Hyppää pääsisältöön

Lionel Bringuier johtaa RSO:n konsertin Alain Altinoglun tilalta 31.1.

kuvassa kapellimestari Lionel Bringuier
kuvassa kapellimestari Lionel Bringuier Kuva: © Simon Pauly Lionel Bringuier

Alain Altinoglu on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 31.1. ja hänen tilallaan orkesteria johtaa Lionel Bringuier. Konsertin ohjelma ei muutu - ohjelmassa on Dutilleux'n Métaboles, Tshaikovskin viulukonsertto sekä sarja baletista Tulilintu. Viulukonserton solistina esiintyy Augustin Hadelich.

Ranskalainen Lionel Bringuier lukeutuu sukupolvensa kiinnostavimpiin kapellimestareihin. Kuluvan kauden alussa hän aloitti Nizzan oopperan residenssitaiteilijana ja johtaa oopperassa viiden konsertin sarjan. Vuosina 2014–2018 Bringuier työskenteli Zürichin maineikkaan Tonhalle-orkesterin ylikapellimestarina ja musiikillisena johtajana.

Muusikkoperheeseen syntynyt Bringuier teki läpimurtonsa 2005 voittamalla 19-vuotiaana Besançonin kapellimestarikilpailut. Vuodesta 2007 hän työskenteli apulaiskapellimestarina Bretagnen orkesterissa ja Los Angelesin filharmonikoissa, jossa sekä Esa-Pekka Salonen että Gustavo Dudamel ovat toimineet hänen mentoreinaan.

Bringuier toimi vuosina 2009–2012 Orquesta Sinfonica de Castilla y Leónin musiikillisena johtajana. Vierailevana kapellimestarina hän johtanut mm. New Yorkin filharmonikkoja, Clevelandin ja Bostonin orkestereita, Lontoon sinfoniaorkesteria ja Leipzigin Gewandhaus -orkesteria.

Bringuier on levyttänyt mm. Ravelin pianokonserton pianisti Yuja Wangin kanssa sekä Chopinin ja Saint-Saêns’in teoksia.

  • RSO:n konserttien ohjelmassa toistaiseksi kamarimusiikkia - kaikki konsertit suorina lähetyksinä Ylen kanavilla

    Kamarimusiikkifestivaali MIND toteutuu.

    RSO tiedotti 12.3. jatkavansa konserttitoimintaansa kevään ohjelman mukaisesti Ylen kanavilla ilman saliyleisöä. Viikonlopun aikana päädyttiin kuitenkin siihen, että 100-henkisen orkesterin intensiivinen työskentely on riski muusikoiden terveydelle. Konserteissa tullaankin toistaiseksi esittämään pienien kokoonpanojen kamarimusiikkia ja ne nähdään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.

  • Ohjeet lippuhyvityksen hakemiseksi

    RSO:n loppukevään konsertit Konserttisalissa on peruttu.

    RSO:n loppukevään konsertit Konserttisalissa on peruttu viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Ostetut kertaliput RSO:n konsertteihin 13.3. - 27.5.2020 lunastetaan takaisin. Lipun hinta palautetaan ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja. Ostettujen kausilippujen hinnasta palautetaan asiakkaalle sarjaan kuuluvien konserttien osuus aikavälillä 13.3. - 27.5.2020 ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja.