Hyppää pääsisältöön

Totuuden taakka – kanadalainen draamasarja nuoren asianajajan varjoista

Kanadalainen draamasarja nuoresta lakimiehestä.
Kanadalaisen draamasarjan pääroolin näyttelee Kristin Kreuk. Kanadalainen draamasarja nuoresta lakimiehestä. Kuva: ENTERTAINMENT ONE TV PRODUCTIONS LTD Yle TV1,Kristin Kreuk,Totuuden taakka

TV1 maanantaista perjantaihin 4. - 17.2.2020 klo 17.10 - 18.00 (1. kausi), 18. - 27.2. (2. kausi) ja 28.2. - 10.3. (3. kausi), uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa

Isänsä lakitoimistossa Torontossa työskentelevä Joanna Hanley (Kristin Kreuk) on yritysjuridiikan rautainen ammattilainen. Nuori asianajaja ei pelkää haasteita.

Joanna saa rutiininomaiselta kuulostavan tehtävän, joka vie hänet entiseen kotikaupunkiinsa Millwoodiin.

Lääkefirman uuden rokotteen epäillään aiheuttaneen outoja oireita nuorille naisille. Sairastuneiden tyttöjen perheet ovat vetäneet lääkefirman oikeuteen. Joannan tehtävänä on saada perheet luopumaan kanteesta.

Vastaansa Joanna saa sairastuneita tyttöjä edustavan asianajajan, lukiovuosilta tutun Billy Crawfordin (Peter Mooney).

Helpoksi arvioitu tehtävä muuttuu äkkiä henkilökohtaiseksi, sillä Joanna joutuu kohtaamaan oman nuoruutensa varjot ja isänsä David Hanleyn (Alex Carter) hankkiman kovan maineen.

Kanadalainen draamasarja asianajajasta, joka joutuu tekemään hypyn tuntemattomaan.
Asianajaja Billy Crawford (Peter Mooney). Kanadalainen draamasarja asianajajasta, joka joutuu tekemään hypyn tuntemattomaan. Kuva: ENTERTAINMENT ONE TV PRODUCTIONS LTD Yle TV1,Peter Mooney,Totuuden taakka

Kunnianhimoisen asianajajan on pakko tehdä hyppy tuntemattomaan, mikä voi käydä hänelle kalliiksi. Maksaako tapaus Joannalle uran huippujuristina? Kuinka Joannalle käy tiellä, jolta ei voi kääntyä takaisin kun matkan on kerran aloittanut.

Kanadalaisen draamasarjan Totuuden taakka (12) kolme tuotantokautta keskittyvät kukin yhteen oikeusjuttuun, jossa punnitaan moraalia ja omaatuntoa.

Draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Benjamin Ayres, Nicola Correia-Damude, Meegwun Fairbrother, Sara Thompson, David Brown (Pinkertonin etsivätoimisto), Anwen O'Driscoll, Rebecca Gibson ja John B. Lowe.

Burden of Truth. Alkuperäisidea: Brad Simpson. Tuotanto: ICF Films, Eagle Vision, Entertainment One, Kanada, 2017 - 19.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.