaiset tiedot LepU:n nettisivuilla.
Löydä perille: Leppävirran urheilukenttä, Vokkolantie, Leppävirta.

Katso video:

Lue artikkeli:

Piliotteella liitosaapas taivaalle – Leppävirran Urheilijoiden vuosittaisissa kisoissa jokainen voi kilpailla MM-tasolla: “Täällä jokainen on tähti”

Leppävirran Urheilijat ja Jorma Rajakannas, seuran käsittämättömän aktiivinen puheenjohtaja ja kova pilkkimies. Jorma on tutustumisen arvoinen persoona, ja Lepussa jokainen on tähti― Yleisövinkki / Egenland

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland