Hyppää pääsisältöön

UMK-kilpailijat paljastetaan tiistaina 21. tammikuuta, seuraa lähetystä Yle Areenasta!

UMK:n juontajat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen hymyilevät leveästi purppuraa ja harmaata yhdistelevän taustagrafiikan edessä. Kuvassa myös teksti UMK, Uuden Musiikin Kilpailu.
UMK:n juontajat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen hymyilevät leveästi purppuraa ja harmaata yhdistelevän taustagrafiikan edessä. Kuvassa myös teksti UMK, Uuden Musiikin Kilpailu. Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Krista Siegfrids,Mikko Silvennoinen

Pressitilaisuuden juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen, lisäksi tänä vuonna mukana ovat myös YleX Aamun Viki ja Köpi. UMK-kilpailukappaleet ilmestyvät yksi kerrallaan 24. tammikuuta alkaen.

Uuden Musiikin Kilpailu palasi kahden vuoden tauon jälkeen kaikille avoimeksi kilpailuksi, ja tämän vuoden UMK:hon tuli yli 400 biisihakemusta. Tulevana tiistaina selviää, mitkä kuusi biisiä kilpailevat UMK20-voitosta ja paikasta Suomen euroviisuedustajana.

Tiedotustilaisuus lähetetään suorana Yle Areenassa kello 13 alkaen.

Tilaisuuden ja koko UMK:n juontavat tänäkin vuonna Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen.

– Rakastan UMK:ta, koska se on ainut ohjelma Suomessa, missä tehdään upeita shownumeroita ja juhlitaan musiikkia – pelkkää feelgoodia! Se on aivan eri show kuin kaikki muut ohjelmat, Siegfrids sanoo.

Siegfrids oli kappaleellaan Marry Me Suomen euroviisuedustaja vuonna 2013. Seuraavana vuonna hän vastasi UMK:n aloitus- ja väliaikashow’sta, ja vuodesta 2016 asti hän on ollut kilpailun juontaja.

Hän odottaa maaliskuun seitsemännen päivän finaalia innokkaana jo nyt.

– Kun viime vuonna oli yksi artisti, nyt on kuusi. Jännittää, kuka voittaa!

Siegfridsin lailla kunnon show’ta rakastava Silvennoinen hyppäsi mukaan UMK-kelkkaan vuonna 2016, kun kilpailun voiton vei Sandhja kappaleellaan Sing It Away. Hän kiittelee välissä pari vuotta kutsukilpailuna olleen UMK:n tapaa muuttua rohkeasti joka kaudella.

– Pahinta olisi, että muutosta ei tapahtuisi eikä tehtäisi uusia juttuja!

Tänä vuonna Silvennoinen on erityisen innoissaan UMK:n yhteistyöstä YleX:n kanssa. Hän uskoo, että YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen johtamana kilpailu kehittyy entisestään ja onnistuu luomaan UMK:n ja Euroviisujen uskottavuutta musiikintekijöidenkin keskuudessa.

YleX Aamun Viki ja Köpi hymyilevät UMK:n purppuran värisen taustagrafiikan edessä.
YleX Aamusta tutut Viki ja Köpi ovat tänä vuonna mukana UMK:ssa. YleX Aamun Viki ja Köpi hymyilevät UMK:n purppuran värisen taustagrafiikan edessä. Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Juuso Kallio,Ville Eerikkilä,YleX Aamu

Mukana ovat ensimmäistä kertaa myös YleX Aamun juontajat VilleVikiEerikkilä ja JuusoKöpiKallio. Kaksikko odottaa jo, että pääsee kurkistamaan UMK:n kulissien taakse.

– Pääsemme näkemään kilpailun uudelta kantilta, aiemmin olemme katsoneet UMK:ta telkkarista ja tutustuneet kilpaileviin artisteihin lähinnä radion välityksellä, Viki kertoo.

UMK:ssa Viki ja Köpi tulevat tekemään Green Room -haastatteluja kilpailijoiden kanssa. Lisäksi he tulevat näkymään jo ensi viikolla UMK:n Instagram-tilillä @uudenmusiikinkilpailu, missä he tutustuvat kuuteen finalistiin.

– Olemme omia itsejämme. Varmaan jonkin verran sellaista kampetta, joka on meiltä hyvin ennalta-arvattavaa, mutta luvassa on yllätyksiäkin, Köpi lupaa.

Näyttävän show’n lisäksi he odottavat kilpailukappaleiden kuulemista.

– Totta kai odotamme myös sitä, että kuulemme yhden kaikkien aikojen parhaita euroviisubiisejä!

Voittaja selviää 7. maaliskuuta

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta Yle.fi-sovelluksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Tapahtumaan ei myydä lippuja rajallisen kapasiteetin vuoksi, mutta lähetyksen studioyleisöksi on mahdollista ilmoittautua. Yleisöksi UMK-finaaliin Tampereelle voi ilmoittautua ma 3.2. klo 9 alkaen osoitteeessa yle.fi/umk.

Lisää ohjelmasta