Hyppää pääsisältöön

Jessica Meyer vakuuttaa ja yllättää

Yhdysvaltojen itärannikolta kuuluu taas. New Yorkissa vaikuttava Jessica Meyer toimi aiemmin ainoastaan alttoviulistina, kunnes keski-ikää lähestyessään viitisen vuotta sitten alkoi myös säveltää. Tämän vielä lyhyehkön matkan tuloksia voidaan nyt kuulla Meyerin ensimmäiseltä profiilijulkaisulta.

meyer äänitteen kansi
meyer äänitteen kansi Roomful of Teeth

Ensimmäisenä yllättää vahva omaäänisyys ja pirteys. Äänistö ei ihan helposti sujahda erityisesti mihinkään lokeroon. Toinen piirre Meyerin musiikissa on sen energia ja reipas ennakkoluulottomuus.

Värimusiikkia, meditatiivisuutta, epämääräistä hyörintää, yllätyksellisyyttä ja vellovia sävelsumppuja kuulostuu äänitteen kuudessa teoksessa. Verraten lyhyiden kappaleiden voima on juuri niiden muodostamassa kokonaisuudessa. 

Meyer on resonanssihakuinen, mutta ei kaihda kirpeyksiä ja häröilyäkään. Etevien muusikoiden hyvin taltioitu lopputulos on parhaimmillaan voimallinen. 

Jessica Meyer. Ring Out. Miranda Cuckson, viulu, Jessica Meyer, alttoviulu, Caleb van der Swaagh, sello, Andrew Yee, sello, Nicholas Tamagna. kontratenori, Adam Marks, piano, Roomful of Teeth. Bright Shiny Things.

Kuuntele Uudet levyt 21.1.2020, toimittajana Aki Yli-Salomäki.

 • Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Henryk Góreckin Sinfonia nro 3 iski myyntilistojen kautta laajempaan tietoisuuteen 1990-luvun alussa. Sittemmin teos on levytetty parisenkymmentä kertaa. Bulgarialainen kapellimestari Yordan Kamdzhalov tekee perustamansa Genesis Orchestran kanssa vihdoinkin jotain erilaista.

 • Babi Jar ei anna unohtaa

  Babi Jar ei anna unohtaa

  Runoilija Jevgeni Jevtušenko kävi 1960-luvun alussa Ukrainassa Kiovan lähellä sijaitsevassa Babyn Jar -nimisessä rotkossa.

 • Kaksi Prokofjevin sinfoniaa - yksi toimii, toinen ei

  Kaksi Prokofjevin sinfoniaa - yksi toimii, toinen ei

  Tanskalainen kapellimestari Thomas Søndergård jatkaa Skotlannin kuninkaallisen kansallisorkesterin kanssa kiivasta julkaisutahtiaan. Viime vuonna ilmestyivät Rahmaninovin sekä Straussin musiikkia sisältävät taltioinnit.