Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Puhelinseksi on katkeransuloista punk-rockia

Puhelinseksi-yhtye vaaleaa taustaa vasten
Puhelinseksi-yhtye vaaleaa taustaa vasten Kuva: Pinja Pinola Nosteessa (YleX),YleX

Uuden musiikin X -ohjelman Ida Karimaa ja Jani Kareinen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jolla on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Puhelinseksi.

Ida Karimaa ja Jani Kareinen kommentoivat:

Vuonna 2015 perustettu Puhelinseksi on ehtinyt herättää kiinnostusta jo aikaisemmilla minialbumeillaan, mutta yhtyeen tulevan pitkän debyyttilevyn nimikkokappale Sydänkohtaus tanssilattialla vasta vakuuttaakin. Ystävänpäivänä julkaistavalta yhtyeen ensimmäiseltä täyspitkältä albumilta odotamme tunteikasta melodista punkkia ja tarttuvia, päähän soimaan jääviä koukkuja.

Puhelinseksin jäsenet kertovat musiikistaan:

Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

– Jokainen meistä on soittanut omilla tahoillaan enemmän tai vähemmän jo useita vuosia. Idea yhdistää voimat ja perustaa Puhelinseksi tuli vuonna 2015, kun kaikki asuivat vielä Rovaniemellä ja jokaisella sattui olemaan vapaata aikaa. Ollaan kaikki tykkäilty ja kuunneltu etenkin suomalaista punkkia pitkään joten päätettiin koittaa tehdä sen suuntaista musiikkia.

Mistä yhtyeen nimi tulee?

– Nimi kuvaa mielestämme sopivan voimakkaasti kaipuuta ja ikävää, mitkä ovat aika yleisiä teemoja musiikissamme.

Mikä musiikkianne on inspiroinut?

– Jokaisella on taustaa eri musiikkityyleistä, mutta yhteinen juttu mitä keikkareissuilla ja jatkoilla on eniten kuunneltu on suomalainen 70-luvun iskelmä.

Mitä keikkaa olette jännittäneet eniten?

– Olemme keikkailleet aktiivisesti 4 vuotta ympäri Suomea ja muutaman keikan verran Ruotsissa. Eniten varmasti jännitti Puntala-rock 2017, koska kyseinen festivaali on meille kaikille tärkeä ja sieltä on paljon hyviä muistoja. Oli hienoa päästä soittamaan ensimmäinen festarikeikka yhdessä omista lempitapahtumista.

Mikä olisi unelmienne keikkapaikka?

– Ehdottomasti lempipaikkojamme ovat olleet kaikille avoimet ja tee-se-itse-henkiset keikkapaikat. Monet perinteiset rokkibaarit ovat kolkkoja ja luotaantyöntäviä, me arvostamme enemmän kodikkaita ja yhteisöllisiä esiintymispaikkoja.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään? Miksi?

Muska Babitzinia! Muska on ehdottomasti yksi parhaista rock- ja iskelmälaulajista ikinä ja meidän kaikkien yhteinen suosikki.

Jos Sydänkohtaus tanssilattialla soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Elokuvan päähenkilö tilaisi baarissa 10 kossuvissyä, oksentaisi rinnuksilleen ja lähtisi kotiin. Taustalla olisi sähköinen tunnelma ja jengi pussailisi!

Miten biisi syntyi?

Otto soitteli kitaraa laulajamme Nooran luona sunnuntaiaamuna ja kertsi syntyi vahingossa kun hyräiltiin aikamme kuluksi ja levylle piti saada vielä yksi kappale valmiiksi.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita teillä on artistiurallenne?

– Kunhan saadaan tehdä vielä musiikkia ja ehkä keikkailla kivojen tyyppien kanssa kivoille tyypeille, niin olemme tyytyväisiä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!