Hyppää pääsisältöön

Jessica Meyer vakuuttaa ja yllättää

Yhdysvaltojen itärannikolta kuuluu taas. New Yorkissa vaikuttava Jessica Meyer toimi aiemmin ainoastaan alttoviulistina, kunnes keski-ikää lähestyessään viitisen vuotta sitten alkoi myös säveltää. Tämän vielä lyhyehkön matkan tuloksia voidaan nyt kuulla Meyerin ensimmäiseltä profiilijulkaisulta.

meyer äänitteen kansi
meyer äänitteen kansi Roomful of Teeth

Ensimmäisenä yllättää vahva omaäänisyys ja pirteys. Äänistö ei ihan helposti sujahda erityisesti mihinkään lokeroon. Toinen piirre Meyerin musiikissa on sen energia ja reipas ennakkoluulottomuus.

Värimusiikkia, meditatiivisuutta, epämääräistä hyörintää, yllätyksellisyyttä ja vellovia sävelsumppuja kuulostuu äänitteen kuudessa teoksessa. Verraten lyhyiden kappaleiden voima on juuri niiden muodostamassa kokonaisuudessa. 

Meyer on resonanssihakuinen, mutta ei kaihda kirpeyksiä ja häröilyäkään. Etevien muusikoiden hyvin taltioitu lopputulos on parhaimmillaan voimallinen. 

Jessica Meyer. Ring Out. Miranda Cuckson, viulu, Jessica Meyer, alttoviulu, Caleb van der Swaagh, sello, Andrew Yee, sello, Nicholas Tamagna. kontratenori, Adam Marks, piano, Roomful of Teeth. Bright Shiny Things.

Kuuntele Uudet levyt 21.1.2020, toimittajana Aki Yli-Salomäki.