Hyppää pääsisältöön

Viikon 5 vinkit: Sohvaperunoiden uusi kausi ja Marja Sannikan ajankohtaisohjelma alkavat!

Sohvaperunoiden 9. kauden sohvikset ovat sohvan ympärillä.
Sohvaperunoiden uusi kausi alkaa jälleen! Sohvaperunoiden 9. kauden sohvikset ovat sohvan ympärillä. Kuva: EndemolShine / Pyry Pietiläinen Sohvaperunat

Mikäpä olisi mukavampaa tv-viihdettä tammikuun viimeiselle viikolle kuin rakastettujen Sohvaperunoiden paluu! Mukana on myös uusia perunoita Oulusta! Sohvisten lisäksi viikolla viisi alkaa Marja Sannikan uusi ajankohtaisohjelma, ja Avarassa luonnossa päästään nauttimaan uudesta Serengeti-sarjasta.

Teemalauantaissa ollaan ihan punk, koko helmikuun ajan. Ensimmäinen helmikuun lauantai on kokonaan omistettu aiheelle, kun uusi sarja punkista alkaa alkaa, Ramones säestää koulukapinaa ja punkin kummisedän Iggy Popin bändi The Stooges saa arvoisensa historiikin.

Musiikista päästään nauttimaan myös vuoden 2020 Grammy Awardseissa sekä lauantaina alkavan Melodifestivalenin parissa.

Sarjauutuutena alkaa Makuja saamelaisesta keittiöstä, jossa tutustutaan neljään saamelaiseen ruoan ystävään ja Lapin erilaisiin ruokaperinteisiin. Autojen fanit pääsevät nauttimaan uutuussarjasta Yiannin superautot, jossa kreikkalais-brittiläinen Yianni Charalambous tuunaa rikkaiden ja kuuluisten autoja Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa verstaassaan.

Penkkiurheilijat puolestaan voivat jännittää vaikkapa SM-hiihtoja.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 27.1.

Hasbeen: Bononen pienoinen (S)

Yle TV2 klo 20.30 ja Yle Areena toistaiseksi
Katso ohjelma tästä

Yle Areenassa keväällä ja kesällä 2018 julkaistu, Mimosa Willamon ja Johannes Brotheruksen tähdittämä HasBeen-sarja saa kaivattua jatkoa Bononen pienoinen -päätösjakson myötä. Löytävätkö Niklas (Brotherus) ja Salla (Willamo) vihdoin yhteisen sävelen? Onko Sallan paikka maailmalla vai Suomessa? Onko Niklas tuomittu ikuiseksi hasbeeniksi?

Niklas (Johannes Brotherus) istuu kitara kädessä studiossa.
HasBeen: Bononen pienoinen. Niklas (Johannes Brotherus) istuu kitara kädessä studiossa. Kuva: Yle HasBeen

Kukkoilijat (16)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(In Bruges, Iso-Britannia 2007) Colin Farrellin tähdittämä mustan huumorin jännityskomedia kahdesta gangsterista, jotka hankalan keikan jälkeen lähetetään idylliseen Bruggen kaupunkin parin viikon "lomalle" - jolta ei ehkä olekaan paluuta. Pääosissa Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes. Ohjaus: Martin McDonagh. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Nainen ja mies öisessä kaupunkikuvassa katsovat toisiaan, hymyilevät ja pitävät toisistaan kiinni
Kukkoilijat. Nainen ja mies öisessä kaupunkikuvassa katsovat toisiaan, hymyilevät ja pitävät toisistaan kiinni Kuva: 2007 Focus Features / Jaap Buitendijk / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kukkoilijat

TIISTAI 28.1.

Stacey Dooley: Palkkionmetsästäjät (12)

Yle TV2 klo 20.35
Katso ohjelma tästä
Brittitoimittaja Stacey Dooley perehtyy amerikkalaisten palkkionmetsästäjien työhön Denverin liepeillä Coloradossa. Palkkionmetsästäjät saavat elantonsa ottamalla kiinni etsintäkuulutettuja rikollisia ja rikoksista epäiltyjä rahapalkkiota vastaan. Palkkionmetsästäjäksi voi ryhtyä melkein kuka tahansa hyvin vähällä koulutuksella ja työ on välillä vaarallistakin.

Palkkionmetsästäjät ovat olleet osa Yhdysvaltain oikeusjärjestelmää jo 1800-luvulta lähtien. Tässä dokumentissa Stacey perehtyy myös amerikkalaiseen kaupalliseen takuujärjestelmään, jonka ansiosta palkkionmetsästäjien työt eivät lopu tulevaisuudessakaan. Yle Areena 31.12.2021 saakka

Nainen kahden palkkionmetsästäjän kanssa.
Stacey Dooley: Palkkionmetsästäjät. Nainen kahden palkkionmetsästäjän kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Stacey Dooley,Stacey Dooley: palkkionmetsästäjät

Kino Suomi: Hysteria (12)

Yle Teema klo 21.55 ja Yle Areena 18.1.
Katso ohjelma tästä
(1993) Rosa Liksomin ja Kari Pullisen aiheeseen perustuva komedia suomalaisesta Samista ja hänen absurdeista seikkailuistaan ympäri juuri itsenäistynyttä Baltiaa. Pääosissa: Sam Huber, Carmen Mikiver. Ohjaus: Pekka Karjalainen. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Carmen Mikiver elokuvassa Hysteria
Kino Suomi: Hysteria. Carmen Mikiver elokuvassa Hysteria Kuva: Yle Kuvapalvelu Hysteria,Pekka Karjalainen,Carmen Mikiver

KESKIVIIKKO 29.1.

Uusi päivä, 8. kausi

Yle Areena
Katso Areenassa tästä
Kahdeksannes kausi eli jaksot 668-749 julkaistaan Yle Areenassa 29.1.2020. Ensimmäinen jakso on Kipuilua. Tero koettaa paeta tunteitaan. Tomi saa sitä mitä tilaa. Elina muistaa jotain. Yle Areena 1 vuosi.

Prisma: Voiko sisäistä kelloa siirtää?

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Body Clock – What Makes Us Tick? Britannia 2018) Kuinka sisäinen kellomme toimii ääriolosuhteissa ja miten se vaikuttaa terveyteemme? Tutkijat altistavat koehenkilön elämään eristettynä ulkomaailmasta maanalaisessa bunkkerissa 10 päivän ajan. Tarkoituksena on selvittää, kuinka vuorokausirytmin muuttaminen vaikuttaa sisäisen kellon toimintaan. Voiko sisäistä kelloa siirtää ja mitä siitä seuraa? Tuotanto: Windfall Films/BBC. Yle Areena 60 päivää

Lue lisää täältä!

Nainen peiton alla puoli-istuvassa asennossa sängyssä katsoo kameraan.
Prisma: Voiko sisäistä kelloa siirtää? Nainen peiton alla puoli-istuvassa asennossa sängyssä katsoo kameraan. Kuva: Windfall Films / Robert Hollingworth / Yle Kuvapalvelu Prisma,Prisma: Voiko sisäistä kelloa siirtää?

Yiannin superautot 1/10 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 19.35
Katso ohjelma tästä
Kreikkalais-brittiläinen Yianni Charalambous tuunaa rikkaiden ja kuuluisten autoja Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa verstaassaan. Yianni suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja raportoi tekemisistään Instagramissa, YouTubessa ja Twitterissä niin ahkerasti, että seuraajat lasketaan yhteensä jo miljoonissa. Kun asiakas ajaa pihaan ja esittää mahdottomat toiveensa ja aikataulunsa, Yianni menee tiimeineen vaikka läpi harmaan kiven saadakseen homman pakettiin. Yiannin asiakaskuntaan kuuluvat mm. Harry Styles, Gordon Ramsay sekä monet Englannin Valioliigan jalkapallotähdet. Taikasana on Yiannimize! Yle Areena 90 päivää. (Sarja on nähty Yle Areenassa jo vuonna 2018, mutta tämä on ensimmäinen tv-esitys)

mies autoliikkeen edessä auton kanssa
Yiannin superautot. mies autoliikkeen edessä auton kanssa Kuva: Yle Kuvapalvelu tosi-tv,Yiannin superautot

Kino: Tarjoilija

Yle Teema klo 21.30
Katso ohjelma tästä
(The Waiter, Kreikka 2018) Renos, joka työskentelee tarjoilijana, mutta eristäytyy omaan kuplaansa, kokee järisyttävän muutoksen elämässään jouduttuaan silminnäkijäksi naapurinsa katoamiselle. Ohjaus: Steve Krikris. Pääosissa: Aris Servetalis, Yiannis Stankoglou, Alexandros Mavropoulos. Yle Areena 30 päivää

Mies seisoo ravintolatiskin edessä ja katsoo oikealle.
Kino: Tarjoilija. Mies seisoo ravintolatiskin edessä ja katsoo oikealle. Kuva: Chalkiadakis Dimitris elokuvat,Kino: Tarjoilija

TORSTAI 30.1.

Kino Klassikko: Ihmispaholaiset (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Invasion of the Body Snatchers, USA 1978) 1970-luvun versio usein filmatusta scifi-jännäristä, jossa avaruudesta tullut organismi alkaa ottaa ihmisiä valtaansa luoden heistä identtisiä mutta tunteettomia kopioita. Tarinan kaikki versiot ovat heijastaneet aikansa yhteiskunnallisia, tässä 70-luvulle tyypillisiä paranoian ja urbaanin vieraantumisen teemoja. Pääosissa Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum, Veronica Cartwright ja Leonard Nimoy. Ohjaus: Philip Kaufman. Yle Areena 7 päivää

Mies katsoo ulos auton avoimesta ikkunasta ja nojaa siihen kädellään.
Kino Klassikko: Ihmispaholaiset. Mies katsoo ulos auton avoimesta ikkunasta ja nojaa siihen kädellään. Kuva: MGM / Yle elokuvat,Kino Klassikko: Ihmispaholaiset

Ulkolinja: Kiinan uusi silkkitie

Yle TV1 klo 22.00, Yle Areena 27.1.
Katso ohjelma tästä
Vuodesta 2013 lähtien Kiina on investoinut miljardeja nostaakseen Kiinan maailmantalouden veturiksi. Presidentti Xi Jingping mukaan "vuosisadan projektissa" Kiina rakentaa nopean rautatien Kiinasta suoraan Länsi-Eurooppaan; Pakistanissa Kiina rakentaa suursatamaa, valtatien Himalajan yli ja Afrikassa jättiäissataman ja rautatien Etiopiaan. Onko maailmasta tulossa Kiinan siirtomaa? Yle Areena 31.10.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Kiina on investoinut miljardeja nostaakseen maan maailmantalouden veturiksi.
Ulkolinja: Kiinan uusi silkkitie. Kiina on investoinut miljardeja nostaakseen maan maailmantalouden veturiksi. Kuva: CAT CIE Yle TV1,Ulkolinja: Kiinan uusi silkkitie

PERJANTAI 31.1.

Makuja saamelaisesta keittiöstä 1/6 – uusi sarja!

Yle Fem klo 17.25
Katso ohjelma tästä
(Smaker från Sápmi, Ruotsi 2017) Ohjelmassa tutustutaan neljään saamelaiseen ruoan ystävään ja Lapin erilaisiin ruokaperinteisiin. Ensimmäisessä jaksossa tavataan Martin, joko toimii keittiömestarina hienossa ravintolassa Narvikissa ja haluaa kehittää saamelaisia ruokaperinteitä. Yle Areena 90 päivää

Ihmisiä ulkona tekemässä ruokaa.
Makuja saamelaisesta keittiöstä. Ihmisiä ulkona tekemässä ruokaa. Kuva: Yle/SVT ruokaohjelmat,Makuja saamelaisesta keittiöstä

Marja Sannikka – uusi ohjelma!

Yle TV1 klo 20.00
Katso ohjelma tästä
Lukuisista ajankohtaisohjelmista ja vaalitenteistä tunnettu toimittaja Marja Sannikka suhtautuu intohimoisesti politiikkaan. Hän seuraa eduskunnan täysistunnot, kuuntelee työmatkat politiikkaradiota ja matkustaa vapaapäivänään bussilla satoja
kilometrejä päästäkseen aistimaan puoluekokoustunnelmaa. Mutta hän ei äänestä itse.

Sannikka on pettynyt puolueisiin ja poliitikkoihin. Häntä hämmästyttää se, kuinka huonosti yhteisiä asioita hoidetaan: päättäjät lupaavat liikoja, päätökset ovat tehottomia ja moni asia on ymmärretty kerta kaikkiaan väärin. Ja usein syy on Sannikan mielestä se, että asioista ei puhuta riittävän suoraan. Uudessa ohjelmassaan Marja Sannikka ottaa selvää, miksi näin on ja mistä vaikeissa asioissa oikeasti on kyse. Jokaisessa jaksossa Sannikka syventyy yhteen aiheeseen kerrallaan. Hän jututtaa kahden kesken eri alojen parhaita asiantuntijoita, päättäjiä ja ajattelijoita. Yle Areena 1 vuosi

Marja Sannikka.
Marja Sannikka. Marja Sannikka. Kuva: Jussi Nahkuri Marja Sannikka

Sohvaperunat 1/11 – uusi tuotantokausi!

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
Rakastettu ja neljällä Kultaisella Venlalla palkittu Sohvaperunat ilahduttaa uusin jaksoin. Sohvikset ovat taas valmiina kommentoimaan ja elämään kanssasi viikon televisiotarjontaa. Yle Areena toistaiseksi

Iris ja Monna istuvat sohvalla.
Sohvaperunat. Iris ja Monna istuvat sohvalla. Kuva: EndemolShine / Stefan Palmén. Sohvaperunat

Yle Live: Grammy Awards 2020

Yle Teema klo 23.00
Katso ohjelma tästä
Musiikin suuri palkintojuhla Los Angelesissa 26. tammikuuta. Palkintoja jaettiin 84 kategoriassa. Gaalan juontaa Alicia Keys. Tähtiesiintyjiä ovat mm. Aerosmith, Ariana Grande, Billie Eilish, H.E.R., Jonas Brothers, Lizzo, Demi Lovato, Run DMC, Gwen Stefani, Tyler, the Creator ja Charlie Wilson. Edesmennyttä Princeä ja murhaajan uhriksi joutunutta Grammy-ehdokasta, räppäri Nipsey Husslea muistetaan erikoisesityksillä. Yle Areena 7 päivää

Billie Eilish poserar med sina fem grammypriser som är formade som grammofoner i famnen.
Yle Live: Grammy Awards. Billie Eilish poserar med sina fem grammypriser som är formade som grammofoner i famnen. Kuva: AFP / Lehtikuva Billie Eilish,Grammy-palkinto,Grammy

LAUANTAI 1.2.

Hiihdon SM-kisat, Vöyri, 31.1.-2.2.

Yle Areena ja Yle TV2
Katso ohjelma tästä
Maastohiihdon SM-kisat järjestetään Vöyrissä. Ohjelmassa on esimerkiksi lauantaina 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöt perinteisellä hiihtotavalla. Viikonloppu päättyy sprintteihin. Kisat selostaa Jussi Eskola.

Avara luonto: Serengeti 1-6 – Avaran luonnon uusi sarja!

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma tästä
(Serengeti 6 x 50’) BBC:n uudessa suursarjassa seurataan elämää Serengetissä halki yhden vuodenkierron. Täällä elävät tutut savannin eläimet: leijonat, gepardit, hyeenat, hyeenakoirat, paviaanit, elefantit, seeprat, kirahvit ja krokotiilit.
Saaliseläimet ja pedot ovat kuin luodut toisilleen, mutta kun luonto on runsaimmillaan, jopa veriviholliset voivat elää sovussa keskenään pienen häviävän hetken.

Lue lisää täältä!

Kuusiosainen luontosarja seuraa vuoden ajan elämää Serengetin savanneilla.
Avara luonto: Serengeti. Kuusiosainen luontosarja seuraa vuoden ajan elämää Serengetin savanneilla. Kuva: Philip Dalton JDP / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Avara luonto: Serengeti

Teemalauantai: Punk-kevät!

Yle Teema klo 20.00 alkaen
Punk is not dead! Tammikuussa otettiin jo vauhtia, ja helmikuun neljänä perättäisenä lauantaina illat avaa tärisyttävä punk-musiikki. Ensimmäinen helmikuun lauantai on kokonaan omistettu aiheelle. Uusi sarja alkaa, Ramones säestää koulukapinaa ja punkin kummisedän Iggy Popin bändi The Stooges saa arvoisensa historiikin.

Punk eilen tänään – uusi sarja!
Katso ohjelma tästä
(Punk, USA 2019) Uuden neliosaisen musiikkidokumenttisarjan avausjakson tähti on Iggy Pop. Yle Areena 2 vuotta

Rock ’n’ Roll High School
Katso ohjelma tästä
(USA 1980) Kapinalliset nuoret valtaavat Ramones-yhtyeen avulla lukionsa ahdasmieliseltä johdolta. Roger Cormanin tuottama teinileffa on enemmän höpsön söpö kuin kapinallinen, mutta se on kulttikamaa Ramonesin ansiosta. Ohjaus Allan Arkush. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 30 päivää

Gimme Danger
Katso ohjelma tästä
(USA 2016) Jim Jarmuschin ohjaama dokumenttielokuva kertoo Iggy Popin bändin The Stoogesin tarinan, suurella rakkaudella."Historian paras rock'n'roll-bändi", toteaa ohjaaja. “He keksivät musiikin uudelleen.” Yle Areena 90 päivää

The Stooges poseeraa. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger.
Gimme Danger. The Stooges poseeraa. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger. Gimme Danger,The Stooges,Iggy Pop,Teemalauantai,rock,punk,Jim Jarmusch,teeman rockdokumentit

Tie (16)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(The Road, USA 2009) Viggo Mortensenin ja Charlize Theronin tähdittämä ja Cormac McCarthyn romaaniin perustuva elokuva suurtuhon jälkeisestä maailmasta, jossa isä ja poika matkaavat tuhoutuneen Amerikan halki kohti rannikkoa. Pääosissa Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall ja Guy Pearce. Ohjaus: John Hillcoat. Yle Areena 30 päivää

Mies ja poika hämärässä valossa katsovat istualtaan jotain asiakirjaa.
Tie. Mies ja poika hämärässä valossa katsovat istualtaan jotain asiakirjaa. Kuva: 2929 / Dimension Films / Yle Kuvapalvelu elokuvat,tie

Melodifestivalen 2020

Yle Areena suorana lauantaisin klo 21.00 ja Yle TV1 klo 22.15
Katso ohjelma tästä
Lina Hedlund, Linnea Henriksson ja David Sundin toivottatat meidät tervetulleiksi seuraamaan tämän vuoden Melodifestivalenia. Kuuden paikkakunnan ja viikon kiertue käynnistyy 1.2. Linköpingistä ja päättyy 7.3. Tukholmaan, jossa valitaan Ruotsin euroviisuedustaja 2020.

Alla 28 artister på rad med Melodifestivalens logga bakom sig.
Melodifestivalen. Alla 28 artister på rad med Melodifestivalens logga bakom sig. Kuva: Janne Danielsson/SVT Melodifestivalen 2020

SUNNUNTAI 2.2.

Leimattu / Stämplad

Yle Areena
(Skitten Snø) Kahdeksanosainen norjalaisdraama pelosta, kunniasta, lojaaliudesta ja vahvasta ystävyydestä monikulttuurisessa Oslossa. Kertomus neljästä nuoresta naisesta, joista jokaisella on erilainen etninen ja kulttuurinen tausta ja heidän yhteisestä voimastaan. Yle Areena 1 vuosi

Neljä nuorta naista seisoo vierekkäin ja katsoo kameraan.
Leimattu. Neljä nuorta naista seisoo vierekkäin ja katsoo kameraan. Kuva: Julianne Leikanger draamasarjat,Leimattu

Wienin filharmonikot Macaossa

Yle Teema klo 14.55
(Vienna Philharmonic Orchestra/Special Concert 2019 Macau, Macao 2019) Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue Macao oli Wienin filharmonikkojen vierailukohteena lokakuussa 2019. Konsertissa kuultiin Sergei Rahmaninovin pianokonsertto n:o 3, d-molli (solistina Yuja Wang) sekä Antonin Dvorakin sinfonia n:o 9, e-molli (Uudesta maailmasta). Orkesteria johti kolumbialais-itävaltalainen kapellimestari Andrés Orozco-Estrada. Tuotanto: CCTV, Kiina. Yle Areena 30 päivää

Radioteatteri esittää: Oikeusjuttu

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Kolmiosainen kuunnelma Franz Kafkan klassikkoromaanista Oikeusjuttu. Uusinta vuodelta 2007. Kuunnelman ensimmäisessä osassa Josef K pidätetään yllättäen. K:lle ei kerrota mikä virasto hänet pidättää tai mistä häntä syytettään. Pidätyksestä huolimatta Josef K saa kulkea vapaasti ja hänen odotetaan suorittavan työtehtävänsä pankissa entiseen tapaan.

Romaani Oikeusjuttu ilmestyi vuonna 1925. Vuosikymmenten kulusta huolimatta Josef K:n absurdi tarina byrokratian rattaisiin putoamisesta iskee nykypäivän yleisöön. Oikeusjuttu osoittaa maailmamme perimmäisen mielettömyyden. Dramatisointi: Anja Kolehmainen ja Samuli Saastamoinen. Ohjaus: Hannu Heikinheimo. Äänisuunnittelu: Anders Wiksten. Rooleissa mm.: Juha Kukkonen, Tarja Keinänen ja Vuokko Hovatta. Jaksot lähetetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin 2.- 16.2. klo 15.00, toinen lähetys maanantaina klo 19.02 ja Yle Areena.

Radio Variaatio: Näkymätön kosketus - dokumentti sairaalaklovneista

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Sairaalaklovnit ovat nykyään osa yliopistollisten sairaaloiden arkea. Klovnit auttavat lapsipotilaita kestämään pistoksia ja pitkiä hoitoja. Ilo ja nauru poistavat kipua. Klovnien toiminta on ammatillista ja hyvin järjestettyä. Aina ei ole tarkoitus naurattaa, usein rentoutuminen riittää, ja joskus nauru alkaa vasta klovnin poistuttua huoneesta.

Sairaalaklovnit eivät fyysisesti koske potilaisiin, siksi näkymättömän kosketuksen merkitys on iso. Näkymätön kosketus syntyy, kun kutitustieteen tohtori Anastasia Sulaleima ottaa pienen etukenon ja keskittyy katsomaan lasta. Kutiaminen alkaa heti. Punainen nenä antaa lapselle luvan lähestyä klovnia toisin kuin muita aikuisia. Sairaalassa improvisoidaan yhdessä lasten kanssa pieniä tilanteita, ilon hetkiä ja saippuakuplia. Mukana dokumentissa ovat klovnit kutitustieteen tohtori Anastasia Sulaleima eli näyttelijä Tanja-Lotta Räikkä, keski- ja alivartalotieteen tohtori Vieno Orvokkinen eli näyttelijä Petri Mäkipää ja tohtori Sikin Sokin eli näyttelijä Piia Soikkeli. Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Itkonen. Äänisuunnittelu: Jukka Herva. Tuottaja: Hannu Karisto.

Daran ja Edin seikkailu Aasiassa 1/3 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Dara and Ed's Road to Mandalay, Britannia 2017) Koomikkokaverukset Dara O Brian ja Ed Byrne suuntaavat uudella reissullaan Kakkois-Aasiaan. Matka alkaa Kuala Lumpurista ja kulkee Thaimaan läpi Myanmariin, jonka historiallinen Mandalayn kaupunki on reissun päätepiste. Kaikki kolme maata ovat hyvin erilaisia. Malesiassa talous kasvaa räjähdysmäisesti, Thaimaa puolestaan kamppailee selvitäkseen valtavista turistimassoista. Myanmar ottaa vasta ensi askeliaan demokratian ja avoimmuuden tiellä 50 vuoden sotilasdiktatuurin jälkeen. Yle Areena 28 päivää

 Kuvassa Ed Byrne ja Dara Ó Briain
Daran ja Edin seikkailu Aasiassa. Kuvassa Ed Byrne ja Dara Ó Briain Kuva: Ade Goss matkailuohjelmat,Daran ja Edin seikkailu Aasiassa

Push

Yle Fem klo 21.45, Yle Areena 27.1.
Katso ohjelma tästä
(Push, Ruotsi 2019) Asuminen on ihmisoikeus, sanoo YK:n asumista käsittelevä erityisraportoija Leilani Farha. Vaikka katto pään päällä on ihmisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin perusedellytys, länsimaiden suurkaupungeissa on nykyään yhä vaikeampaa löytää asuntoa. Köyhien lisäksi myös keskiluokka joutuu siirtymään yhä kauemmaksi kaupunkien keskustoista. Asuntokeinottelun ja asuntokriisin ytimeen pureutuvan dokumentin on ohjannut palkittu ruotsalaisohjaaja Fredrik Gertten. Yle Areena 90 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua