Hyppää pääsisältöön

Viikon 4 vinkit: italialainen uutuusdraama alkaa – luvassa myös suosikkisarjojen uusia kausia!

Kaksi tyttöä tummaa taustaa vasten, katsovat kameraan.
Elena Ferranten moninkertaisesti palkittuun romaaniin perustuva draamasarja Loistava ystäväni alkaa! Kaksi tyttöä tummaa taustaa vasten, katsovat kameraan. Kuva: Eduardo Castaldo / Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Loistava ystäväni

Viikolla neljä päästään nauttimaan uudesta italialaisdraamasta, kun Elena Ferranten menestysromaaniin perustuva Loistava ystäväni -sarja kahdesta köyhästä napolilaistytöstä ja heidän elinikäisestä ystävyydestä alkaa. Lämminhenkinen brittidraama Durrellin perhe jatkuu neljännellä kaudella ja kanadalaisdraamasta Sydämen kutsumus alkaa kuudes kausi.

Tiistaina päästään vihdoin jännityksestä, kun UMK20-artistit julkaistaan suorana Areenassa nähtävässä pressitilaisuudessa.

Sarjauutuutena nähdään kotimainen Unelma Oy, joka kertoo kolmen tuoreen yrittäjän elämästä reilun vuoden ajalta. Rattikärpästen toinen kausi alkaa, ja Areenassa päästään jälleen uuden Kotikatu-kauden makuun, kun sarjan 13. kausi julkaistaan torstaina.

Areenaan julkaistaan sunnuntaina Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarja, joka on viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus. Kuuden lyhytelokuvan pohjalta on tehty pitkä elokuva Tottumiskysymys, joka nähdään Yle Teemalla 7.3. Elokuvat tuovat esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa, ja ne käsittelevät suostumuksen, katseen, valtasuhteiden ja seksuaalisen häirinnän teemoja.

Teemalauantaissa päästään nauttimaan kirjailija Juha Hurmeen seurasta. Illan päätteeksi nähdään Hurmeen lempielokuva, Buster Keatonin kuuluisin komedia Kenraali.

Radio 1:n uutuussarjassa Kulttuuribroilerit ääneen pääsee neljä kulttuuria harrastavaa lukiolaista: Mio von Reiche, Telma Pietiäinen, Timo Kalliokoski ja Ali Isokangas. Tarjolle on tuoreita näkökulmia ja mukaansatempaavaa keskustelua kulttuurin ajankohtaisista ja ajattomista aiheista.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 20.1.

Unelma Oy – uusi sarja!

Koko sarja Yle Areenassa, Yle TV1 tiistaina 21.1. alkaen klo 20.00
Katso Areenassa tästä

Unelma Oy on kertomus uhrautumisesta ja tulevaisuuden toivosta, yrittäjäidentiteetistä ja pakkomielteestä, sekä lopulta kaiken voittavasta rakkaudesta. Sarjan pääosassa on kolme tuoretta yrittäjää, joista jokainen kamppailee omanlaisten haasteiden kanssa.

Espoolainen Toni Goltz on lopettanut työnsä rakennusurakoitsijan rakennusinsinöörinä ja keskittyy rakentamaan liikkuvaa pientaloa ja Luomukoti Oy -firmaa. Pohjois-Suomesta kotoisin oleva Anna-Mari Lämsä puolestaan pyörittää kansainvälisille markkinoille tähtäävää Flora of Finland -yritystään Helsingissä. Valkeakoskella Jussi Jalonen on jättänyt hyväpalkkaisen työn tehtaalla ja ryhtynyt LVI-yrittäjäksi. Kolmea päähenkilöä ja heidän arkeaan yrityksensä alkutaipaleilla seurattu yli vuoden ajan.

Lue lisää täältä!

Kolme henkilöä istuu tuoleilla jonkinlaisessa tunnelissa.
Unelma Oy. Kolme henkilöä istuu tuoleilla jonkinlaisessa tunnelissa. Kuva: Laura Pohjavirta asiaohjelmat,Unelma Oy

Sydämen kutsumus S6 – uusi kausi!

Yle TV1 maanantaista perjantaihin klo 17.10
Katso Areenassa tästä

(When Calls The Heart, 2019) Kanadalaisessa 1900-luvun alkuun sijoittuvassa draamasarjassa seurataan Elizabethin elämää kaivoskaupungissa ja kaupungin muiden ihmisten edesottamuksia. Sarja perustuu Janette Oken samannimiseen kirjasarjaan. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Ihastuttava kanadalaissarja jatkuu uuden kuudennen kauden jaksoilla.
Sydämen kutsumus. Ihastuttava kanadalaissarja jatkuu uuden kuudennen kauden jaksoilla. Kuva: Crown Media United States, LLC Yle TV1,sydämen kutsumus

Historia: Pyramidin arvoitus 1/2

Yle TV1 klo 19.00
Katso Areenassa tästä
(Lost Secrets of the Pyramid) Gizan pyramidi on yksi ihmiskunnan suurimmista saavutuksista. Uudet kaivaukset yhdistettynä 3D-mallinnukseen ja CGI-grafiikkaan herättävät henkiin pyramidin syvimmät salaisuudet uskomattomalla tarkkuudella. Alan johtavat tutkijat haluavat selvittää, miksi ja miten kaikkien aikojen suurin pyramidi rakennettiin. Tuotanto: Windfall Films/Alibi Entertainment, Iso-Britannia. Yle Areena 2 vuotta

Lue lisää täältä!

Kaksiosainen dokumentti seuraa Gizan pyramidin arkeologisia tutkimuksia.
Historia: Pyramidin arvoitus. Kaksiosainen dokumentti seuraa Gizan pyramidin arkeologisia tutkimuksia. Yle TV1,Historia: Pyramidin arvoitus

Rattikärpäset, S2 – uusi kausi!

Koko sarja Yle Areenassa, Yle TV2 klo 20
Katso Areenassa tästä
Me suomalaiset olemme autokansaa, mutta mitä autoissamme tapahtuu, kun ovet sulkeutuvat ja moottori käynnistyy? Rattikärpästen toisella kaudella yhdeksän autoilijaa tai autokuntaa ympäri Suomea avaa elämänsä – iloineen ja suruineen – katsojille.

Sarjassa hypätään vaasalaisen Villen, helsinkiläisen Veeran, tamperelaisen Sennin, saarijärveläisen Paunon, lahtelaisten Erican, Matildan ja Nellin, muoniolaisen Lauran, helsinkiläisen Magdalenen ja paimiolaisen Mirellan autojen kyytiin. Uutena kokoonpanona mukana ovat opiskelijat Mina ja Hajar. Ohjelman lempeänä kertojaäänenä on Mikko Kuustonen. Yle Areena toistaiseksi

Kaksi nuorta naista autossa, toinen ratissa, toinen pelkääjän paikalla.
Rattikärpäset. Kaksi nuorta naista autossa, toinen ratissa, toinen pelkääjän paikalla. Kuva: Yle / Yellow Film & TV tosi-tv,Rattikärpäset

TIISTAI 21.1.

UMK20-artistien julkistus

Yle Areena suorana
Katso Areenassa tästä
UMK20-artistien julkistustilaisuus järjestetään tiistaina 21.1. Helsingissä. Tilaisuus näytetään suorana Yle Areenassa.

Porojen jäljillä

Yle TV2 klo 19.05
Katso Areenassa tästä
(Reindeer Family & Me, Britannia 2017) Tunnettu brittiläinen luontokuvaaja Gordon Buchanan matkustaa Lappiin, koska on aina halunnut kuvata revontulia. Oppaakseen hän saa saamelaisen poromiehen, joka opettaa Gordonin liikkumaan yksin erämaassa poron kanssa. Samalla tulevat tutuksi saamelaisten perinteinen elämäntapa ja Lapin luonto. Yle Areena 30 päivää

Mies poron kanssa
Porojen jäljillä. Mies poron kanssa Kuva: Anwar Mamon asiaohjelmat,Porojen jäljillä

Ellie Flynn: Yhdysvaltain lapsivaimot (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso Areenassa tästä
(America's Child Brides, Britannia 2018) Brittiläinen tutkiva toimittaja Ellie Flynn tutustuu hätkähdyttävään amerikkalaiseen ilmiöön eli lapsivaimoihin. Monissa Yhdysvaltain osavaltioissa avioliitto alaikäisen kanssa on laillista ja valtaosassa tapauksista nuori tyttö menee naimisiin itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa. Syyt lapsiavioliittoihin ovat välillä hyvinkin raadollisia, sillä liitto voi esimerkiksi tarjota suojan raiskaussyytöstä vastaan. Yle Areena 31.8.2021 saakka

Kino Suomi: Ripa ruostuu (12)

Yle Teema klo 21.55
Katso Areenassa tästä
(Ripa ruostuu, Suomi 1993) Christian Lindbladin komedia nuoresta miehestä Ripasta, jolla on paljon energiaa, mutta ei ollenkaan kärsivällisyyttä. Hän ei saa töitään sujumaan eikä hän todellakaan ole mikään ihmissuhteiden mestari. Elokuvan pääosaa näyttelee Sam Huber, joka sai roolistaan Jussi-palkinnon. Tuotanto: Villealfa Filmproductions Oy. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Sam Huber ja Leena Uotila elokuvassa Ripa ruostuu.
Kino Suomi: Ripa ruostuu. Sam Huber ja Leena Uotila elokuvassa Ripa ruostuu. Kuva: YLE sam huber

KESKIVIIKKO 22.1.

Prisma: Tappavat sillat

Yle TV1 klo 19.00
Katso Areenassa tästä
(Why Bridges Collapse, Britannia 2019) Elokuussa 2018 Polceveran silta Genovassa romahti ja 43 ihmistä menehtyi. Mikä aiheutti romahduksen ja onko mahdollista että onnettomuus toistuu jossain muualla? Tuotanto: Windfall Films/BBC, Iso-Britannia.
Yle Areena 31.8.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Brittidokumentti selvittää, voiko Polceveran siltaonnettomuus toistua jossain muualla.
Prisma: Tappavat sillat. Brittidokumentti selvittää, voiko Polceveran siltaonnettomuus toistua jossain muualla. Kuva: Luca Zennaro / Windfall Films Yle TV1,Prisma: Tappavat sillat

Loistava ystäväni (12) 1/8 – uusi sarja!

Yle Teema keskiviikosta perjantaihin klo 20.00
Katso Areenassa tästä
(L’ Amica geniale) Elena Ferranten moninkertaisesti palkittu kansainvälinen menestysromaani on käännetty yli 42 kielelle ja nyt se taipuu koskettavaksi italiankieliseksi draamasarjaksi, jossa kahden köyhän napolilaisperheen pikkutytön ystävyys kestää läpi elämän. Samalla se on yleismaailmallinen kuvaus siitä, mitä köyhyys tekee lapsille ja aikuisille ja kuinka elämisen mahdollisuudet kapenevat, jos perhe elää jatkuvasti köyhyysrajan alapuolella.

Elena ja Lila oppivat varhain, miltä tuntuu viettää köyhä lapsuus 1950-luvun Napolissa, jossa tytöillä on veljiään huonommat mahdollisuudet pärjätä elämässä -–ja saada käydä koulua ylipäätään. Entä miltä parhaista ystävistä tuntuu kasvaa nuoruuteen, kun
vain toinen heistä on saanut käydä kouluja ja toisen on ollut pakko tienata leipänsä jo pienestä pitäen.

Elena on kiltti ja kuuliainen, lahjakas tyttö, joka ystävystyy puolivahingossa luokan tummahiuksisen villikon, Lilan kanssa. Lila on koulussa vielä Elenaakin etevämpi, ja opettajatar yrittää vaikuttaa siihen, että tyttö saisi käydä kouluja. Minkälainen tulevaisuus odottaa nuoreksi naiseksi kasvavia Elenaa ja Lilaa, joista toinen on rohkea ja vahva, toinen arka ja pehmeä? Voiko paras ystävä olla joskus myös pahin vihollinen? Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Yle Areena 30 päivää

Kaksi tyttöä kurkistaa oven raosta.
Loistava ystäväni. Kaksi tyttöä kurkistaa oven raosta. Kuva: Eduardo Castaldo draamasarjat,Loistava ystäväni

TORSTAI 23.1.

Toivotut: Kotikatu, 13. kausi

Yle Areena
Katso Areenassa tästä
Kimmo on sairastunut vakavasti. Eeva on tehnyt päätöksen Pertin suhteen. Karin aikoo palata töihin. Luotoloilla on remonttistressiä. (Jaksot 409-442, ensiesitetty v. 2007-2008). Yle Areena puoli vuotta.

Kotikadun Kimmo Söder (Jarkko Sarjanen) ja Laura Mäkimaa (Pirjo Moilanen) menevät naimisiin. Suudelma vihkimisen jälkeen.
Kotikatu. Kotikadun Kimmo Söder (Jarkko Sarjanen) ja Laura Mäkimaa (Pirjo Moilanen) menevät naimisiin. Suudelma vihkimisen jälkeen. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu

Ralli, MM-sarja, Monte Carlo, 23.–26.1.

Yle Areena, Yle TV1, Yle TV2
Katso Areenassa tästä
Rallin MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Monte Carlossa. Kausi alkaa muutosten jälkeen uudessa tilanteessa, kun viime kauden mestari Ott Tänak vaihtoi tallia. Yle näyttää kaikki kauden osakilpailut.

Kino Klassikko: Ansa – Parallax View (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso Areenassa tästä
(The Parallax View, Yhdysvallat 1974) Alan J. Pakulan ohjaama 1970-luvun definitiivinen paranoia-trilleri Kennedy-murhien ja Watergaten jäljiltä. Senaattorin murhaa tutkiva reportteri törmää vielä pelottavampaan ja laajempaan salaliittoon ja ymmärtää lopulta olevansa itsekin sen pelinappuloita. Pääosissa Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels ja Hume Cronyn. Yle Areena 14 päivää

Kaksi miestä toisiinsa kääntyneinä baaritiskillä. Toinen kaatamass aitselleen pullosta maitoa.
Ansa -–Parallax View. Kaksi miestä toisiinsa kääntyneinä baaritiskillä. Toinen kaatamass aitselleen pullosta maitoa. Kuva: Paramount Pictures / Yle elokuvat,Ansa – Parallax View,Ansa - Parallax View

Ulkolinja: Davosin foorumin kulisseissa

Yle TV1 klo 22.00
Katso Areenassa tästä
The Forum, Saksa 2019) Joka vuosi talouselämän ja politiikan eliitti kokoontuu Maailman talousfoorumiin. Foorumi on Klaus Schwabin luomus, jonka piti parantaa maailmaa dialogin avulla. Mikä houkuttelee maailman mahdit lumiseen Davosiin ja mitä foorumin kulisseissa todella tapahtuu? Yle areena 20.1.2021 saakka

Lue lisää täältä!

PERJANTAI 24.1.

Durrellin perhe 1/6 – uusi kausi!

Yle TV1 klo 19.00
Katso Areenassa tästä
(The Durrells S4, Britannia 2019) Englantilaisen eläintieteilijän Gerald Durrellin omaelämäkerrallisiin romaaneihin perustuva lämminhenkinen sarja kuvaa leskiäidin ja hänen neljän lapsensa suurta elämänmuutosta 1930-luvulla. Neljännellä kaudella perheen asettuminen Korfulle on jo hyvällä mallilla ja kaikki miettiviät, miten saisivat tulevaisuudessakin ansaittua elantonsa saarella. Ensimmäisessa jaksossa nähdään, mitä kuuluu Louisan täysihoitolalle ja Margon kampaajahaaveille. Gerry ilmoittaa myös perustavansa saarelle eläintarhan. Yle Areena 22 päivää

Lue lisää täältä!

Lämminhenkisen brittisarjan päätöskaudella seurataan perheen jännittäviä seikkailuja.
Durrellin perhe. Lämminhenkisen brittisarjan päätöskaudella seurataan perheen jännittäviä seikkailuja. Kuva: Sid Gentle Films 2019 Yle TV1,Keeley Hawes,Durrellin perhe

Sohvaperunat Best of -jakso

Yle TV2 klo 21.00
Katso Areenassa tästä
Parhaita paloja suosikkisarjan kahdeksannelta kaudelta.

Kuvassa Soile ja Jorma, Jarno ja Perttu, Juha ja Markus, Juoko ja Esko, Iida ja Nelli sekä sohvalla Eila, Minna ja Olli.
Sohvaperunat Best of. Kuvassa Soile ja Jorma, Jarno ja Perttu, Juha ja Markus, Juoko ja Esko, Iida ja Nelli sekä sohvalla Eila, Minna ja Olli. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Kino: Valtio vastaan Fritz Bauer (7)

Yle Teema klo 21.00
Katso Areenassa tästä
(Der Staat gegen Fritz Bauer, Saksa 2015) Tosipohjainen elokuva saksalaisesta piirisyyttäjästä, joka yritti 1950-luvun lopulla tuoda oikeuteen Argentiinassa piileskelleen Alfred Eichmannin kaltaisia natsirikollisia ja sai usein tuntea kuin hän toimisi vihollismaassa. Ohjaus: Lars Kraume. Yle Areena 14 päivää

Nainen laulamassa klubilla pöytään nojaten.
Kino: Valtio vastaan Fritz Bauer. Nainen laulamassa klubilla pöytään nojaten. Kuva: zero one film GmbH / Martin Valentin Menke elokuvat,Valtio vastaan Fritz Bauer

LAUANTAI 25.1.

Kulttuuribroilerit – uusi sarja!

Yle Radio 1 klo 10.00 ja Yle Areena
Kuuntele Areenassa tästä
Keskustelu taiteesta ja kulttuurista on yleensä aikuisten dominoimaa, vaikka myös nuorilla on pätevyyttä ruotia ajan ilmiöitä, taideteoksia ja kulttuuritapahtumia. Uudessa 18-osaisessa radiosarjassa ääneen pääsee neljä kulttuuria harrastavaa lukiolaista: Mio von Reiche, Telma Pietiäinen, Timo Kalliokoski ja Ali Isokangas. Kevään mittaan tulee lauantaiaamupäivisin tarjolle tuoreita näkökulmia ja mukaansatempaavaa keskustelua kulttuurin ajankohtaisista ja ajattomista aiheista. Sarjan tuottaa Ylelle Femkanten Media Oy.

Koripallo, Suomen cupin finaalit, 25.–26.1.

Yle Areena ja Yle TV2
Katso Areenassa tästä
Koripallon Suomen cupeissa tammikuun lopussa on finaalien vuoro. Lauantaina miehet pelaavat ottelunsa, ja sunnuntaina on naisten vuoro. Ottelut selostaa Antti-Jussi Sipilä, studiossa on Jaakko Parkkinen.

Teemalauantai: Juha Hurme

Yle Teema klo 21.00 alkaen
Teemalauantaissa nähdään uusi dokumentti Juha Hurmeesta sekä Hurmeen lempielokuva, Buster Keatonin Kenraali, jonka teatterintekijä-kirjailija itse esittelee.

Ammatti: kirjailija Juha Hurme
Katso Areenassa tästä
Juha Hurmeesta tuli kirjailija vasta täysinoppineena teatterimiehenä. Uudessa henkilökuvassa Finlandia-voittaja ja aikatauluttamisen mestari soutaa, juoksee, kirjoittaa ja ohjaa. Ensiesitys. Yle Areena toistaiseksi

Juha Hurme esittelee lempielokuvansa:
Katso Areenassa tästä
"Näen Buster Keatonin hahmossa Franz Kafkan ja Bob Dylanin, hän on syrjässä massahysteriasta, joka riehuu rintaman molemmin puolin."

Kenraali
Katso Areenassa tästä
(The General, USA 1926) Klassikkojen klassikko, Buster Keatonin kuuluisin komedia. Veturinkuljettaja yrittää sisällissodan aikana pelastaa sekä tyttöystävänsä että Kenraali-veturinsa vihollisvakoojien käsistä. Ohjaus Buster Keaton & Clyde Bruckman. Restauroitu versio, musiikki Carl Davis. Yle Areena 30 päivää

Juha Hurme
Ammatti: kirjailija Juha Hurme. Juha Hurme Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Ammatti: kirjailija Juha Hurme

Larry Crowne – Uusi mahdollisuus (S)

Yle TV2 klo 21.30
Katso Areenassa tästä
(Larry Crowne, USA 2011) Tom Hanks ja Julia Roberts sympaattisessa komediassa, jossa keski-ikäinen mies saa potkut ja alkaa rakentaa elämäänsä alusta uudelleen menemällä yliopistoon, jossa hän rakastuu opettajaansa. Ohjaus: Tom Hanks. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Larry Crowne uusi mahdollisuus, yle tv1
Larry Crowne - uusi mahdollisuus. Larry Crowne uusi mahdollisuus, yle tv1 Kuva: ©2011 Universal Pictures. All Rights Reserved. larry crowne uusi mahdollisuus

Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina – ensiesitys!

Yle Teema klo 23.20
Katso Areenassa tästä
Dokumenttielokuva intohimosta, omaehtoisesta tekemisestä, pikkukaupungin ahdistavuudesta, punk-ideologiasta ja aikuisuuden tuomista elämänmuutoksista. Tarina kerrotaan 2000-luvun merkittävimmän suomalaisen punklevy-yhtiön Combat Rock Industryn kautta. Ohjaus ja käsikirjoitus Janne Tanskanen & Ville Asikainen. (Suomi 2019) Yle Areena 2 vuotta

Mies istuu kivijalkakaupan ikkunan edessä
Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina. Mies istuu kivijalkakaupan ikkunan edessä Kuva: Janne Tanskanen / Janne Tapio Media dokumenttiohjelmat,Tee se itse -elämä: Combat Rockin elämä

SUNNUNTAI 26.1.

Yksittäistapaus – sen minkä näkee voi muuttaa

Yle Areena
Teinitytöt tanssivat omissa bileissään, mutta saavat yleisöä. Emmi sanoo ei, mutta tarkoittaako se todella ei? Sonja on kyllästynyt siihen, että hänen vartalonsa on muille ongelma. Miksi lähes jokaisella naisella on vastaavia kokemuksia?

Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus. Elokuvat tuovat esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin
yhteiskunnassa. Elokuvat käsittelevät suostumuksen, katseen, valtasuhteiden ja seksuaalisen häirinnän teemoja. Elokuvasarjan lyhytelokuvat ovat fiktiota, mutta käsikirjoitukset ovat lähtöisin kirjoittajien omista tosielämän havainnoista.

Elokuvien käsikirjoittajina ja/tai ohjaajina toimivat Reetta Aalto, Maryan Abdulkarim, Tine Alavi, Alli Haapasalo, Ulla Heikkilä, Sonya Lindfors, Inari Niemi, Raisa Omaheimo, Anna Paavilainen, Kirsikka Saari, Aino Suni, Saara Särmä, Miia Tervo, Elli Toivoniemi ja Jenni Toivoniemi. Kuuden lyhytelokuvan pohjalta on tehty pitkä elokuva Tottumiskysymys, joka nähdään Yle Teemalla 7.3.2020.

Kuvassa Yksittäistapaus elokuvasarjan näyttelijöitä.
Yksittäistapaus. Kuvassa Yksittäistapaus elokuvasarjan näyttelijöitä. Kuva: Tuffi Films Oy / Yle Yksittäistapaus

Radioteatteri esittää: Epävalta

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Kuuntele Areenassa tästä
Uusinta vuodelta 2007. Eletään Helsingin Vallilassa vuonna 1933, laman ja erilaisten diktatuurien aikaa. Suutarimestari Johansson etsii vallan olemusta ja keinoa hallita maailmaa. Leskirouva Kortesuo koettaa saada pojalleen työtä pakottamalla tätä loikkaamaan Neuvostoliittoon. Elmer Diktoniuksen kahdesta novellista rakennetussa kuunnelmassa kysymys kuuluu: mikä on valtaa, mikä epävaltaa? Kuunnelma perustuu Elmer Diktoniuksen proosateokseen Medborgare i republiken Finland, jonka ovat suomentaneet Marianne ja Pekka Tarkka. Kuunnelman pohjatekstejä ovat kaksi novellia Epävalta ja Äiti. Dramatisointi: Mikko Viljanen. Ohjaus: Ari Kallio. Äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen. Rooleissa mm. Ilkka Heiskanen (Johansson), Eeva-Maija Haukinen (Kortesuo).

Sisällä – uusi kausi!

Yle Fem klo 22.40
Katso Areenassa tästä
(Innanför S4) Norjalainen dokumenttisarja lasten ja nuorten turvallisuudesta jatkuu neljännen kauden neljällä jaksolla. Ensimmäinen jakso on Anen tarina. Anen setä on pahamaineinen väkivaltarikollinen. Mitä tapahtuu, kun Ane yrittää ensi kerran ymmärtää setänsä ajatuksenjuoksua? Tuotanto: NRK / Nordvision. Yle Areena toistaiseksi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua