Hyppää pääsisältöön

Wild Bill – katukyttä korvessa

Amerikkalaisen poliisipäällikön roolin näyttelee Rob Lowe.
Brittisarjan tehokkaan poliisipäällikön roolin näyttelee Rob Lowe. Amerikkalaisen poliisipäällikön roolin näyttelee Rob Lowe. Kuva: Matt Frost / 42, MultiStory Media and Anonymous Content for ITV Rob Lowe,Yle TV1,Wild Bill katukyttä korvessa

TV1 lauantaisin 8.2. - 14.3.2020 klo 19.40 - 20.30, Areenassa

Yhdysvaltain poliisivoimien ylpeys, Bill Hixon, on ollut maan paras poliisipäällikkö kolme vuotta putkeen. Nyt mies on päättänyt henkilökohtaisista syistä vaihtaa maisemaa yhdessä 14-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Bill pestautuu Miamista rapakon taakse Englantiin. Bostonin pikkukaupungissa, Lincolnshiren kreivikunnassa on maan korkeimmat henkirikosluvut ja rikostutkinnassa toivomisen varaa.

Uusi brittiläinen draamasarja Wild Bill – katukyttä korvessa (12) kertoo amerikkalaisesta poliisista, joka aloittaa englantilaisen kaupungin poliisipäällikkönä. Pääroolin näyttelee Hollywood-tähti Rob Lowe.

Pikkukaupungin poliisiasemalla ei ole kuultukaan algoritmeista ja muista 2000-luvun tehokkaista tutkintamenetelmistä. Rikostilastot Bill Hixon aikoo hoitaa kuntoon ja jatkaa matkaansa – mahdollisimman nopeasti.

Uusi brittidraama amerikkalaisesta poliisista, joka aloittaa englantilaisen pikkukaupungin poliisipäällikkönä.
Bostonin apulaispoliisipäällikkö Lydia Price (Anjli Mohindra), poliisipäällikkö Bill Hixon (Rob Lowe) ja paikallislehden toimittaja Lisa Cranston (Angela Griffin). Uusi brittidraama amerikkalaisesta poliisista, joka aloittaa englantilaisen pikkukaupungin poliisipäällikkönä. Kuva: Matt Frost / 42, MultiStory Media and Anonymous Content for ITV Yle TV1,Rob Lowe,Angela Griffin,Anjli Mohindra,Wild Bill katukyttä korvessa

Apulaispoliisipäällikkö Lydia Price (Anjli Mohindra) ei peittele epäluuloaan uutta tulijaa kohtaan. Ainoa, joka lienee innoissaan tehokkaasta päälliköstä, on nuori rikoskonstaapeli Muriel Yeardsley (Bronwyn James).

Pian Bill joutuu huomaamaan, että hänellä ja pikkukaupungin asukkailla on yllättävän paljon yhteistä. Onnistuuko Bill tavoitteissaan? Jo ensimmäinen rikosjuttu imaisee hieman vastahakoisen poliisipäällikön kentälle etulinjaan, keskelle rikostutkintaa.

Bill Hixon joutuu pohdiskelemaan myös omaa elämäänsä, sillä pelkkä ympäristönvaihdos ei takaa pakoa kipeistä muistoista isälle eikä Kelsey-tyttärelle (Aloreia Spencer).

Kuusiosaisen draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Angela Griffin (Valkoisia valheita), Rachael Stirling (Bletchleyn nelikko, Me metallinetsijät), Tony Pitts (Peaky Blinders), Divian Ladwa, Anthony Flanagan (Hiljainen todistaja), Aleksandr Jovanovic, Steffan Rhodri ja Vicki Pepperdine (Windsorit).

Wild Bill. Käsikirjoitus: Dudi Appleton ja Jim Keeble. Tuotanto: 42, MultiStory Media / Anonymous Content / ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.