Hyppää pääsisältöön

YleX Aamu teki historiaa: Naurumaraton palkittiin Kultaisella Venlalla

Vikin ja Köpin 41-tuntinen rutistus päihitti parhaan ohjelman yleisöäänestyksessä Eränkävijät ja Puoli seitsemän -ohjelman.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Aamun Vikin ja Köpin juontama Naurumaraton palkittiin perjantai-iltana Kultaisella Venlalla vuoden parhaasta ohjelmasta. Ääniä annettiin kategoriassa kaikkiaan yli 150 000.

YleX Naurumaraton oli 41 tunnin erikoisohjelma, jota seurattiin suorana 7.–8. marraskuuta radiossa, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Ohjelma tehtiin kolmatta kertaa.

Naurumaraton on ensimmäinen monimediallisesti tuotettu radio-show, joka on ollut ehdolla Venla-gaalassa.

Ohjelma oli osa Nenäpäivää, jossa kerättiin varoja maailman lapsille pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön. Rahaa kertyi lähetyksen aikana yli 177 000 euroa.

Lähetyksessä nähtiin kotimaisia artisteja Ellinoorasta Gaselleihin, jalkapalloilija Petteri Forsell, juontajien omat isät ja YleX:n kanavalta tuttuja nimiä.

Haastatteluiden lisäksi Viki ja Köpi suorittivat erilaisia yllätyslaatikoista tulleita haasteita. He myös suunnittelivat toisilleen tatuoinnit.

Palkinto tuli Vikille ja Köpille täysin puskista.

– Viisi minuuttia ennen julkistusta oltiin varmoja, että Eränkävijät tai Puoli seitsemän sen voittaa. Tuli aika hemmetin onnellinen ja kiitollinen olo. Samaan aikaan korostan, että Naurumaratonista teki suositun ihmiset, jotka meitä seurasivat, Viki sanoo.

Köpi muistuttaa, että vaikka YleX Aamu on radio-ohjelma, Naurumaratonissa oli kyse monikanavaisesta multimediaohjelmasta.

– Ihmiset ovat yhä useammalla alustalla. Viihteen tekijöiden täytyy löytää niille alustoille, ei toisin päin. On hienoa, että näin kyynisenä aikana ihmisillä on halu ja usko olla mukana yhteisöllisissä jutuissa. Palkinto oli vain kirsikka kakun päälle, Köpi sanoo.

YleX Aamun tuottaja Noora Både sanoo palkinnon osoittaneen, että Viki ja Köpi ovat tärkeitä henkilöitä YleX:n kuulijoille. Hän uskoo, että muut tekijät voivat ottaa Naurumaratonin monimediatoteutuksesta kopin.

– Me pystyttiin kokeilemaan jotain, mihin moni muu ei pystyisi. Ehkä muutkin nyt näkevät, että tällaisille ohjelmille on kysyntää, Både arvioi.

Kultainen Venla -gaala järjestettiin tänä vuonna kymmenettä kertaa. Tapahtuman järjestää Televisioakatemia, johon kuuluu yli 500 televisioalan ammattilaista.

Tuomaristo jakoi palkintoja yhteensä 17 kategoriassa, minkä lisäksi yleisö sai äänestää vuoden parhaan ohjelman ja esiintyjän.

Vikiä ja Köpiä voi kuulla YleX Aamussa joka arkipäivä kello 6:30–10. Tunnin koosteen Naurumaratonista voit kuunnella täältä.