Hyppää pääsisältöön

Alpo Jaakolan patsaspuisto, Loimaa

En stenstaty som föreställer två ansikten.
Loimaan Leonardon viiden hehtaarin puistoalueella on yli 80 veistosta betonista, kivenlohkareista, romusta ja puusta, sekä Jaakolan asuinrakennus Metsämökki, veistohuone sekä ateljee. En stenstaty som föreställer två ansikten. Kuva: Yle/Tuula Viitaniemi veistos,Alpo Jaakola

Alpo Jaakolan patsaspuisto on salaperäinen maailma, jossa luonto ja taide kohtaavat.

Kohde pähkinänkuoressa:

 • Taiteilija Alpo Jaakolan (1929–1997), eli “saviseudun shamaanin” tai “Loimaan Leonardon”, patsaspuisto esittelee mystisen maineen saaneen taiteilijan pitkän luomistyön tuloksia.
 • Viiden hehtaarin alueella on yli 80 veistosta betonista, kivenlohkareista, romusta ja puusta, sekä Jaakolan asuinrakennus Metsämökki, veistohuone sekä ateljee.
 • Veistokset ja rakennukset ovat itsenäisiä taideteoksia, jotka yhdessä muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Viimeisimmät veistokset ovat 1980-luvulta.
 • Jaakola jätti itse patsaspuiston vuonna 1979 ja muutti uuteen taiteilijakotiinsa Torkvilleen, koska koki ettei saanut olla enää alueella rauhassa.
 • Patsaspuisto oli pitkään tyhjillään, ja luonto jätti oman jälkensä veistoksiin.
 • Puisto avattiin yleisölle 1990-luvun alussa, kun Loimaan kaupunki osti sen.
 • Patsaspuisto on auki kesäisin ja siellä on esillä Alpo Jaakolan näyttelyn lisäksi vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä.
 • Puistossa järjestetään myös teatteriesityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Taiteen ja luonnon ystäville.
Missä: Loimaalla, 7,5 km keskustasta Turun suuntaan.
Milloin: Kesäkuusta elokuun loppuun.
Löydä perille: Bussilla Loimaan keskustasta, autolla tai pyörällä.

Takaisin karttaan

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

  Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

  Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

 • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

  Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

  Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland