Hyppää pääsisältöön

Viikon 6 vinkit: sarjojen rakastajan unelmaviikko: huikea määrä uutuussarjoja ja Fleabagin uusi kausi!

Luisa Salinas (María Romero) ja Andres (Fran Perea).
Uusi rikossarja Paratiisi alkaa! Luisa Salinas (María Romero) ja Andres (Fran Perea). Kuva: Heikki Färm / Yle Kuvapalvelu Paratiisi

Helmikuu pyörähtää käyntiin varsinaisella sarjatulituksella, sillä viikolla 6 on luvassa lukuisia uusia sarjoja jännityksestä ja draamasta komediaan ja luontoon! Lisäksi nähdään vanhojen tuttujen sarjojen uusia tuotantokausia!

Yksi odotetuimmista sarjauutuuksista on suomalais-espanjalainen, Riitta Havukaisen ja Fran Perean tähdittämä rikosdraama Paratiisi. Henkilövetoista draamaa kuljettaa eteenpäin trillerin lailla tikittävä monisäikeinen rikosjuoni, joka muuttaa sarjan kuluessa peruuttamattomasti jokaisen siihen liittyvän elämän.

Rikoksen ja draaman nälkäisille luvassa on myös uusi kanadalainen draamasarja Totuuden taakka, yhteispohjoismainen jännityssarja Heikolla jäällä ja brittiläinen poliisisarja Wild Bill - katukyttä korvessa.

Luonnon ystäviä hellitään kahdella uudella sarjalla. Antarktis - ikuisen jään seikkailu kertoo Antarktiksella asuvista ihmisistä, jotka ovat lähinnä kansainvälisiä tutkijoita ja heidän perheitään. Kuinka he tulevat toimeen ihmiselle vaarallisella alueella, jonne ei hädän hetkellä ulkopuolista apua saa? Antarktis houkuttelee puoleensa myös extreme-seikkailijoita ja alueen merkitys on kasvamassa myös ilmastonmuutoksen myötä.

Dokumentaristi Petteri Saarion dokumenttisarjassa Veden valtakunta Saario tutkii yhdessä 24-vuotiaan poikansa Antin kanssa nimensä mukaisesti veden valtakuntaa. Isä ja poika kulkevat historiaa pursuavien vesireittien varsilla, kurkistavat pinnan alle eväkkäiden maailmaan ja kulkevat karaistuneiden kalastajien matkassa.

Vähille eväille eivät jää myöskään komedian ystävät. Huippusuosittu ja kansainvälisesti palkittu Fleabag palaa nimittäin ohjelmistoon toisella tuotantokaudellaan! Häkkilinnun paluu puolestaan on Fleabagin tuottajien Jack ja Harry Williamsin uusi mystinen, tummasävyinen ja koskettava draamakomediasarja 36-vuotiaasta Miristä, joka palaa vanhempiensa luo 18 vankilavuoden jälkeen jatkamaan siitä, mihin elämä aikanaan jäi.

Lisäksi viikon aikana pohditaan muun muassa Elämän tarkoitusta Anna Lindmanin seurassa ja tutustutaan akrobaattiryhmä Race Horse Companyn akrobaattien elämään kolmiosaisessa Vaaran ammattilaiset -sarjassa. Arto Nyberg tekee paluun sunnuntai-iltojen tutulle paikalleen.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 3.2.

Logged in 1-5 – koko sarja Areenassa

Yle Areena ja Yle TV2 5.2. klo 23.00
Katso ohjelma tästä

CS.John, Anatec, Erikoiskahvi, Akito, Kiltamestari. Näillä nimillä parikymppiset Joni, Patrik, Aaron, Juho ja Henri tunnetaan kavereiden kesken. Kun yhteiskunnan normit tuntuvat vierailta, pelimaailma tarjoaa paikan, jonne voi paeta arjen vaatimuksia tai yksinäisyyttä. Pelaamalla tapaa kavereita, joita ei muuten juuri ole.

Viisiosainen dokumenttisarja Logged in kertoo viidestä nuoresta miehestä ja heidän elämästään pelimaailmassa. Sami Kieksin ohjaamassa sarjassa päästään näkemään, millaista kehää nuoret miehet kiertävät kotinsa seinien sisällä ja kuinka vaikeaa sosiaalisten suhteiden luominen ja yhteiskuntaan kiinnittyminen on. Kaikkia päähenkilöitä yhdistää rikkinäinen lapsuus, kiusaaminen ja yksinäisyys. Nämä tekijät ovat synnyttäneet heille vastareaktion ympäröivän yhteiskunnan normeja kohtaan. Pelaaminen on henkireikä ja lähes ainoa positiivinen asia arjessa.

Viisi ihmistä istuu puolikaaressa, osa polttaa tupakkaa, tunnelma on hämyinen.
Logged in. Viisi ihmistä istuu puolikaaressa, osa polttaa tupakkaa, tunnelma on hämyinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Logged in

Tyttölukio S1-S2

Koko sarja Areenassa
Katso ohjelma tästä

( L'Académie) Summerin kanadalaisessa nuorten sarjassa seurataan perinteisen tyttölukion arkea. Agathe, Marie ja Wendy ovat päättäneet keskittyä tänä vuonna vain opiskeluun sisäoppilaitoksessa ja unohtaa pojat kokonaan. Uusi lukuvuosi saa kuitenkin yllättävän startin, kun konservatiiviseen kouluun hyväksytään ensimmäistä kertaa sen historiassa poikia opiskelijoiksi.

Neljä tyttölukiolaista ja kaksi poikaa pitävät kiinni toistensa hartioista ja hymyilevät.
Tyttölukio. Neljä tyttölukiolaista ja kaksi poikaa pitävät kiinni toistensa hartioista ja hymyilevät. Kuva: Yle Kuvapalvelu Summeri,Tyttölukio

Pikku Kakkonen: Kettu ja jänö – uusi sarja!

Yle TV2 klo 17.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä

(Fox and Hare) Kettu ja Jänö on humoristinen ja mielikuvitusrikas animaatiosarja, jonka tarinat kertovat hyväntuulisen Ketun ja rauhallisen ja vastuullisen Jänön seikkailusta. Päivittäisissä puuhissaan metsässä heille tapahtuu hauskoja, pelottavia, hullunkurisia ja haastaviakin sattumuksia. Luovasti ystävykset löytävät ratkaisut kaikenlaisiin ongelmiin ja selvittävät ne yhdessä ystäviensä kanssa. Metsässä asuu nimittäin heidän lisäkseen sekalainen joukko eläimiä, muun muassa Pöllö, Karju, Pingviini ja Orava. Tämä 3D-animaatiosarja mukailee Sylvia Vanden Heeden kirjoittamaa ja Thé Tjong-Khingin kuvittamaa kirjasarjaa.

Elämän tarkoitus 1/8 – uusi tuotantokausi!

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma tästä

(Meningen med livet) Anna Lindman pohtii kahdeksan tunnetun ruotsalaisen kanssa elämän tarkoitusta. Tänään hän lähtee Sisiliaan Nadja Karlssonin kanssa, joka tietää kaiken erilaisista juomista. Viiniköynnökset ovat kasvaneet Etnan rinteillä jo antiikin ajoista lähtien. Laavapitoinen maa tuottaa vahvoja ja omaperäisiä viinejä. Lasillinen sisilialaista viiniä sopiikin hyvin seuraksi, kun keskustellaan Nadjan elämästä. Yle Areena 90 päivää

Kaksi naista istuvat portailla kauniissa maisemassa ja hymyilevät.
Elämän tarkoitus. Kaksi naista istuvat portailla kauniissa maisemassa ja hymyilevät. Kuva: Yle/Henrik Crona/SVT asiaohjelmat,elämän tarkoitus

Historia: Auschwitzin oikeudenkäynti

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä

(Auschwitz Trial, The End of Silence, Ranska 2017) Vuonna 1963 22 entistä SS-sotilasta joutui oikeuden eteen syytettynä Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä tapahtuneista rikoksista. Laajasta vastustuksesta huolimatta saksalaisten oli kohdattava menneisyytensä silmästä silmään. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Playing House S3 – uusi kausi!

Yle TV2 klo 20.30
Katso ohjelma tästä

(Yhdysvallat 2017) Kahden lapsuudenystävänMaggien ja Emman tarina jatkuu. Kahden naisnäyttelijän yhdessä ideoima draamakomedia kertoo erottamattoman kaksikon uusista vaiheista. Emma potee orastavaa neljänkympin kriisiä, mutta yrittäessään leikkiä Amoria ystävänsä puolesta hän saa yllättäen uutta ajateltavaa, eikä se olekaan ihan kevyimmästä päästä. Kuinka Maggien ja Emman ystävyys kestää nämäkin vastoinkäymiset? Kolmas ja samalla viimeinen kausi kertoo, tuleeko naisista tätä menoa teräsnaisia vai rautarouvia. Yle Areena 14 päivää

Kaksi naista ja miestä olohuoneessa, miehet istuvat, toinen naisista on noussut ylös selittääkseen jotain.
Playing House. Kaksi naista ja miestä olohuoneessa, miehet istuvat, toinen naisista on noussut ylös selittääkseen jotain. Kuva: USA Network/Yle komediasarjat,Playing House S3

TIISTAI 4.2.

Totuuden taakka (12) 1/26 – uusi sarja!

Yle TV1 ma-pe klo 17.10
Katso ohjelma tästä

(Burden of Truth, S1-3) Uuden sarjan keskushenkilö Joanna Hanley on isänsä lakitoimistossa työskentelevä yrityslakiasiain rautainen ammattilainen. Nuoresta iästään huolimatta Joanna ei pelkää haasteita. Nyt Joanna saa rutiininomaiselta kuulostavan tehtävän, joka vie hänet entiseen kotikaupunkiinsa. Usea high schoolissa opiskeleva nuori nainen on sairastunut mystisiin oireisiin otettuaan rokotteen. Sairastuneiden perheet ovat vetäneet lääkefirman oikeuteen ja Joannan tehtävänä on saada heidät luopumaan kanteesta, maksaa heidät hiljaiseksi.

Monen alaikäisen uhrin perhe hyväksyy lakifirman tarjoaman summan, mutta eivät kaikki. Helpoksi arvioitu tehtävä muuttuu äkkiä hyvin henkilökohtaiseksi, sillä Joanna joutuu kohtaamaan oman nuoruutensa varjot ja isänsä hankkiman kovan maineen, ja se tekee kipeää. Tajutessaan, että sairauden syy ei sittenkään ole rokotteessa Joanna joutuu mahdottoman kysymyksen eteen. Voiko loistavalla lakimiehellä olla moraalista omaatuntoa? Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Kanadalainen draamasarja nuoresta lakimiehestä.
Totuuden taakka. Kanadalainen draamasarja nuoresta lakimiehestä. Kuva: ENTERTAINMENT ONE TV PRODUCTIONS LTD Yle TV1,Kristin Kreuk,Totuuden taakka

Professor Green: Vihaiset valkoiset miehet 1/2

Yle TV2 klo 19.10
Katso ohjelma tästä

(Professor Green on Working Class Men, Britannia 2018) Brittiläinen muusikko ja dokumentaristi Professor Green kuuluu Iso-Britannian työväenluokkaan. Tässä kaksiosaisessa dokumentissa hän paneutuu valkoisen työväenluokan miesten todellisuuteen kotimaassaan. Koulutus ja erityisesti korkeakoulutus olisi väylä sosiaaliseen nousuun, mutta miksi niin harva työväenluokan mies tarttuu siihen? Yle Areena 87 päivää

Vaaran ammattilaiset 1/3 – uusi sarja!

Yle Teema klo 20.30
Katso ohjelma tästä

Vaaran ammattilaiset on hektinen dokumenttisarja Race Horse Companyn akrobaateista, jotka tekevät nykysirkusta stunttimeiningillä vaaroja uhmaten. Akrobaatti Rauli palaa esiintymislavoille vakavan loukkaantumisen jälkeen ja haluaa ottaa hommat uudelleen haltuun. Mielessä oli käynyt jo uran lopettaminen. Edessä on vaativa voimamiesrooli sekä runsaasti akrobatiaa. Ryhmän vanhimmat jäsenet ovat 35-vuotiaita, ja akrobaatin uran lukuisat kolhut ovat jättäneet jälkensä. Kauanko hurjaa menoa voi jatkaa vai pettääkö fysiikka? Yle Areena 1 vuosi

Mies seisoo päällään pienen pöydän päällä ilman käsiä ja jalat eteen taivutettuina.
Vaaran ammattilaiset. Mies seisoo päällään pienen pöydän päällä ilman käsiä ja jalat eteen taivutettuina. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Vaaran ammattilaiset

Stacey Dooley: Nuoret kodittomat (12)

Yle TV2 klo 21.00, Yle Areena 3.2.
Katso ohjelma tästä

(Stacey Dooley: The Young And Homeless, Britannia 2018) Brittitoimittaja Stacey Dooley lähtee Iso-Britannian kaduille tutkimaan kodittomien nuorten elämää. Dokumentin mukaan noin joka viides brittinuori on koditon ja vaarassa joutua pysyvästi syrjäytyneeksi. Kodittomille nuorille on tarjolla liian vähän yhteiskunnan palveluja, joten monet elävät pelkän hyväntekeväisyyden varassa. Jotkut yrittävät käydä töissä asuntolasta tai teltasta käsin, mutta kaikilta se ei onnistu. Yksi pahimmista ongelmista on se, että kodittomat nuoret ovat usein täysin näkymättömiä muulle yhteiskunnalle. Yle Areena 31.12.2021 saakka

KESKIVIIKKO 5.2.

Suomi vuonna 2049

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Mitä on hyvä elämä suomalaisille? Tulevaisuudentutkija Mika Aaltosen 8-osaisen radiosarjan tämän jakson aiheena on sote-uudistus, josta hän keskustelee kokoomuksen kansanedustaja Sari Multalan ja Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution kanssa. Mika Aaltonen on tulevaisuudentutkija, joka on sitä mieltä, että aito edistys vaatii keskustelua. Suomi vuonna 2049 -radiosarjassaan hän pohtii asiantuntijavieraiden kanssa ratkaisuja aikamme isoihin haasteisiin. Edessämme on perusteellinen muutos, joka vaatii globaalin kehityksen ymmärrystä ja uutta ajattelutapaa. Sarja alkoi tammikuussa ja jatkuu keskiviikkoisin klo 12.10 helmikuun loppuun asti.

Prisma: Miljoonien syöpähoito

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä

(The 250 Million Cancer Cure, Britannia 2019) Syöpää sairastavan potilaan viimeinen oljenkorsi on matka Lontooseen kallista protonihoitoa varten. Millimetrin tarkkuudella annettava terapia toteutetaan bunkkerissa, joka on 250 miljoonan punnan investointi kuusi metriä paksuine seinineen ja radioaktiivisine laitteineen. Mullistaako uusi teknologia syöpähoidot? Tuotanto: BBC. Yle Areena 60 päivää

Lue lisää täältä!

15-vuotiaan Masonin aivokasvainta kutistetaan uudella protonihoidolla. Millintarkan hoidon ajan hänellä on mittojen mukainen kasvomaski.
Prisma: Miljoonien syöpähoito. 15-vuotiaan Masonin aivokasvainta kutistetaan uudella protonihoidolla. Millintarkan hoidon ajan hänellä on mittojen mukainen kasvomaski. Kuva: BBC Yle TV1,Prisma: Miljoonien syöpähoito

Antarktis - ikuisen jään seikkailu 1/2 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 20.00, Yle Areena 3.2.
Katso ohjelma tästä

(The Unknown Life Of Antarctica - A Year Amid The Eternal Ice, Saksa 2018) Kuningas Yrjön saari sijaitsee maailman eristyneimmän ja kylmimmän mantereen, Etelämantereen, kupeessa. Sieltä löytyy Antarktiksen suurin kansainvälisten tutkimusasemien keskittymä, jossa asuu pieni joukko tiedemiehiä ja muita asiantuntijoita perheineen. Antarktiksella käy myös kansainvälisiä extreme-seikkailijoita, jotka etsivät sieltä äärimmäisiä elämyksiä eivätkä joudu pettymään.

Antarktiksen talven kylmyys ja pimeys on äärimmäistä. Se on välillä liikaa jopa alueen eläimille, ihmisistä puhumattakaan. Alueella asuminen vaatii poikkeuksellista fyysistä ja henkistä sopeutumiskykyä, sillä ongelmien sattuessa ulkopuolista apua ei ole saatavissa. Sen vuoksi asukkailta on poistettu varmuuden vuoksi jopa umpilisäke, sillä sen tulehtuminen näissä olosuhteissa voisi johtaa varmaan kuolemaan. Yle Areena 31.12.2021 saakka

Merileijona suu auki
Antarktis - ikuisen jään seikkailu. Merileijona suu auki Kuva: Yle Kuvapalvelu luonto-ohjelmat,Antarktis - ikuisen jään seikkailu

Neruda

Yle Teema klo 21.30
Katso ohjelma tästä

(Chile/Ranska 2016) Gabriel Garcia Bernalin tähdittämä elokuva runoilija Pablo Nerudasta. Eletään myöhäistä 1940-lukua ja chileläinen runoilija Pablo Neruda on ryhytnyt kommunistisen puolueen poliitikoksi. Puolue kielletään, ja Neruda menee maan alle, kannoillaan häikäilemätön etsivä joka ei luovuta jahtia. Ohjaus: Pablo Larraín. Pääosissa: Luis Gnecco, Gabriel Garcia Bernal. Yle Areena 30 päivää

Mies seisoo ja katsoo ikkunan läpi tai peilin kautta jotakin.
Neruda. Mies seisoo ja katsoo ikkunan läpi tai peilin kautta jotakin. Kuva: AZ Films / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kino: Neruda

Fleabag, S2, 1-6 – uusi kausi!

Yle TV2 klo 22.05
Katso ohjelma tästä

Uudet Fleabag-jaksot alkavat! Phoebe Waller-Bridgen nerokas brittikomedia palaa ruutuun. Sarja kuvaa nuoren naisen uhmakasta heittäytymistä lontoolaiseen elämään. Fatalismi ja hedonismi sekoittuvat taas rikkoutuneiden unelmien korjausyrityksissä.

Fleabagin tiukkapipoinen sisko Claire ("emme ole ystäviä, olemme sisaruksia") ei anna anteeksi Sex-hibition näyttelyn katastrofia. Clairen alkoholisoitunut mies Martin on valitettavasti yhä kuvioissa. Siskokset kuitenkin näyttelevät ystävyksiä setviessään isänsä ja ilkeän kummitätinsä/äitipuolensa edesottamuksia. Uusia, kiintoisia henkilöhahmoja ovat mm. naisia vihaava asianajaja, kuuma katolinen pappi sekä Clairen suomalainen ihastus...Klare.

Päärooleissa: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Bill Paterson, Olivia Colman, Andrew Scott, Brett Gelman, Jenny Rainsford, Hugh Skinner, Hugh Dennis ja Ben Aldridge.
Britannia, 2019. Yle Areena 28 päivää

Nainen nojaa pöytään itsevarmasti kynttilöiden palaessa vierellä.
Fleabag. Nainen nojaa pöytään itsevarmasti kynttilöiden palaessa vierellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Fleabag

Häkkilinnun paluu 1-6 – uusi sarja!

Yle Areena kaikki jaksot 5.2., Yle TV2 klo 22.30
Katso ohjelma tästä

(Back to Life, Britannia 2019) Fleabagin tuottajien Jack ja Harry Williamsin uusi mystinen, tummasävyinen ja koskettava draamakomediasarja 36-vuotiaasta Miristä, joka palaa vanhempiensa luo 18 vankilavuoden jälkeen jatkamaan siitä, mihin elämä aikanaan jäi. Maailma on kuitenkin kovin muuttunut, julistesankareista Bowie, Prince ja George Michael ovat kuolleet, rakas poikaystävä on naimisissa eikä pikkuinen merenrantakaupunki ota häntä muutenkaan avosylin vastaan.

Aivan tarkalleen ei tiedetä, mitä kauheaa teini-ikäinen Miri aikoinaan oikein teki, mutta ainakin hänen äitinsä piilottaa kaikki keittiöveitset ja sosiaalityöntekijä kehottaa Miriä olemaan googlaamatta omaa nimeään. Tuskin Miri sitä osaisikaan tehdä. Hänellä ei ole työtä, eikä ystäviä, mutta silti on uskoa siihen, että tästä noustaan. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Laura Solon ja Daisy Haggard, joka myös näyttelee pääroolia. Yle Areena 90 päivää

Nainen seisoo kukkapuska kädessään ja katsoo vasemmalle epäilevän oloisesti.
Häkkilinnun paluu. Nainen seisoo kukkapuska kädessään ja katsoo vasemmalle epäilevän oloisesti. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamakomediat,Häkkilinnun paluu

TORSTAI 6.2.

Euro Hockey Tour: Suomi - Venäjä

Yle TV2 klo 18.00
Katso ohjelma tästä

Euro Hockey Tour jatkuu helmikuussa Ruotsin turnauksella. Leijonat kohtaa avausottelussa Venäjän kotiyleisön edessä Helsingissä. Suomen ottelut suomeksi selostaa Simo Leinonen ja ruotsiksi Christian Vuojärvi. EHT:n Ruotsin turnaus nähdään Ylen kanavilla 6.-9.2.

Dokumenttiprojekti: Kuka on Jenni? (7)

Yle TV1 klo 19.00, Yle Areena 3.2.
Katso ohjelma tästä

Tonyn elämää ovat varjostaneet hajonneet ihmissuhteet ja äidin kuolema. Pärjätäkseen Tony on kehittänyt itselleen sivupersoonan, jonka kautta elämää on helpompi hallita. Hello Kitty -hoivakodin perustaja, bloggaaja, sivupersoona Jenni on täydellinen vastakohta tylsälle lehdenjakaja-lähettiautokuski Tonylle. Mutta sivupersoona Jenni on kyllästymässä tylsään Tonyyn. Miksi Jenni ilmestyi Tonyn pään sisälle ja miksi se vaati päästä ulos? Ohjaus: Panu Suuronen. Tuotanto: Oktober Oy. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Tony on kehittänyt itselleen sivupersoonan Jennin
Dokumenttiprojekti: Kuka on Jenni? Tony on kehittänyt itselleen sivupersoonan Jennin Kuva: OKTOBER OY Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Kuka on Jenni?

Yle muistaa: Kobe Bryant

Yle TV2 klo 21.00 alkaen

Kobe Bryant - läheltä
Katso ohjelma tästä
Mikä oli Kobe Bryantin merkitys koripallolle ja millainen oli mies supertähteyden takana? Bryantia muistelevat hänen monivuotinen fysioterapeuttinsa Marko Yrjövuori ja Suomen ensimmäinen NBA-ammattilainen Hanno Möttölä. Yle Areena 30 päivää

Kobe Bryant's Muse
Katso ohjelma tästä
(Yhdysvallat 2015) Intiimi dokumentti juuri edesmenneen koripallolegenda Kobe Bryantin elämästä ja 18-vuotisesta NBA-urasta. Ohjelmassa yksi kaikkien aikojen suosituimmista koripalloilijoista päästää kamerat tilastojen taakse ja kertoo elämästään esikuvana, joukkuetoverina ja perheen isänä. Bryant käsittelee myös elämänsä suurimpia haasteita. Vastaava tuottaja: Kobe Bryant. Yle Areena 22 päivää

Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Kobe Bryant. Kuva: imago images/Sven Simon/All Over Press Kobe Bryant

Kino Klassikko: Tanssii susien kanssa (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Dances with Wolves, USA 1990) Kevin Costnerin ohjaama mestariteos, seitsemällä Oscarilla palkittu elokuva ratsuväen luutnantista, joka saa komennuksen preerian yksinäiselle vartioasemalle, susien ja intiaanien keskelle. Pääosissa Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene ja Rodney Grant. Erikoispitkä "ohjaajan versio". Yle Areena 30 päivää

Mies ratsastaa Amerikan lipun kanssa.
Kino klassikko: Tanssii susien kanssa. Mies ratsastaa Amerikan lipun kanssa. Kuva: Resurgence Media Group / Yle Kuvapalvelu Tanssii susien kanssa

Ulkolinja: Rokotussodat

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma tästä

Länsimaissakin yhä useampi epäilee rokotusten turvallisuutta, vaikka rokottamatta jättäminen uhkaa koko väestöä, väittävät asiantuntijat. Miten rokotusvastaisuus syntyi ja mihin se perustuu? Entä miksi se nousee juuri nyt samoilla alueilla populismin kanssa? Yle Areena 28 päivää

Lue lisää täältä!

PERJANTAI 7.2.

Paratiisi (12) 1/8 – uusi sarja!

Yle Areena kaikki jaksot 7.2., Yle TV1 9.2. klo 21.05 alkaen
Katso ohjelma tästä

Kahdeksanosainen rikosdraama Paratiisi kertoo Oulun poliisissa työskentelevästä, rikostutkija Hilkka Mäntymäestä (Riitta Havukainen), joka lähtee Espanjan Fuengirolaan selvittämään kadonneen suomalaisperheen tapausta. Kotipuoleen häntä jäävät odottamaan muistisairaudesta kärsivä aviomies Aarne (Risto Tuorila), sekä aikuinen tytär Anni (Armi Toivanen) perheineen.

Espanjan Aurinkorannikolla Hilkka tutustuu paikalliseen suomalaisyhteisöön ja hiljalleen hänen eteensä aukeaa taitavasti toteutettu, suomalaisiin kohdistuva henkirikosten sarja. Työskentely rikostutkinnassa mukana olevien espanjalaisten kollegoiden Andrés Villanuevan (Serranon perhe -sarjasta tuttu Fran Perea) sekä Luisa Salinasin (María Romero) kanssa saa hänet muistamaan miksi aikoinaan ryhtyi poliisiksi. Paine kotikentällä kuitenkin kasvaa jatkuvasti Aarnen sairauden edetessä ja lopulta Hilkka joutuu tekemään kipeitä päätöksiä myös oman elämänsä suhteen.

Henkilövetoista draamaa kuljettaa eteenpäin trillerin lailla tikittävä monisäikeinen rikosjuoni, joka muuttaa sarjan kuluessa peruuttamattomasti jokaisen siihen liittyvän elämän. Lopulta käy tuskallisen selväksi, että Paratiisissa mikään ei ole musta-valkoista. Sarjan on Ylelle tuottanut Matila Röhr Nordisk Oy. Tekstitetty ruotsiksi. Yle Areena toistaiseksi

Kuvassa Andrés (Fran Perea) ja Hilkka (Riitta Havukainen) puoliksi Espanjan aurinkorannalla, puoliksi sinisessä suomalaisessa maisemassa.
Paratiisi. Kuvassa Andrés (Fran Perea) ja Hilkka (Riitta Havukainen) puoliksi Espanjan aurinkorannalla, puoliksi sinisessä suomalaisessa maisemassa. Kuva: MRP/Yle Riitta Havukainen,Fran Perea,Paratiisi (musiikkikappale)

Kino: Englantilainen potilas (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(The English Patient, USA 1996) Yhdeksän Oscarin unohtumaton elokuva kuuden ihmisen – sairaanhoitajattaren, unkarilaisen lentäjän ja kartoittajan, kanadalaisen tiedustelu-upseerin, brittiläisen avioparin ja sikhipioneerin – kohtalokkaista vaiheista Saharassa ja Italiassa toisen maailmansodan aikaan. Pääosissa Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews ja Colin Firth. Ohjaus: Anthony Mingella. Yle Areena 30 päivää

Mies ja nainen tanssivat.
Englantilainen potilas. Mies ja nainen tanssivat. Kuva: Kuva: Miramax / Yle Kuvapalvelu Englantilainen potilas

LAUANTAI 8.2.

Wild Bill – katukyttä korvessa (12) 1/6 – uusi sarja!

Yle TV1 klo 19.40 alkaen, kaikki jaksot Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä

(Wild Bill, S1, Britannia 2019) Bill Hixon, Amerikan poliisivoimien ylpeys, tapaa tehdä tulosta missä ikinä liikkuukin. Henkilökohtaiset syyt ovat nyt ajaneet hänet vaihtamaan maisemaa. Bill pestautuu rapakon taa, Britannian Bostoniin, keskelle takapajulaa, jossa on maan korkeimmat murhaluvut ja alhaisin tulos rikosten selvittämisessä. Eikä ihme! Heti kun Bill astelee sisään uuteen työpaikkaansa, hän kohtaa lauman kivikaudella eläviä poliisinvätyksiä, jotka eivät ole kuulleetkaan algoritmeista ja muista 2000-luvun tehokkaista tutkintamenetelmistä.

Mies ja nainen seisovat ja katsovat eteensä. Miehellä poliisin vaatteet päällä
Wild Bill - katukyttä korvessa. Mies ja nainen seisovat ja katsovat eteensä. Miehellä poliisin vaatteet päällä Kuva: ITV/Yle rikossarjat,Wild Bill - katukyttä korvessa

Teemalauantai: Jonathan Demme

Yle Teema klo 21.00 alkaen

Oscar-viikonlopun Teemalauantai on omistettu Uhrilampaiden ja Stop Making Sensen ohjaajalle Jonathan Demmelle. Oscarit jaetaan 9.–10.2. välisenä yönä Hollywoodissa.

Stop Making Sense
Katso ohjelma tästä
(USA 1984) Jonathan Demmen ohjaama konserttielokuva on energinen, innovatiivinen ja hauska – aivan kuten sen kohde, 1970–1980-lukujen tärkeimpiin vaihtoehtorockin edustajiin kuulunut Talking Heads. David Byrnen johtama yhtye on loistovedossa Los Angelesissa joulukuussa 1983. Yle Areena 30 päivää

Uhrilampaat
Katso ohjelma tästä
(The Silence of the Lambs, USA 1991) Viidellä tärkeimmällä Oscarilla palkittu trilleri FBI-kokelaasta ja vangitusta sarjamurhaajasta, jonka apua tarvitaan toisen psykopaatin löytämiseksi. Pääosissa Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn. Ohjaus Jonathan Demme. Perustuu Thomas Harrisin romaaniin. Yle Areena 7 päivää

 Kuvassa tohtori Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) ja Clarice Starling (Jodie Foster)
Uhrilampaat. Kuvassa tohtori Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) ja Clarice Starling (Jodie Foster) Kuva: MGM / Yle Kuvapalvelu Uhrilampaat (elokuva)

Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki (12)

Yle TV2 klo 21.10
Katso ohjelma tästä

(Odd Thomas, USA 2013) Dean Koontzin menestysromaaneihin perustuva yliluonnollinen toimintajännäri pikkukaupungin nuoresta ja hieman omituisesta pikakokista, joka ainutlaatuisine kykyineen setvii entisiä ja yrittää estää tulevia kuolemantapauksia. Pääosissa Anton Yelchin, Ashley Sommers, Patton Oswalt ja Willem Dafoe. Ohjaus: Stephen Sommers. Yle Areena 30 päivää

Mies seisoo ja katsoo alaspäin, taustalla lintuhäkkejä.
Odd Thomas - hiljaisten kaupunki. Mies seisoo ja katsoo alaspäin, taustalla lintuhäkkejä. Kuva: Future Film / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Odd Thomas - hiljaisten kaupunki

SUNNUNTAI 9.2.

Suomen historia, uudella tavalla

Yle Areena/Yle Arenan

(Finlands historia som du aldrig sett den tidigare) Kuka oikeasti tappoi Rasputinin? Mistä ristiretket saivat alkunsa? Mitä tekemistä joulupukilla on Viron laivalla? Tule seuraamaan hullua seikkailua kivikaudelta itsenäisyyteen ja opi, kuinka kaikki on ehkä tapahtunut. Suomen historia uudella tavalla on komedia, jossa totuus saa kunnon selkäsaunan. Sarjassa on 11 osaa. Tuotanto: Poolboy Productions, 2020. Suomenkielinen tekstitys

Mikaela & Thomas – uusi sarja!

Yle TV1 klo 11.37
Katso ohjelma tästä

Ylen viittomakielinen ohjelmisto täydentyy uudella ajankohtaisohjelmalla Mikaela & Thomas. Sunnuntaisin Yle TV1:ssä nähtävä ohjelma käsittelee kerran viikossa yhtä viittomakielistä yleisöä puhuttavaa puheenaihetta studiovieraiden kanssa. Ohjelmaa juontavat Viittomakielisistä uutisista tutut uutisankkurit Mikaela Tillander ja Thomas Sandholm. Yle Areenassa lähetys on katsottavissa jo lauantaisin. Uusi ohjelma korvaa Viikko viitottuna -uutiskoosteen.

Piazzolla: The Years of the Shark (S)

Yle Teema klo 14.50
Katso ohjelma tästä

(Ranska 2018) Haikalojen vuodet. Daniel Rosenfieldin tuore, intiimi henkilö- ja perhekuva argentiinalaisen tangon radikaalista uudistajasta Astor Piazzollasta (1921-1992). Piazzollan mukaan, kun hän soitti bandoneoniaan hän ei voinut kalastaa haita – ja päinvastoin. Molempiin toimiin tarvitaan valtavaa voimaa, Piazolla sanoo. Kiehtova dokumentti koostuu mm. perheen varastoista löytyneistä valokuvista ja ainutlaatuisista kaitafilmeistä, tytär Dianan tekemistä haastattelunauhoista ja vuonna 1944 syntyneen Daniel-pojan muisteluista. Mukana on luonnollisesti paljon Piazzollan lumoavaa musiikkia ja muuta arkistofilmiä taiteilijan elämästä. Yle Areena 31.12.2020 saakka

Astor Piazzolla
Piazzolla: The Years of the Shark. Astor Piazzolla Kuva: Daniel Rosenfeld/Yle Kuvapalvelu Astor Piazzolla,Piazzolla - The Years of Sharks

Radio Variaatio: Me kieltäydymme työstä

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Radiodokumentti työstä, työstäkieltäytymisestä ja työn tulevaisuudesta. Missä arvo syntyy? Millainen on vallitseva työkulttuuri? Mitä tarkoitamme, kun puhumme työstä, ja kuinka taistelemme vapaan työn puolesta epävapaata työtä vastaan? Näitä kysymyksiä pohtivat Työstäkieltäytyjäliiton jäsenet, työn tutkija, Latteäiti, seksityöntekijä ja "ideologisesti työtön” kirjailija. Käsikirjoitus ja ohjaus: Anna Valpuri Kankila ja Lasse Poser. Musiikki: Staffan Södergård. Äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen. Tuottaja: Hannu Karisto.

Veden valtakunta – uusi sarja!

Yle TV1 klo 18.15, koko sarja Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä

Petteri Saarion uusin dokumenttisarja sukeltaa Veden valtakuntaan, jonka ihmeellistä luontoa hän tutkii yhdessä 24-vuotiaan poikansa Antin kanssa. Isä ja poika kulkevat historiaa pursuavien vesireittien varsilla, kurkistavat pinnan alle eväkkäiden maailmaan ja lähtevät karaistuneiden kalastajien matkaan. He pohtivat veden merkitystä ja sen lumoavia olomuotoja, perehtyvät veden kiehtoviin myytteihin ja elpyvät veden parantavasta voimasta.

Mittavan uransa varrella Petteri Saario on viihtynyt vetten äärillä myös aiemmissa dokumenttisarjoissaan. Saaristoista kertovat Veden saartamat, Järviemme, Jokiemme ja Itämeren helmet ovat olleet katsojamenestyksiä. Aiempien sarjojen tapaan myös Veden valtakunnassa on luvassa ainutlaatuisia kuvia huikeasta suomalaisesta vesiluonnosta, jota palkitut tekijät ovat kuvanneet kaikkina vuodenaikoina veden pinnan päältä, alta ja ilmasta.

Lue lisää täältä!

Jämijärvi.
Veden valtakunta. Jämijärvi. Kuva: Petteri Saario luonto-ohjelmat,Veden valtakunta

Arto Nyberg – kevätkausi alkaa!

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma tästä

Arto Nyberg aloittaa kevätkauden uusilla vierailla tuttuun tapaan sunnuntaisin. Ohjelmassa edelleen mielenkiintoisia, ajankohtaisia vieraita ja asioihin perehtynyt toimittaja. Yle Areena 1 vuosi

Vaikenemisen muuri (16)

Yle Fem klo 21.45
Katso ohjelma tästä

(The Silence of Others, Espanja 2018) Tuhannet ihmiset kokivat Espanjassa väkivaltaisen kuoleman kenraali Francon diktatuurin aikana. Kun Francon valtakausi päättyi hänen kuolemaansa vuonna 1975, Espanjassa päätettiin unohtaa menneet ja jatkaa elämää, ilman sovinnontekoa ja anteeksipyyntöjä. Kuvausryhmä on seurannut diktatuurin uhreja ja heidän jälkeläisiään kuuden vuoden ajan. Nyt he hakevat itselleen oikeutta. Ohjaajat: Almudena Carrcedo ja Robert Bahar. Tekstitykset suomi ja ruotsi. Yle Areena 90 päivää.

Heikolla jäällä – uusi sarja

Yle TV1 klo 21.55
Katso ohjelma tästä

(Tunn is) Heikolla jäällä on uusi yhteispohjoismainen kahdeksanosainen jännityssarja, jonka aihe on erittäin ajankohtainen – koko maailman tulevaisuuteen vaikuttava ilmastokysymys. Sarja vie katsojat jännittävälle matkalle päätä huimaaviin arktisiin maisemiin. Arktinen neuvosto yrittää parhaillaan löytää yhteisen linjan ympäristölle haitallisen öljynporauksen kieltämiseksi arktisella alueella, kun tutkimusalusta kohti hyökätään Grönlannin edustalla. Sopimuksen kantava hahmo on Ruotsin ulkoministeri Elsa, jonka poliittinen neuvonantaja Viktor on mukana hyökkäyksen kohteeksi joutuvalla aluksella. Onko se vain sattumaa?

Iskun takia Elsan koko sopimus kyseenalaistetaan. Ruotsissa alkaa myös taistelu aikaa vastaan koska Livillä, Ruotsin turvallisuuspoliisin salaisella agentilla, on henkilökohtainen kytkös erääseen laivassa olevaan.

Lena Endre esittää ulkoministeriä ja näyttelijälle sarja on sydämen asia. Kuusi vuotta sitten hän itse osallistui Greenpeacen edustajana neuvoston kokoukseen yhdessä Arktisen alueen alkuperäiskansojen edustajien kanssa. Hän on kehittänyt sarjan ideaa yhdessä tuottajan Søren Stærmosen kanssa, joka puolestaan on asunut Grönlannissa. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 päivää

Kaksi naista ja kaksi miestä seisovat lumisen maiseman keskellä ja katsovat kameraan.
Heikolla jäällä. Kaksi naista ja kaksi miestä seisovat lumisen maiseman keskellä ja katsovat kameraan. Kuva: Yellow Bird Film / Yle jännityssarjat,Heikolla jäällä

Hyppelihiiri Myökki-Pyökkimetsässä

Yle Areena

Metsäneläinten vauhdikas satuseikkailu. 11 noin 5-12-minuuttista jaksoa. Satukuunnelma Hyppelihiiri Myökki-Pyökkimetsässä perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin 1950-luvulla kirjoittamaan riemukkaaseen lastentarinaan. Metsän kätköissä asuvat eläimet viettävät mukavaa elämää laulellen ja toisiaan tukien. Mutta idylliä uhkaa Mikko Repolainen, joka haluaa hotkia suihinsa pienempänsä. Hyppelihiiri ystävineen päättää, että sutta on syytä vastustaa yhteistuumin.

Kuunnelmasarja tarjoaa seikkailuniloa ja hupsuttelua, vauhtia ja vaaran puraisua sekä hulvattomia lastenlauluja. Radioteatterille sovittanut ja ohjannut Tarleena Sammalkorpi. Suomennos: Eila Kivikk'aho. Musiikin sävellys: Thorbjørn Egner. Musiikin sovitus Lauri Järvilehto. Tekninen toteutus: Ari Mursula. Rooleissa mm. Vesa Vierikko, Mika Nuojua ja Janne Reinikainen. Sarjan ensilähetys Radiomafiassa v. 1997-98.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua