Hyppää pääsisältöön

Taidekeskus Antares, Sippola

Graffititeos, jossa lukee teksti taide sekä piirrokset Charlie Chaplinin Kulkuri-hahmosta sekä Anonymous-hahmosta Taidekeskus Antareksessa Sippolassa.
Taidekeskus Antares. Graffititeos, jossa lukee teksti taide sekä piirrokset Charlie Chaplinin Kulkuri-hahmosta sekä Anonymous-hahmosta Taidekeskus Antareksessa Sippolassa. Kuva: Yle / Jouko Salokorpi Sippola,Charles Chaplin,Anonymous,graffitit,taidekeskus

Sippolan kulttuurikylässä toimii kotimaisen ja ulkomaisen nykytaiteen keskus, joka on löytänyt kodin vanhasta funkismeijeristä.

  • Taidekeskus Antares toimii 1950-luvulla rakennetun juustomeijerin tiloissa Sippolan kylässä Kouvolassa.
  • Keskus esittelee kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Päänäyttely kesäaikaan.
  • Taidekeskuksessa on näyttelytiloja sekä työ- ja asuintiloja taiteilijoille.
  • Keskuksessa järjestetään eri taiteenalojen kursseja ja tapahtumia.
  • Antareksen on perustanut kuvanveistäjä Tiiu Anttinen yhdessä Pasi Rantalan kanssa vuonna 2012.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Milloin: Avoinna kesäisin näyttelykauden ollessa käynnissä. Erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, tarkista ajantasaiset tiedot nettisivuilta.
Löydä perille: Pien-Liikkalantie 6, Sippolan kylä, Kouvola.

Katso video:

Lue artikkeli:

Funkismeijeriin perustettu taidekeskus Antares kutsuu poikkeamaan kulttuurikylään Kouvolan maaseudulla: "Sippolan henki on omintakeinen ja hyväntuulinen"

Pikkuinen Sippolan kylä Kouvolassa on täynnä värikästä historiaa ja taidetta. Pieneen kylään on ahdettu vanhaan funkismeijeriin perustettu taidekeskus Antares, valtava kolossi joka esittelee kansainvälistä ja ajankohtaista nykytaidetta, Ugrin paikka, suomalais-ugrilainen kulttuurikeskus sekä Sippolan hovi, jonka historiaan kuuluu von Daehn- ja Creutzien suvun käänteitä. Ehkä oudoin kylän nähtävyyksistä on von Daehn suvun hautakappeli, jossa kapteeni Aleksander von Daehn lepää tilanhoitajansa vierellä. Ja baari – se tärkein pientä kylää koossa pitävä voima ja tapaamispaikka: se on perustettu lakkautettuun neuvolakiinteistöön.― Yleisövinkki Egenlandille

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.

Lisää ohjelmasta

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland