Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Jörn Donner – kulttuurivaikuttaja ja kosmopoliitti

Ykkönen esittää Itse asiassa kuultuna -haastattelun 86-vuotiaana kuolleen Jörn Donnerin muistoksi.
Kirjailija, elokuvaohjaaja ja poliitikko Jörn Donner (1933 - 2020). Ykkönen esittää Itse asiassa kuultuna -haastattelun 86-vuotiaana kuolleen Jörn Donnerin muistoksi. Jörn Donner,Yle TV1,Itse asiassa kuultuna: Jörn Donner

TV1 sunnuntaina 2.2.2020 klo 11.15 - 12.00, Areenassa

Elämän moniottelija ja ikuinen osallistuja Jörn Donner kertoo urastaan ja elämästään ja paljastaa millaisen fiktiivisen elokuvan hän tekisi, jos aiheena olisi Jörn Donner.

Kirjailija, elokuvaohjaaja ja poliitikko Jörn Donner kertoi elämästään Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa vuonna 2012. Ykkönen esittää haastattelun 86-vuotiaana kuolleen Donnerin muistoksi.

Donner ehti olla monessa mukana – kirjailijana, elokuvantekijänä, poliitikkona, diplomaattina ja yhteiskunnallisena osallistujana. Hänellä oli mittava ura etenkin kirjailijana, mutta myös elokuvakriitikkona, -ohjaajana ja -tuottajana.

Elokuva-alalla Donner on toistaiseksi ainoa suomalainen, joka on käynyt pokkaamassa Hollywoodissa Oscarin keväällä 1984.

Donner oli koko uransa ajan harvinaisen laaja-alainen kulttuurivaikuttaja ja Suomen oloissa poikkeuksellinen kosmopoliitti. Hän osasi kohauttaa ja vaikutti myös nauttivan siitä.

Tuhansien haastattelujen julkinen hahmo on kirjoittanut omaa itseään lukuisiin kirjoihinsa, niihinkin, joissa kirjan varsinainen aihe on joku muu kuin hän. Donner on myös kirjoittanut kirjoja, joissa päähenkilö on puhtaasti Jörn Donner itse.

Donner kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelman haastattelussa myös, millainen olisi Jörn Donnerin kunniaksi tehty patsas. Millaisen fiktiivisen elokuvan hän tekisi, jos sen aiheena olisi Jörn Donner?

Kulttuurivaikuttaja Jörn Donneria haastattelee toimittaja Jouko Salokorpi.

Tuotanto: Yle, 2012. Haastattelu on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2012.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.