Hyppää pääsisältöön

Jessica Meyer vakuuttaa ja yllättää

Yhdysvaltojen itärannikolta kuuluu taas. New Yorkissa vaikuttava Jessica Meyer toimi aiemmin ainoastaan alttoviulistina, kunnes keski-ikää lähestyessään viitisen vuotta sitten alkoi myös säveltää. Tämän vielä lyhyehkön matkan tuloksia voidaan nyt kuulla Meyerin ensimmäiseltä profiilijulkaisulta.

meyer äänitteen kansi
meyer äänitteen kansi Roomful of Teeth

Ensimmäisenä yllättää vahva omaäänisyys ja pirteys. Äänistö ei ihan helposti sujahda erityisesti mihinkään lokeroon. Toinen piirre Meyerin musiikissa on sen energia ja reipas ennakkoluulottomuus.

Värimusiikkia, meditatiivisuutta, epämääräistä hyörintää, yllätyksellisyyttä ja vellovia sävelsumppuja kuulostuu äänitteen kuudessa teoksessa. Verraten lyhyiden kappaleiden voima on juuri niiden muodostamassa kokonaisuudessa. 

Meyer on resonanssihakuinen, mutta ei kaihda kirpeyksiä ja häröilyäkään. Etevien muusikoiden hyvin taltioitu lopputulos on parhaimmillaan voimallinen. 

Jessica Meyer. Ring Out. Miranda Cuckson, viulu, Jessica Meyer, alttoviulu, Caleb van der Swaagh, sello, Andrew Yee, sello, Nicholas Tamagna. kontratenori, Adam Marks, piano, Roomful of Teeth. Bright Shiny Things.

Kuuntele Uudet levyt 21.1.2020, toimittajana Aki Yli-Salomäki.

 • Viihdeviulisti Linda Lampenius ei pysty elämään ilman klassista – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 26. helmikuuta!

  Linda Lampeniuksen tähti syttyi yhdessä yössä keväällä 1996, kun hän soitti Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konserttimestarina elokuvan 100-vuotisjuhlien suorassa tv-lähetyksessä. Media ihmetteli, kuka oli tämä häikäisevän kaunis ja taitava viulisti. Elokuvagaala oli lähtölaukaus Linda Lampeniuksen kansainväliselle viihdetaiteilijan uralle, jota suomalaiset ovat saaneet seurata henkeään haukkoen.

 • Tauno Hannikainen on Taiteilijakukkulan ainoa klassinen kapellimestari – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Muistamme syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

  Helmikuun 26. päivänä syntynyt kapellimestareiden reissumieheksi kutsuttu Tauno Hannikainen (1896–1968) ehti johtaa orkestereita yli 60 maassa. Jyväskyläläiseen Hannikaisen musiikkiperheeseen syntynyt Tauno oli alkujaan sellisti ja pianisti. Amerikan-vuosinaan hän otti Yhdysvaltain kansalaisuuden, mutta viimeiset vuotensa hän toimi Helsingissä.

 • Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Henryk Góreckin Sinfonia nro 3 iski myyntilistojen kautta laajempaan tietoisuuteen 1990-luvun alussa. Sittemmin teos on levytetty parisenkymmentä kertaa. Bulgarialainen kapellimestari Yordan Kamdzhalov tekee perustamansa Genesis Orchestran kanssa vihdoinkin jotain erilaista.