Hyppää pääsisältöön

Rallin MM-sarja jatkaa Ylellä seuraavat kolme kautta

Esa Pekka Lappi svänger i en kurva, gruset flyger
Ylen rallitarjonta on tänä vuonna ennätyksellisen runsas. Esa Pekka Lappi svänger i en kurva, gruset flyger Kuva: Vesa Pöppönen / All Over Press ralliautoilu,Rallin maailmanmestaruussarja,Esapekka Lappi,Lappi

Yle on jo aiemmin solminut rallin MM-sarjan (World Rally Championship, WRC) kanssa kahden vuoden sopimuksen MM-rallin esitysoikeuksista ja sopimusta on päätetty nyt jatkaa kattamaan myös seuraavat kaksi kautta (2021 ja 2022).

“Sopimuksella saamme varmistettua, että vauhtia rakastava kansa voi seurata rallia jatkossakin vapailta kanavilta. Suomalaisnäkökulmasta katsoen MM-rallin mielenkiintoa lisää entisestään se, että sarjan pääluokassa ajaa nyt myös 19-vuotias Kalle Rovanperä, joka voitti viime vuonna WRC2 Pro -luokan maailmanmestaruuden näytöstyyliin”, sanoo Yle Urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Riku Saaranluoma.

“Olemme hyvin innoissamme saadessamme jatkaa hedelmällistä yhteistyötä Ylen kanssa, joka oli MM-sarjan parhaita lähetyskumppaneita kaudella 2019. Viime vuonna Jyväskylän MM-rallin tv-lähetykset tavoittivat ennätykselliset 80 miljoonaa rallifania ympäri maailmaa. Osakilpailu oli myös yksi kauden seuratuimmista kilpailuviikonlopuista”, toteaa WRC:n toimitusjohtaja Oliver Ciesla.

Jyväskylän MM-ralli täyttää 70 vuotta – kaikki erikoiskokeet livenä Yle Areenassa

MM-rallin osakilpailut levittäytyvät tällä kaudella ensimmäistä kertaa peräti kuudelle eri mantereelle: osakilpailumaiksi palaavat Japani, Kenia ja Uusi-Seelanti. Elokuun alussa Järvi-Suomen maisemissa ajettava Jyväskylän MM-ralli kerää sorateiden varrelle vuosittain yli 100 000 autourheilun ystävää ympäri maailmaa.

“Ensi kesän Jyväskylän MM-ralli on tapahtuman 70-vuotisjuhlakisa. Juhlavuoden kunniaksi Yle näyttää ensi kesän Jyväskylän kaikki erikoiskokeet livenä Yle Areenassa. Lisäksi tarjolla on huippulaadukkaasti tuotettuja tv-erikoiskokeita TV2:lla. Ja kun tähän pakettiin lisätään perinteinen Ralliradio, voi käsi sydämellä sanoa, että Ylen tarjonta on ennätyksellisen runsas”, kertoo Ylen MM-rallituottaja ja TV2:n kanavapäällikkö Sasha Ikonen.

Kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu ajetaan Monte Carlossa tänä viikonloppuna. Vauhdin hurmaan pääsee mukaan TV2:lla ja Yle Areenassa torstaista sunnuntaihin 23.–26.1. Kaudella ajetaan 13 osakilpailua, joista viimeinen ajetaan marraskuussa Japanissa.